19 Aralık 2013 Perşembe

Venüs ve Geri Hareketi - Astrolozi




Büyüklüğü Dünya ile aynı olduğu için Dünya'nın kardeşi olarak kabul edilir. Bu çekici gezegen Güneş doğmadan veya Güneş battıktan sonra görülür. Bu özelliği ile Venüs'ün Akşam Yıldızı, Sabah Yıldızı veya Tan Yıldızı olarak adlandırılmasına sebep olmuştur. Görülebildiği zaman gökyüzünün en parlak cismidirBabilliler'in MÖ.1700-1400 yılları arasında Venüs'ü gözlemlediğinden söz edilir. Eski Yunanlılar Venüs'e sabah görüldüğünde ''Phosphorus'', akşam görüldüğünde ise ''Hesperus'' adını almaktadır. Venüs, iki ayrı yıldız sanılmaktaydı. Pisagor, Venüs'ün aslında aynı yıldız olduğunu kanıtladı. Venüs, yüzey ısısı olarak Merkür'ün iki katı ısıya sahiptir. Venüs'ün bir günü 243 Dünya günüdür. Venüs'de yaşıyor olsaydık Güneş batıdan doğacak ve doğudan batacaktı. Venüs, Dünyaya en yakın olduğu yerde hep aynı yüzünü gösterir.

Astrolojide, Tanrıçanın aynası olarak kabul görür. Daha fazla polen için kendine çeken bir çiçek olarak da yorumlanır.Güzellik değerleri onu nasıl yansıttığı, neleri, nasıl sevdiğimizi, zevkleri sembolize eder. Astrolojide, Venüs, çekicilik, tutku, istek ve sonsuz Aşk Tanrıçasıdır. İlk çağlardan beri gençliği dişiliği simgeler. Venüs, duyguları, aşk hayatını ve şehveti yönetir. Aynı zamanda güzelliği, modayı, güzel sanatları temsil eder. Hayatımızı güzellikler ile süsler. Müzik dinlemek, lezzetli yemekler, baş döndüren parfümler, sergi gezmek, sevgiliyi baştan çıkarmak Venüs'ün becerisindedir. Hayat  Venüs'üz kapkara ve renksidir. Venüs, zevk düşkünüdür. Venüs'ün fren tertibatını Oğlak burcunun yöneticisi Satürn sağlar. 


Sümerliler, kadınlarda izledikleri, görmek istedikleri bütün nitelikleri, onun şahsında toplamışlar, onu yüceltmiş, ona tapmış ve hakkında yığınlarla şiir, hikâye ya­zarak ölümsüzleştirmişlerdir. O, güzelliğin, çekiciliğin, şefkatin, hırsın, kavganın, önderliğin ve en önemlisi bereketin ve çoğalmanın sembolü olmuştur.
Venüs, Yunan mitolojisinde, güzellik ve aşk tanrıçası Afrodit’e karşılık gelir. Yunan mitolojisinde, Afrodit’e  daha feminen özellikler atfedilir. Başlangıçta Dünya Uranüs (Gök Tanrısı) ile Gaia (Yer Tanrıçası) tarafından yönetiliyordu. Uranüs, oğlu Satürn (Kronos) tarafından hadım edilerek hayaları cennet ve yeryüzünün çeşitli yerlerine saçıldı. Bu parçaların bazıları Okyanusa düşerek Venüs’e hayat verdi, Yunanlıların aşk tanrıçası Afrodit (Roma mitolojisindeki Venüs) büyük bir dalganın üzerinde bir deniz kabuğunun içinde deniz köpüğünden meydana geldi. Kıbrıs kıyılarına vardıktan sonra Mevsimler (Horalar) tarafından giydirildi ve süslendi. Tüm Olympos tanrıları ona aşıkmış; çok sevgilisi olmuş ama sadakatten pek nasibini almamış.. Önce demirci tansrısı, çirkin ve topal Hephaistos ile evlendi; aşk ve sanatı bu yüzden temsil eder ve Savaş Tanrısı Ares ile beraberlik yaşadı. Ares'ten üç çocuğu oldu: AresPhobos (bozgun), Demikos (korku), Harmonia (uyum)..
Afrodit,  güzel ve göz alıcı özellikleriyle çoğu yerde karşımıza çıkar. Tanrıçanın çoğunlukla öne çıkan nitelikleri; çekiciliği, güzelliği ve gönül alıcılığıdır. İlahi aşkın fiziksel yönünü simgeleyen tanrıça Afrodit, bunun yanı sıra zerafeti, bolluğu bereketi , duyusal zevkleri ve keyifleri de temsil eder. Yeryüzünde herşeyi, kurumuş çiçekleri bile canlandırabildiği söylenir; dünyamızı süsler, güzelleştirir..
Venüs, kadındaki üst ahlakı, sevgiyi aşkı, annelik duygusunu ve doğumu olduğu gibi ayrıca içindeki zaman zaman aldatan metres rolünü de gösterir. Kadınlığı kullanarak, erkeği sömüren zararlı yönünü, dedikodu yaparak, insana zarar vermeyi, erkekte ise eşcinselliği temsil edebilir. Kadın Ay'ın evreleri ile yumurtlar ve Venüs evreleri ile doğurur. Hamileliğin nasıl geçeceği, bir ilişkinin nasıl ve nereye gideceğini anlatır. Hamilelik ortalama 270 - 280 gündür. Venüs periyodu ise 220 gündür ancak retro olduğu zamanlarda1.5 yılda bir, bu 270 - 280 güne ulaşır. Venüs periyodları, kadının hamileliğinden sonra , çocuğunu doğurup, süt verdiği döneme kadar olan dönemi oluşturur. Prolaktin hormonu da bu dönemlere bağlıdır. Süt verme, hamilelik ve bebeğin gelişimi ile ilgilidir. Herşeyin ötesinde kadınlığı temsil eder. Kadın horoskoplarında erotizmi, toplum içindeki ana gücünü aydınlatır. Erkeğin bu tarz evreleri yoktur; kadınlara göre daha düzdürler. Kadınlar daha komplikedir.
Venüs, altın gibi değerli madenleri, taşları, şekerli yiyecekleri, pastaları, güzel ve neşe veren herşeyi temsil eder. Zaman zaman gölge yanının etkisi ile vücutta ve yüzde deformasyonlara, bedensel problemler, cinsel organlarda hastalıklara işaret edebilir.
Form yaratıldığında, doğru orana göre yaratılır; bu altın oranı temsil eder. Venüs formları da temsi etmektedir. Olağan olan uyumlu tarafımızı, yumuşak yanımızı, hayatı irdelememizi, farkındalığı ve akılcılığı anlatır. Venüs sevgiyi ifade ettiğinden, sevgiyi yanlış anlama da geri hareketinin bariz etkisidir. Estetik değerleri ve hayatı, güzellik açısından nasıl görüyorsak, bunları sorguladığımız dönemler Venüs'ün retro olduğu dönemlerdir. Güzellik anlayışı, yaşa bağlı olarak değişim gösterir. Venüs'ün retro dönemlerinde ise, geçmişte bıraktığımız bazı estetik değerlerle tekrar yüzleşme yaşayabiliriz; eski modaya özlem, rüküş eşyaların tekrar beğeni kazanması bu yüzdendir. Eski değerlere önem verip, bugüne uyarlamaya çalışmak, estetik yanılgılara düşmek olağandır. Ancak retro bitince, bunu şaşkınlıkla karşılayabiliriz. O yüzden bu dönemlerde estetik uğruna bazı işlemler yapmak, pahalı alışverişlerde bulunmak hatalı olur.
21 Aralık 2013 ile 31 Ocak 2014 tarihleri arasında Venüs geri harekette olacak.. 8 yıl önce, 24 Aralık 2005 ile 03 Şubat 2006 tarihleri arasındaki olaylar bize oldukça ışık tutacaktır. Hayatlarımızda bu tarihlere geri dönerek yaşadıklarımızı tekrar gözden geçirmemiz ve yeniden değerlendirmemiz için uygun bir fırsat olabilir. O yıllarda yaşananlar elbette ki birebir tekrarlanmayacak, ama en azından gelişmelerin ipuçlarını verecektir. Fakat daha yakın tarihimizdeki olayları da gündeme getirmemiz doğru olacaktır. Oğlak'ın karşıt burcu olan Yengeç’te 3 Haziran- 27 Temmuz 2013 tarihleri arasında hareket eden Venüs, o günlerde yaşanılanların rövanşı veya sonuçlarının alınması ile ilgili gelişmelere de işaret etmekte. Oğlak burcunda gerçekleşen bu hareket, konumundan ötürü öncelikle iş hayatı, kariyerle ilgili konuları, para, finans durumlarını etkileyecektir. Bu dönem özellikle işlerle ilgili yarım bıraktığımız, eskide kalan iş konularını tamamlamak için güzel fırsatlar yaratabileceğini söyleyebiliriz.. Tabii bu gerileme sürecinde dikkat etmeniz gerekecek olan bazı konular olacaktır. 
Aşk hayatı ile ilgili eski yaşananların tekrar hatırlanması, eski aşklarla, eşlerle tekrar karşılaşma gibi sürprizlere hazır olun. Venüs konularını içeren yatırımlardan mümküse uzak durun; özellikle estetik amaçlı girişimler tavsiye edilmez. Cinsellikle ilgili tüm temalarda bu konum rahatsızlık yaratabilir, hastalıklar, yanlış kararlar öne çıkabilir. Oğlak burcunun temsil ettiği, deri, diş ve kemik hastalıklarına da ayrıca dikkat edilmeli. Bu dönemde geliriniz ile ilgili beklenmedik aksilikler, gecikmeler yaşanabilir. Kariyer konularında beklentileriniz gerçekleşmeyebilir. Bu dönemde kariyeriniz ile ilgili bir girişimde lütfen bulunmayın. Özellikle Venüs'ün temsil ettiği ilişkilerimiz, Oğlak burcunun yönetici Satürn tarafından ciddi bir sınavdan geçecektir. Çoğu ilişkide sorunların çıkması maalesef muhtemel. Sorumlulukları, beklentileri abartmak, herkesten kendimiz gibi düşünmesini beklemek, maalesef bu gökyüzü görünümünün gölge tarafları.  Ancak diğer bir yandan da sorunlu ilişkileri tamir etmek adına, Venüs'ün retro dönemleri harekete geçmek uygundur. İlişkilerimize objektif bakarak, hatalarımızı tespit etmek, ve onarmak için oldukça olumlu bir dönem.. 


Oğlak burcunun özelliği olan endişe, red edilme korkusu, sorumluluk, işkoliklik gibi davranışları abartma ihtimalimiz de var bunun yanında. Bu dönemde herhangi bir yeni başlangıç yapmamanızı öneriyor, elinizde var olan tüm değerlerinizi tekrar gözden geçirmenizi ve bu konularda sizi rahatsız eden konulara dikkatinizi yöneltimenizi tavsiye ediyorum.. Venüs'ün konularını içeren tüm başlıklarda zorlanacağımız aşikar. Ancak malumunuz ki, farkındalık ve idrak ile herşeyin üstesinden gelmek mümkün. Venüs sevgi dilini temsil eder, bu dilden ortaya çıkan duyguları ve sevginin her çeşidini anlatır; dolayısı ile bu dönemde sevgide iniş ve çıkışlar izlenecektir. Önümüzdeki günlerde bizlere gönderilmiş fırsatları farkedememe tehlikesi mevcut. Toplumsal ilişkilerde felaketlere, bir adım ötesinde de rezilliklere neden olabilir. Önce elde olanları mükemmele çevirelim ve 31 Ocak 2014'ten sonra da yenilerle ilgilenelim. Gökyüzü bize yine kopya veriyor; kötü kadın Müzeyyen olmak veya olmamak, fırsatları kullanmak veya kullanmamak her zaman ki gibi bizim tasarrufumuz..


Astrolozi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder