6 Aralık 2013 Cuma

Mars Terazi'ye Geçiyor - Astrolozi





Bu aralar çoğumuz, amaan Mars Terazi'ye geçiyor, diye çeşitli yazılarla karşılaşır olduk. Bu Mars kimdir? Terazi'de ne yapar?  Bizi yer mi? gibi sorularımıza cevap olsun diye, ben de kendimce ufak bir araştırma yaptım.. Sizlerle bu bilgilerimi paylaşmak istiyorum.. Umarım önümüzdeki 7.5 aylık sürece daha bilinçli yaklaşmak adına size yararı dokunur.

Bizim kızıl gezegenimiz Sevgili Mars, zaman içerisinde Yunan Mitolojisinde Ares ile denk görülmüştür. Ares ile denk görülmesi Romalıların Yunanistan'ı fethi ile başlar. Efsaneleri Ares ile aynıdır. Örneğin Eski Yunanlı Afrodit, Romalılar tarafından Venüs adı ile anılmıştır. Her iki tanrıça da Aşk ve Güzellik Tanrıçası'dır. Ares, Afrodit'e Mars, Venüs'e aşık olur. Bu aşkın meyvesi yarı ölümlü( arasıra aşk ölümleri görüldüğü için sanırım) Eros oğullarıdır. Roma'nın kurucusu Romulus'un efsanevi babası Mars'dır. Kısaca Romalıların atası da denilir. Roma Mitolojisinde en güçlü 2. erkek Tanrı'dır. Asil görünüşün yanısıra, asla yenilmez bir Tanrıd'ır. İlkbahar ve savaş mevsiminin başlangıcı sayılan Eski Roma takviminin ilk ayı Mart bu öncü tanrıya verilmistir.
Yunan Mitolojisinde Mars diğer adı ile Ares, Zeus (Jüpiter) ve Hera'nın (Juno) oğludur. ''Entrikacı '' Hera'nın aslında Satürn'ün kızı olduğunu ve kıskançlık ile intikam almaya düşkünlüğünden pek de güzel huylu olmadığını hepimiz biliyoruz. İşte soy çekmiş Mars da pek iyi huylu doğmamış. hoş bu anne-babanın çocukları ne olabilirdi? Ares insanları birbirine düşürmekten ve kan akıtılmasından zevk alan bir Tanrı. Tanrılar ve insanlar barbarları sevmezlerdi. Aslında pek hoş olmayan, kan dökmekten ayrı zevk alan, kana susamış bir Tanrı olmasına rağmen insanlar bu Tanrı'yı tanımış ve tapmıştır. Anlatılan öykülerde geçtiği her yeri kana buladığı, savaş sırasında korkunç çığlıklar attığı görülmektedir. Ancak babası Zeus'a da karşı gelebilecek cesareti olan tek Tanrı da oydu. Ares yani Mars'ı savaşçı ve asker bir millet olan Romalılar taçlandırmıştır. Babil'de Nergal adı ile anılmıştır.
Eski Astrologlar Mars'ın şiddet ve ani öfkeyi temsil ettiğini savunmaktaydılar. Günümüz astrologları, Mars'ın yıldız haritasında bulunduğu konumu, derecesi ve diğer yıldızlarla yaptığı olumlu veya olumsuz açılarla atılganlık ve enerji derecesini gösterdiğini belirtiyorlar. Mars, erkek gezegen gurubunda sayılır. Mars insanlarının daha erkeksi özellikler gösterdiği söylenir. Güçlü, girişimci, saldırgan, enerjik, cesur, yarışçı, ateşli olarak tanımlanır. Her tür ihtiras, liderlik ve sağlık yeteneğinin belirleyicisidir. Kesici aletleri, silah, ateş ve yanıcı şeyleri yönetir. Eğer yıldız haritasında diğer yıldızlarla uyumu söz konusu ise bu insana karalılık ve dayanıklılık verir. Kişinin yaşamda ayakta duruşunu ve ilerleme yetilerine yardımcı olur. Yıldız haritasında güçlü Mars etkisi rekabetçi ve tek başına karar verme yeteneğine destek olur. Transit etkileri çok dikkatli incelenmelidir. Mars enerjisinin yüksek olduğu dönemlerde öfke patlamaları, kazalar ve kavgalara sıkça rastlarız. Zodyak turunu iki senede tamamlar. Her burçta 6 hafta kaldığı gibi 7 - 8 ay kaldığı da görülür(Retro dönemi ile beraber). Mars, Koç ve Akrep burcunun yönetici gezegenidir. Bir kadının horoskobunda Mars'ın bulunduğu konuma göre birlikte olmak istediği erkek veya eş karakteri belirlenmesine yardımcı olur. Salı gününü yönetir.
İşte bu Mars, bu kez 7 Aralık 2013'te saat 22:41'de Terazi burcuna geçiş yapıyor ve burada geri hareketi de olacağından 2 yıl içindeki en uzun seyahatini gerçekleştiriyor taa 26 Temmuz 2014'e kadar. 1 Mart ve 20 Mayıs 2014 tarihleri arasında da geri harekette olacak. Mars sıcak ve kuru karakterde bir gezegendir, yani hareketli, dinamik ancak ayırıcı ve kopartıcı etkisi vardır. Mars Terazi burcunda zararda, pek sevmez bu konumu, huysuz olur, gölge yanlarını ortaya çıkarabilir; sanki evinizde değilsiniz de, sizi çok sevmeyen birinin evindeymişsiniz gibi düşünün. Terazi Venüs'ün rahat çalıştığı bir burç. Bizi korkutmasının diğer bir nedeni ise bu geçişten çok yapacağı sert açılar. Terazi burcuna geçişi ile öncü burçlarda toplaşan, Uranüs, Jüpiter, Pluto ile büyük bir karenin köşelerini oluşturacak ve geçiş süresince bu kareye Venüs ve Ay Düğümleri de dahil olacak.. Eğer Mars'ın bizi hangi konularda zorlayacağına karşı hazırlıklı olursak, astrolojide ki her harekette olduğu gibi etkilerini doğru yerde ve doğru zamanda kullanarak yarar sağlamak mümkün.

Mars bu geçiş sırasında özellikle Terazi burcunun temsil ettiği konularda; ilişkiler, evlilik, ortaklık, her türlü anlaşma ve işbirlikleri, güzellik ve değerler, barış, adalet ve diplomasi, finansal piyasaların ayarını bozabilir. Ben sen dengesini korumakta, çıkarları işbirlikleri sürdürmekte, uzlaşmakta ve adil davranmakta zorlanabiliriz. Karar vermede ve uygulamada, doğru zamanda harekete geçmede güçlük çekebiliriz. Bu da sadece iş yaşamında ve ilişkilerde değil yaşamın diğer alanlarında da problemlere yol açabilir. İçimizde biriken doğru yansıtamadığımız bu enerji; agresif hırçın dengesiz bir tutum sergilememize sebebiyet verebilir. Hayata yaklaşım tarzınızda sorgulamalara başlamamız beklenebilir. Kendimizi eleştirmeye başlayabiliriz. Bu dönemde Mars’ın zararlı çalışması kendinize acımasız davranma riski yaratıyor. Fazla abartıya kaçmamaya bakın. Terazi'nin en zayıf olduğu noktalardan biri olan karar almakta zorlanma ve başkalarının onayını arama, sürekli işleri erteleme, girişimlerde gecikme, aşırı tartışmacı ve kolayca kışkırtılabilme, kızgınlığı aniden ifade etme, öfke ile ilişkileri yıkma, yeni bir şeye başlayabilmek için cesaretlendirilme ihtiyacı ve gelgeç duygular içinde bulunma, Mars'ın bu dönemdeki tehlikeli ana başlıkları. Ama bunun yanında barış için savaşan, usta bir stratejist, inandırıcı, sosyal, olayların her iki yüzünü de tartarak karar verebilme, takım çalışmasında başarılı, zevklere düşkün, artistik girişimler, kolaylıkla rekabet edebilen özellikleri de var Terazi'nin diğer kefesinde.. En iyisi Mars geri giderken, daha kontrollü olabilmek ve yangına körükle gitmemektir. Beklemek ve soğukkanlı olabilmek en doğru alternatif olabilir. Mars’ın bizi çatışmaya ve mücadeleye götüren yönünü ve bizi özellikle nerelerde uğraştıracağını şimdiden görebiliriz.

Mars daha çok cinsellik,savaş,güç,tutku anlamına gelse de,aşk’ı da getirebilir.Tabii kişisel göstergelerinize bağlıdır bu..
Özellikle Koç,Terazi, Oğlak, Yengeç’ler için dolu dolu zamanlar, aktivitelerle dolu zamanlar,girişimcilik de bulunacağınız zamanlar, cesur olacağınız ve keyifle yaşayacağınız zamanlar yaklaşmakta. Bu burçlar da ay ve yükseleni olanlar,stelyumu olanlar da dahil. Tabii yukarıda bahsettiğim gibi gökyüzündeki büyük kareden nasibimizi de alacağız. Ancak gükyüzü hiç bir zaman bizi yerle bir etmek için uğraşmaz. İstediği, önemli kavşakları belirlemektir. Harekete geçme zamanlarının habercileri de diyebiliriz. Ama biz buna hazırız veya değiliz; işte sorun burada başlıyor. Bizler içimizdeki enerjileri dengelemeyi başarırsak ve ilişkilerimizde anlık, düşüncesizce, nefsin tuazğına düşersek, maalesef o zaman zor anlar yaşayabiliriz. Gökyüzü hemen hemen her açıda denge diye haykırır; Terazi burçları geçişi ise buna daha da önem verir, hele ki konu Mars ise.. Canımızı yakabilir..
Şunlara özellikle dikkat etmeliyiz..
  • Agresif olmamaya,
  • Küçük şeylerden tartışma çıkarmamaya ve kavgalara karışmamaya,
  • Her tanıştığınız insanı aşk sanmamaya, Mars etki verir, tutku verir ama bunları aşk-sevgi sanmayın.
  • Özel yaşamınızda cinsel sağlığınıza,
  • Güvenlik güçleriyle sorun yaşamamaya da dikkat edin özellikle polislere, askerlere..
  • Genel sağlığınıza,
  • Cesaretiniz sizi her noktaya götürebilir ama her duruma da körü körüne atılmamaya.. 
  • Kararsız hareketler sergilememeye,
  • Üşengeçlikten uzak durmaya,
  • Rekabetin sizi her zaman ileriye taşıyacağına inanmaya,
  • Adil olmaya,
  • Yeteneklerinizi dengeli ve sistemli şekilde ortaya koymaya,
  • Tüm ikili ilişkilerinizde objektif olmaya..


Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder