11 Aralık 2013 Çarşamba

11 Aralık 2013 - Astrolozi


Ay bugün tüm gün Koç burcunda hareket ediyor. Enerji, kuvvetli irade, inatçı kişilik, günün ana özellikler.. Koç liderliğin, hareketin ve yeniliğin burcudur. Oldukça girgindir. Cesurdur ve kendine güveni tamdır. Keskin zekalı, çabuk harekete geçen, aceleci bir mizcı vardır. Koç enerjisi ile bugün denenmemiş her şeye ilgi duyabiliriz. Macera karşısıda heyecana kapılıp coşmak, zekamızı ön plana çıkartabilecek meydan okumaları sevmek, problemlere alışılmışın dışında çözümler üretmek bugün için hissedeceklerimiz olacak..

Koç'taki Ay sabah saatlerinde Uranüs ile kavuşum yapacak ve dünden etkisini sürdüren Uranüs ile Merkür olumlu üçgen açısını aktive edecek, yani Merkür'e bir de Ay üçgen yapacak.. Bu taransitin etkin olduğu saatlerde  daha çok düşüncesizce hareket edebilir, sabırsız olabiliriz. Ruh halimiz çabucak değişebilir Acele yüzünden iyi düşünmeden sonradan pişman olabileceğimiz şeyleri yapma riski de barındabilir, dikkatli olmak da fayda var. Merkür ile üçgen sayesinde bu zamanda yapılacak en iyi şeyi problemlere yeni çözüm yolları ile yaklaşamak ve çabuk çabuk değişik bakış açıları üretebilmektir. Duygularla mantık arasındaki dengeye işaret eden bu etki, gerek kendimizin gerekse başkalarının duygularına karşı daha açık olmaya kolaylık verebilir. Aceleciliği karıştırmadan bugün sözlerin, kelimelerin gücünü anlayabilmek,epey işimize yarayacaktır; yeter ki ani isyan etmelerden ve hareketlerden uzak duralım. Evvelden çok iyi hazırlanmış ve belli bir idrake oturmuş beyinler için üretim yapabilme kolaylığı verecektir.

Hemen ardından öğle saatlerinde Ay'ın Pluto'ya sert bir dokunuşu var. Bu açının etkisi bir kaç yönde. Duygular sert bir biçimde start alabilir; duygusal bir insansanız ve sorunlarınız varsa ani çıkışlar yapmanız mümkün. Duygusal güç mücadelelerine girebilir, istemediğiniz şeyleri yapmak zorunda bırakılıyormuş gibi düşünerek herşeyi yakıp yıkmak isteyebilirsiniz. Yok eğer kendinize karşı dürüst ve duygularınızı kabul eder bir tutumunuz varsa o zaman bu açı sizi zorlamayacaktır. Aksine, kendi içinize uzanıp, gerçekten neler hissettiğinize bakabilirsiniz; duygusal bir analiz zamanı olabilir. Bu analiz sonucu bazı bitişlere ve yeni başlangıçlara adım atmaya karar verebilirsiniz.

Gece yarısına yakın saatlerde is Ay bu kez de Jüpiter'e bir kare daha yapacak.. Aşırı iyi niyetin, görmeniz gereken bazı şeyleri görmenize mani olabileceği bir gece diyebilirim. Kibir ve ego biraz yükselecektir; bu aslında bilinçli yapılan bir tavır değildir, ama içinizde var olanın harekete geçmesi gibidir.. Konuları, düşünceleri abartmak da bu saatlerde mümkün. Ancak başka ters etkilerin desteği yoksa, olumlu düşüncelerin, güzel duyguların yaşanabileceği bir gece de diyebiliriz..


Astrolozi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder