25 Aralık 2013 Çarşamba

25 Aralık 2013 - Astrolozi




Ay güne Başak burcunda ilerleyerek giriyor. Seçicilik, eleştiri ve çalışkanlık sabah saatlerinde bizi ele alacak enerjiler olacaktır. Gün doğumuna doğru Ay, Venüs arasındkdi üçgen açı ile çevremizdekilerle aramızda hoş duyguların uçuştuğu, birlikte güzel ve verimli saatler geçirebilecek, dostluk saatler geçirebiliriz. Ne kadar Ay, sabah 05:54'te bu açı ardından boşluğa düşecek de olsa, etkisi devam edeceğindan bu güzel görünümün etkilerini hissediyor olacağız. Kolaylıkla oluşan duygu akışı, çirkinlikleri örterek pembe bir dünya yaratabilir. Bu günlerde en fazla ihtiyacımız olan duygular bunlar.. Değerini bilmek gerek.. Koruyuculuk, annelik gibi hislerde de artış gözlemlenebilir. Güzel şeylerle uğraşmak evimizi, bahçemizi, kendimizi veya çevremizi güzelleştirme adına bir takım işler yaratabiliriz kendimize.

08:16'da Ay Terazi burcuna geçecek.. Tarafsızlık, denge, adalet, uyum, güzellikler ve romantizm günün ana duygu başlıkları.. Etrafımızdaki insanları memnun etme adına, kendimizden bile ödün verme durumunda kalabiliriz bugün. Sıcak hisler, etkileyici tavırlar, sosyal kişilik özellikleri, çevremiz tarafından hayranlıkla karşılanabilir. Ancak haksızlıklar karşısından bir savaşçıya dönmek ve kendini savunamayan insanların kahramanı olabilmek de mümkün. İyi bir dinleyici olmamık, bugün birçak arkadaşımızın sırlarını bizimle paylaşmalarınz neden olabilir.

Günün ilerleyen saatleri biraz karışık; Ay önce sabah saatlerinde Merkür ile sert bir kare içinde olacak. Maalesef ilişkiler de kritik saatler olarak adlandırabiliriz. Hisler ve duygular, mantığın esiri olacağından, konuşmalar, iletişim şekillleri sertleşebilir. Probleminiz olan kişilerle bu saatlerde görüşme yapmamanızı öneririm. Bu dönemde duygusal ve fiziksel rahatlama yapmak ve olayları akışına bırakarak, söz ve davranışların üzerinde fazla durmamaya çalışmak en iyisidir. Kısacası sözlerimize, yazdıklarımıza ayrı bir itina göstermeliyiz. Ardından öğleden sonra bu kez de Ay Güneş'e kafa tutuyor, yine bir kare açı eşliğinde.. Erkek - kadın ve otorite figürleri ile olan ilişkilere daha bir dikkat etmek gerekecek. Bu etkinin yükselttiği duygusal tansiyon önce dış görünüşte fark edilebilen ser bir enerji verebilir ki bu da, insanlarla olan ilişkilerdeki davranışları gerginleştirecektir. Alınganlık her zamankinden fazla olacaktır. Kendimizi hasta ya da mutsuz hissetmek, gün ortasında gayet doğal. Bazı kükük problemler dikkat edilmezse büyüyerek kriz oluşturabilir. Ters giden bir şey olmasa da, duygusal bir dalgalanma yaratabilir. Özellikle kendimizi fazlaca haklı görmek ve hakkımızın yenildiğini ve yapılanları hak etmediğimizi düşünmek gibi etkileri vardır. Bu düşünce de huzursuzluk yaratabilir.

Geceye doğru ise, Ay Mars ile kavuşuyor ve beraberce Uranüs'e karşıtlık yapıyorlar.. O kadar yazıldı ve çizildi ki bu görünüm, ben de size özetlemeye çalışacağım.. Dünden beri devam eden ve bugün kesinleşecek olan Mars ve Uranüs karşıtlığının damarına bir de Ay basacak kısacası.. Devrimci karakter taşıyan, ani tepkisellik ve adeta sağa sola yumruklar sallatıcı sert bir transit diyebiliriz. Terazi vurgusu ile özellikle ikili ilişkilerde anlaşmazlıklar, muhalefet, çatışma yaratıcı bir etki olup, devirmek, yıkmak adına düşüncesizce davranışlara yol açabilir. Hararet öylesine fazlaşabilir ki, her an paylamalar olması şaşırtıcı değildir. Diğer yönden, elektrikli, kesici, zarar verici aletlerden, ateşlenebilecek maddelerden ve trafik kazalarından senaryolar yazılabilir. Polisi devreye sokacak durumlar yaşanabilir. Geçmişteki kızgınlıklarla yeniden savaşabiliriz. Aniden, birine karşı eskiden gelen öfkemiz yeniden kabarabilir. Mecburi sorumluluklar çok rahatsız edici bir hale gelebilir. İnsanlar, rahatsız edici faktörler gibi görünebilir gözünüze. Bu etkiler maalesef bir süre devam edecek; bir 10 gün sakin kalmaya ayrı bir özen göstermemiz gerekiyor. Tüm planlarımız bozulabilir, tehlike içeren bazı gelişmeler hayatımızın gidişatını değiştirebilir. Hastalık, ameliyat, kaza gibi engeller de özgürlüğümüzü kısıtlayıcı faktörler olarak karşımıza çıkabilir.

Bu sevimsiz açının diğer yönü de özgürlüğümüze mani olan gereksiz pürüzlerden temizlenme fırsatı vermesidir. Azim ve istek ile, kendimiz için yeni yollar taratarak, istemediğimiz her şeyden sıyrılabilme hünerini gösterebileceğimiz bir dönemdir. Şayet bu yüksek gerilim içeren enerjiyi disipline edebilirsek, uzun vadede hayatımız için gerçek devrimleri yapmamız da mümkün olabilir. Hissedilecek bu yüksek gerilimi, fiziki efor gerektiren hobilerle atmaya çalışmak da işimize yarayabilir.. Özetlemek gerekirse; dolmuş bir kaba düşen son damla olarak taşması veya boş bir kabın ilk damla ile tanışması zamanları diyebiliriz.


Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder