26 Aralık 2013 Perşembe

26 Aralık 2013 - Astrolozi





Ay güne Terazi'de ilerleyerek giriyor. Denge ve adaleti temsil eden Terazi burcunun en önemli özelliği adil bir yarışçı olmasıdır. Her konunun her iki yüzünü de değerlendirmek ve uygulamaya çalışmak ister ama diğer öncü grup üyeleri olan Koç ya da Aslan gibi kendini ateşli bir biçimde ortaya koyamaz. Sakin serinkanlı davranışlar içinde nezaket ana başlıkları öne çıkabilir. Kavga etmesi zor olan bu burcun, zor durumlarda huzursuz olması dengesini bozabilir ve bu dengeyi tekrar bulabilmek için olayların muhakemesi şarttır.

Dün geceden gelen sert bir Mars ve Uranüs karşıtlığı olduğunu biliyoruz. Güne geçişte de etkileri devam ediyor ve daha önemlisi gece yarısının hemen ardından Ay'ın da onlara Mars ile kavuşum sergileyerek eşlik etmesi. Bu şekilde söz konusu sert açının etkileri de aktive olacaktır. Bu etkilerin altında kendimizi bağımsız ve hür olduğunu ispat etme dürtüsü yaratabilir. İsyancı tavırlar, değişim yaratma ihtiyacı şiddetli bir açlık doğurabilir. Kendimizi hem huzursuz hem de ilişkilerimizde rahatsız hissedebiliriz. Bazen de kısa sürede hiç beklenmedik bir duygusal üzüntü tüm düzenimizi değiştirebilir.Adeta kavga, gerginlik yaratan durumlar yaratabilen durumlar kendimizi her an kızmaya hazır, oldukça ters ve hasta gibi hissedebiliriz. Tartışmalar ve eleştiriler tehlikeli bir boyuta ulaşabilir. Maalesef sabah saatlerine bu etkiler altında giriyoruz. Bu enerjiler açılmadan da Ay öğleye doğru Jüpiter'e sert bir kare daha yapacağından, dün geceden devam eden olaylar Jüpiter etkisi ile daha da büyüyerek yoğunlaşabilir. Önümüzdeki bir kaç gün oldukça sert etkiler altındayız. Bu etkiler sabaha ülkemizi ilgilendiren şok edici haberlerle uyanacağımıza da işaret; öğlene doğru ise sanki bir çığ gibi büyüyeceğini düşünüyorum.. Bu önemli gezegenlerin birbilerine olan bu sert, kafa tutan duruşları bir şekilde hepimizin dengesini bozabilir; zira durumlar sanki pimiz çekilmiş bir el bombası gibi. Abarttığımı düşünmüyorum; Pluto'ya da bu açıların gittikçe yaklaştığını düşünürsek, bombaların patlamasına az kaldı diyor gökyüzü..

Gökyüzünün tek güzel açısı, tutunacağımız güzel bir Merkür ve Neptün olumlu görünümü..Bu açının da ana etkisi, arkadaki ana resmi görmemizi, gerçekleri farkedebilmemize işaret. Derinde kalan, güç, karışık ve üzeri kapalı durumları çözmeye etki edecektir. Bu bir çözülmedir, sanki ilmek kaçmış gibi.. Göz önünde bulunanı göstermek değil, derinlerdekini bulup gözler önüne sermek zamanıdır. Karmaşık durumlar üzerinde çalışmak, sanat, edebiyat gibi uğraşlar için olumlu bir transittir. Biraz inatlaşma etkisi verebilir, zira kolay tatmin olamama söz konusudur. Ancak bu kuşkulu bakış tarzı, gerçeği tam olarak yakalama, olayların içine hakkıyla girebilme isteğinden kaynaklanan bir tutumdur. Böylece yapacaklarımızdan kani olarak tüm gücümüzle yolumuza hatasız devam edebiliriz; tabii diğer açıların etkisi ile acele hareket etme ve kararlar verme tuzağından kurtulursak.. Bu günlerde herhangi bir teklif alırsanız, hemen karar vermeden mutlaka iyi bir araştırma yaparak, her sorunun cevabını yerine oturttuktan sonra son sözünüzü söyleyin; nacizane tavsiyemdir..


Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder