5 Aralık 2013 Perşembe

5 Aralık 2013 - Astrolozi


Ay tüm gün Oğlak burcundaki hareketine devam ediyor. İrade, gerçeklik, kararlılık, sorumluluklarımızın farkında olma, işkolik olmaya eğilim ve çok çalışma, bugün çoğumuzun hayatında olabilecek ana başlıklar. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışmak ve çevremizden de aynı sorumluluk ve isteği paylaşmalarını istemek bizim için bugün çok kolay. Özellikle bizimle aynı prensipte olan kişilere karşı oldukça adil olmayı başarabiliriz. Diğerlerine ise soğuk ve mesafeli bir görünüm sergilememiz de çok kolay tabii..

Güne geçişin hemen ardından Pluto ile bir kavuşum yapıyor. Dün geceden de zaten bir Uranüs karesi etkileri devam ederken, üzerine Pluto kavuşumu bizi biraz yorabilir. Kısa süreli olmasına karşın duyguların derinliğine işleyen bir etkisi var. İçinde bulunduğumuz duruma göre bu transit çok bunaltıcı olabilir ve kafamızdaki kaygı, kıskançlık, kin gibi duyguları yapılandırmanıza yol açabilir. Karşı cinsle duygusal ilişkiler için çok iyi veya olumsuz neticeler doğurabilir. Kıskançlık ve sahiplenme güdüleri çok derin duygusal deneyimler yaşatabilir. Ancak yerine getirilmesi zor ihtiyaçlarımız varsa, bunlar için bizi harekete geçirecek güçlü bir motivasyon verecektir. Bize sıkıntı olabilecek bir durum söz konusu ise, kesin tavrımızı koyabileceğimiz bir zaman aralığı diyebiliriz.

Öğleye  doğru Ay, Satürn ile olumlu bir görünüme girecek; yorucu sabah saatlerinin ardından yalnız kalmak isteyebilir, sakin bir hal takınabiliriz. Ciddi konularda görüşmeler yapmak için oldukça uygun saatler.. Görev ve sorumlulukların öneminin kavranabileceği ve duygusal ihtiyaçların dengelenebileceği bir öğle geçireceğiz. Diğer zamanlara göre daha dikkatli ve iradeli olmak kolaylaşacaktır. Ardından, yani öğleden sonra bu kez Ay, Jüpiter ile karşı karşıya geliyor. Evet, daha iyi hissedeceğimiz kesin ama, sanki havada bir meydan okuma enerjisi de mevcut. Aşırı iyimser, aşırı hayırsever ve yardım etmeye çok istekli bir halde hissedebiliriz. Pembe gözlükler arkasından baktığımız hayat, bize sanki gülümsüyor gibi duracaktır. Özgürlük duygusu ve yüklerden, engellerden sıyrılmak ihtiyacı fazlasıyla baskın olacaktır. Bunun etkisiyle ortaya koyduğumuz davranışlar fazla sorumsuz biri gibi algılanmamız neden olabilir. Mecbur olduğumuz sorumluluklarımız varsa maalesef bu saatlerde bunları yapmak bize zulüm gibi gelebilir. Bir de Ay'ın Venüs ile kolkola girdiği gece saatlerinde ise, daha bir sevecen, mutlu, neşeli enerjiler sergilememiz mümkün. Yemek, içmek, alışveriş yapmak, güzellik salonlarını ziyaret etmek.. bu saatlerde bizi mıknatıs gibi çekebilir. Maddi şans da getirecektir. İnsanlarla beraber olmak ve arkadaşlıklar için olumlu etkileri vardır. Aman karşıdaki Jüpiter'in etkisi ile, her konuda abartıyı engel olmak adına dengede kalmakta fayda var.

Ayrıca bugün sabah karşı 04:30 gibi Merkür Yay burcuna geçiyor. Bu konu ile ilgili yazımı www.astrolozi.blogspot.com/2013/12/merkür-yayda-astrolozi.html  adresinde okuyabilirsiniz.


Astrolozi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder