10 Mart 2014 Pazartesi

10 Mart 2014 - Astrolozi




Haftaya Ay'ın Yengeç burcundaki duygusal mı duygusal hareketi ile başlıyoruz. Yumuşaklık ve hassasiyet bugünün ana başlıkları.. Oldukça nazik, duyarlı ve sevecen davranışlar içinde olacağız ama tabii meydan okumalar karşısında, kıskaçlarımız çalışacaktır ve huysuz bir hale dönüşebiliriz. Kendimizi mutlu hissedebilmemiz için, duygusal güven hissetmemiz bugün çok önemli olacaktır.

02:46'da Ay, güne girişin hemen ardından Neptün ile harika üçgen bir açı yapacak; bu saatlerde ayakta olanlar için hayallere daldıran, düşler kurduran bir transit olacaktır. Gerçek dünyadan uzaklaşıp, iç alemimize çekilmek, ruhani ve mistik çalışmalar yapmak, dualar ve niyetler için oldukça güzel etkiler barındırmakta. Sezgilerimiz de bu anlarda oldukça güçlü olacaktır; iyi algılayabilme, hissetme ve doğru duyumlar için elverişli bir zaman dilimi.. Özellikle sanatsal konularla ilgilenmek, yaratıcılığımızı en üst düzeyde kullanabilmek, üretken olmak adına, bu kısa süreyi iyi ve isabetli noktaları yakalamak için değerlendirebiliriz.

Gün ortasında 12:37'de Ay, ileri harekete geçen Jüpiter ile kolkola giriyor; evet tek başına harika etkileri olan bir transit.. Herşeyin yolunda olduğunu hissetmek, endişe ve korku duygularından tamamen uzaklaşmış olmak, kendimize güvenmek, başkalarına ve kendimize karşı toleranslı olmak, hatta ters hareketlerden bile rahatsız olmayıp iyi algılamak, mücadele etmekten uzak durabilmek mümkündür. Tabii tek başına mealini anlamak istersek.. Maalesef hızlı Ay yerinde durmuyor ve hemen ardından 14:04'te Uranüs ile sert bir kare ve 18:16'da ise Pluto'nun karşısına geçip oturuyor; yani kocaman bir T-Kare'in köşelerinin hepsine parmağını değdiriyor.. Bu ilk defa olan bir açı değil, bir süredir, retro hareketlerle birlikte devamlı tekrarlanan, tetiklenen bir gökyüzü hareketi oldu. İçlerlerde bir yerlerde derin huzursuzluk hissi duyabiliriz ki bu bizi rahatsız edebilir. Bir anda gelişebilecek olaylar ile hayatlarımızda birşeyler değişebilir. Pluto malum düzeni yerle bir ediyor, Uranüs olayların yıldırım hızıyla ilerlemesine neden oluyor, Jüpiter ise bazı başlıkları büyüttükçe büyütüyor. Devam eden hayat düzenine karşı bir başkaldırış, özgürleşme isteği, isyancı bir kişilik yaratabilir. Düşünmeden girişilen her durum böyle anlarda, sonradan başınıza dert çıkarabilir. Hesaplamadan, ayarsız girişilecek işlerin sonu hüsran olabilir. O yüzden bu tip açıların vereceği o tezcanlılık, telaş, acelecilik hislerini iyice ölçüp biçtiğiniz girişimleri başlatmak adına kullanmanızı tavsiye ederim.. Düşünceli ve bilinçli davranmak zor olacağından, suçluluk, kıskançlık, aşırı sahiplenme, diğer bir yandan d tüm bunlardan kurtulma isteği, ilişkilerde güçlü gerginlikler yaşayabilir.


Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder