4 Mart 2014 Salı

4 Mart 2014 - Astrolozi


Ay, haftanın 2. gününe Koç burcunda ilerlerken ayak basıyor; yepyeni bir güne zıpkın gibi, fişek gibi başlıyoruz. Oldukça hareketli, biraz sinirli, enerjik, bir o kadar da inatçı ve taktiktaen yoksun davranışlar günün ana teması olacaktır. Sonucunu düşünmeden girişeceğimiz hareketler, başımıza iş de açabilir tabii bu durumda.. Mars'ın verdiği yüksek enerji bizlerde mutlaka sabırsızlık dürtüsüne dönüşecektir. Sürekli hareket halinde olma isteğini dengelemekte yarar var.

01:27'de Ay Merkür ile olumlu bir açı yapacak; Saati nedeniyle bazılarımız hiç hissetmeyebilir. Uyanık olanlar için ise sosyal ilişki trafiğini arttırıcı bir etkisi vardır; saman alevi gibi bile olsa çevre ve ilişki trafiği artabilir. Anlamlı konuşmalardan tutun da dedikodu türü lafazanlıklar bile artabilir. Çevremiz ile hoş bir yakınlaşma, haberleşme enerjisi hissedebiliriz.

03:25'te Güneş, Chiron ile kavuşacak; "Chiron transiti sırasında ortaya çıkan yaralayıcı deneyimler genellikle daha önceki durumların tekrarı gibidir, ama iyileşme, olayları farklı geliştirme, iç görü kazanma ve farklı seçenekleri deneme olasılıkları da sunar." Melanie Reinhart.. Bilgeleşme, farkındalık kazanma adına, gökyüzü bize bir olanak sunuyor. Tecrübelerden faydalanarak, bunlardan çıkartabildiğimiz derslerin sayesinde, rota değişimleri yapabiliriz; amaçları ve hedefleri, bunlara giden yolları belirleme açısından uygun enerjiler mevcut. Haritalarımıza göre bazılarımız bu fırsatı, zorlanarak kazanır, bazılarımız da tereyağdan kıl çeker gibi yaşadıklarından alması gereken dersi hemen alır..

16:43'te Ay, bu kez de Mars ile karşıt pozisyona gelecek.. Uyumsuzluk enerjisi veren, zıt duygular arasında iki uca çekiş veren ve kısa sürede önemli problemler yaratacak bir enerjidir; unutmayalım ki Venüs ve Mars arasındaki kare etkisi hala sürmekte, yani bunu tetikleyici bir görev üstleniyor bu durumda Ay.. Kolaylıkla sinirlenme, alınganlık kaprisleri, duygusal heyecanlar, kıskançlık, kin, intikam dürtüleri düzgün giden dalgaların aniden ters dönmesine ve büyüyerek bizi içine almasına yol açabilir. Çevremizdekilere karşı toleransımız azalacağından en küçük şey bile bizi kızdırmaya yetecektirç Kavga için bahane aramaktan uzak durmakta fayda var.

19:30'da Ay'ın bu durumda Venüs'e yapacağı kare ile de etkinin sürdüğünü görüyoruz. İlişkiler açısından biraz gergin enerjiler hissedeceğiz. Ay bu açıdan sonra boşluğa giriyor ve 21:12'de Boğa burcuna geçene kadar da hareketine açısız devam ediyor. Bu saatten sonra kendimizi daha sakin ve dengede hissedebilmek daha kolay olacaktır. Keyif veren detaylara önem vermek, daha sabırlı olabilmek, değişim yerine, durumun keyfini çıkarmak mümkün olabilir.

23:43'te Venüs, Ay Düğümleri'ne sert kareler fırlatacak. İlişkilere ve bağımlılıklarımıza bakış açımız da zorlanma devam ediyor; bu görünüm artık kadersel olarak yeni düşünce tarzlarını gözümüze sokar gibi. Eskiyi bir kenara bakıp, yüzümüzü ileriye dönme zamanı gelmiş. O bizi duygusal olarak güvende hissettiren, biriktirdiğimiz duygusal ya da maddesel bağımlılıklarımızın modası geçti.. Ne diyeyim, kumdan kaleler gibi o sıkı sıkıya sarıldığımız değerler, bir esinti ile yerle bir olabilir..


Astrolozi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder