4 Mart 2014 Salı

Venüs Kova'ya Geçiyor - Astrolozi




6 Mart 2014, saat 23:04.. Venüs, uzun süredir kaldığı Oğlak burcundaki seyahatini sonunda tamamlıyor. Bu sehayatinde duygularını bir kenara bıraktiği gibi bir de geri harekete geçti, eteğindeki tüm taşları döktü ve ilişkileri, sevgiyi, şefkati, maddi kazanımları buza çevirdi, çıkarcılık, eleştiri, duygusuzluk ön plana çıktı.. Evet bu sürecin sonuna geldik; 6 Nisan'a kadar sürecek yeni bir dönem başlıyor.. Venüs Kova burcuna giriyor..

Venüs, normalde hızlı hareket eder; bir burçtan veya bir evden geçişi ortalama 25 gün sürer; bu kez geri hareketi nedeniyle yakamıza olanca gücüyle yapıştı ve Oğlak burcunda uzun süre kaldı. Genel anlamda, bu gezegenin transiti memnuniyet, kolaylık, gevşeklik hatta ve hatta tembellik verebilen etkiler yaratır. Pozitif yönleri daima fazladır. Bu etki döneminde güçlükler, nazar, terslikler yön değiştirerek pek zararlı olmaz. Anlayışlılık yönünden ve sevilen konularda çok kolaylaştırıcı ve yararlı olabilir. Bir önemli özelliği de çekicilik, cezbedicilik enerjisi vermesidir. Bizler pasif de olsak, birçok şey kendiliğinden transit dönemlerde bizlere doğru gelir; tabii haritalarımızda bulunduğu ve geçtiği ev konuları ile ilgili olarak.. Sevgi aşk, arkadaşlık yönlerinde güzel, zevkli, dengeli oluşu sağlar. Var olan arkadaşlıklar daha bir eğlenceli olabilir. Ancak yeni başlayanlar, duygu ve hoşluk dolu am çok uzun süreli olmayabilir. Hoşgörülülük, bağışlayıcılık, güzel beklentiler içinde olma, yumuşaklık ve lüks şeylere karşı meyil vericidir. Sanatsal ilgiler yaratır. Bulunduğu evle ilgili konularda sosyal fırsatlarla tanıştırabilir.



Peki Kova burcunda ne yapar bu tatlı gezegen??

Kova, özgürlüğe düşkünlüğü ve bireyselliğe verdiği önem ile bilinir; Venüs burada aradığı huzuru pek bulamayabilir. Çünkü Kova'daki Venüs, başkalarının yönetimini kabul etmez ve başkalarına ayak uydurmakta zorlanabilir. Toplumla birlikte hareket etmeyi becerse de, ikili ilişkilerde pek başarılı olamaz. Çok arkadaşça ve sempatik görüntüler sergilese de, özgürlüğüne aşırı düşkünlüğü uzun süreli ilişkilerde problem yaratabilir.


Bambaşka etkiler, adeta bizi özgürleştiren yeni durumlar ve farklı enerjilerle bir arada olmaya hazırlanalım. Bireysel alanda haklarımızın peşinden gidebilmek yanında toplumsal konularda yeni arayışlar ve daha fazla yenilik peşinde olabiliriz. İlişkilerimizin rengi, karşı cinsi cezbetme kapasitemiz, duygularımızı nasıl ifade edeceğimiz konusunda çok farklı tonlar bizleri bekliyor. Her şeyden önce özgür ve dışa dönük hareket edeceğimiz bu zaman diliminde normların dışına çıkma eğilimi içinde olabiliriz. En azından bağlayıcı olmayan, kendimizi görev ve sorumluluk duygusu hissettirmeyecek eksantrik ilişkilerden bahsedilebilir.
Aynı zamanda çok daha sosyal ve aktif paylaşımlar bizi bekliyor. Kendi bireyselliğimiz, kişisel tercihlerimiz, yaratıcılığımız ve yeniliğe olan ilgimiz öne çıkacak.  Daha orijinal, bizi serbest bırakan, kendimizi ifade edebileceğimiz, mantığın da içinde olduğu beraberlikler yanında dostlukların getireceği keyifli gelişmeler unutulmamalı. Sosyal ve entelektüel açıdan bizi saran kişilerle bir araya gelerek, grup bilinci ile hareket etmeye daha istekli olabiliriz. Hayattan aldığımız keyifler ve mutluluk kaynakları bizi alışılmışın dışında arayışlara yöneltebilir. Tabi ki Venüs bunların dışında maddi konularda elde edeceğimiz birtakım şanslara işaret edecektir.
Genel bir başlık altına toplamak istersek;
*Dürüst, arkadaş canlısı, ilkeli, değişikliklerden ve entellektüel zevklerden hoşlanan, gruplardan yana kazançlı, özgürlüğüne önem veren ve diplomatik olmak gibi pozitif özelliklerin yanında,
*Soğuk ve aşırı bağımsız, ilişkilerde kopartıcı ve inatçı, katı, duyarsız bağlanamayan, aşkta sıradışı olmak gibi gölge yanlarını sayabiliriz.

6 Nisan'a kadar olan dönemde, oldukça sosyal, grup çalışmalarında yer alan hatta yalnız kaldığımızda panik olup hemen telefona sarılabilecek, iyi vakit geçirmeye düşkün, çeşitli sosyal faaliyetler düzenlemeye ve organizasyonlara katılma dürtüsü hissedebiliriz. Haritalarımızda zararlı etkiler var ise; fazla eğlence düşkünlüğünden kaynaklanan tembellik hisleri ortaya çıkabilir.


Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder