22 Mart 2014 Cumartesi

22 Mart 2014 - Astrolozi


Yepyeni bir mevsimin ilk sabahına Ay Koç burcunda ilerleyerek giriyor; hareketli, inatçılıktan dolayı biraz sinirli, enerjik ve taktikten yoksun kararlar vererek, sonuçları düşünmemek ve sabırsız özellikler sergilemek, tam da bugüne göre. Sürekli hareket halinde olma isteği, başladığımız işlerde sonunu bekleyememe gibi dezavantajlar bize yanlış adımlar da attırabilir. Ancak bugünkü yüksek enerjimiz, dağları yerinden oynatacak gibi olabilir. Mümkünse kontrollü kullanmakta fayda var. Başka zamanlarda gözümüze zor görünen işler için bugün yeterince cesaret ve ataklık hissedebiliriz.

02:29'da Ay, günün ilk açısını Merkür ile bir kare olarak gerçekleştirecek; bu saatelr ilişkilerde kritik etkilere gebe olacaktır. Hisler ve duygular mantığın esiri olacağından konuşmalar ve her türlü iletişimde sertleşmeler oluşabilir. Mümkünse bu saatlerde önemli görüşmeler yapmamakta fayda var; söz ve davranışların üzerinde durmamaya çalışın. İletişim yollarında beklenmedik aksilikler, artış görülebilir.

04:19'da Ay bu kez de Neptün ile kare yapacak; bilinçaltındaki birikimleri ön plana çıkarabilecek bir trnsit. Eski bakış açıları, önyargılar, şartlanmalar gerçeklerden daha önemli hale gelebilir. Sabah erken saatlerde de etkili olabilecek bu görünüm sırasında, önemli kararlar vermek, bir iş girişiminde bulunmak veya hayati önemi olan konularda adım atmak tavsiye edilmez. Yanlış yönlendirici bir etkidir. Geceyarısının ardından alkol tüketimine dikkat etmekte de fayda var.

14:35'te Ay Uranüs ile harika bir üçgen yapacak; işte gün güzelleşmeye başlıyor öğle saatleri ardından. Yeni ve alışılmışın dışında olabilecek her şey ilgimizi çekecektir. Farklı ortamlarda bulunmak, farklı kişilerle tanışmak, her zamanki gibi olmayan konularda tartışmak, yeni tecrübeler ile canlanmak bugün için harika olabilir. Bu saatleri bir tomurcuğun açması misali, bir uyanış gibi algılayabilirsiniz.

21:03'te ise Ay'ın Venüs'e olumlu dokunuşu ile günün kalan bölümü de sevgi dalgası ile kaplanacaktır. Yakın arkadaşlıklar ve bundan öte çok özel ilişkiler, aşk, meşk sevdasına düşüren rengarenk bir transit. Bu tür duygualr zenginleşir ve yaşamın en önemli değeri gibi, kısa süreli de olsa hissedilir. Bu sevgi dalgası herşey yayılacaktır. Sevlen illa bir kişi değil, özel bir eşya, hayvan, mekan, iş veya nesnel olmayan şeyler de olabilir. Tüm ilişkiler açısından olumlu etkiler barındırıyor. Bazı şeyleri düzeltebilmek, sevgiyi hissetmek ve duygulara yeni bir soluk kazandırmak için çok uygun bir akşam.

Gün boyu etkili olacak, 22:15'te kesinleşecek olan Merkür ve Neptün kavuşumu ile eskilere gidebilir, derin düşüncelere dalabilir, hem faydalı hem de güçlük yaratıcı etkiler hissedebiliriz. Nostalji ilgimizi çekeceği gibi, kafa karışıklığı, bulanık ve aldatıcı düşünceler de etkili olacaktır; tabii haritalarımıza bağlı olarak. Bilinçli muhakeme ve hüküm verme, hayalleri kontrol edebilme zorlaşabilir. Ancak yaratıcı hayal gücü, artistik ve edebi yetenekleri harakete geçirici etkiler barındırıyor. Sezgilerde aktifleşme, telepatik durumlarda artış görülecektir. Mistik ve ruhani konular daha fazla ilgimizi çekebilir. Çevremizden, insanlardan, olaylardan kolay etkilenme, ince ve hassas düşünme, her şeyden nem kapma, bazen kendimizi hasta hissetme, içki, ilaç veya beslenmeye ilgi duyma üzerimizde etkili olabilir. Kesin ve açıklık gerektiren kararlar almak, ciddi görüşmeler yapmak, önemli evraklara imza atmak, alım-satım işleri yapmak adına pek uygun bir gün değil. Yanlış anlaşılma ve bu konularda hataya düşme olasılığı yüksek. Konsantrasyon açısından da bugün zorlanmak mümkün.


Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder