10 Mart 2014 Pazartesi

Vipassana - Suzi Barokas Fergan



Bugün günlerden Pazartesi.. Haftanın ilk iş günü..
Biliyorum bir çoğunuzun öff, pöff, iş, güç dediğini duyar gibiyim. Biraz da nedeni gökyüzündeki Merkür ve Satürn karesi; etkisi bugünden başladı.. Enerjimiz yerlerde sürünüyor..
Benim içinse bugün günlerden Jeff Oliver ve Vipassana günü.. Bugün harika bir tanıtıma katıldım ve hemen sizinle paylaşmak istedim.. 

Bu tanıtım ve seminerlerin eğitmeni Jeff Oliver kim derseniz..

Kendisi; Enerjik ve çok yönlü bir meditasyon öğretmeni. Sekiz yılını Burma Budist geleneklerine bağlı bir rahip olarak uluslararası üne sahip meditasyon öğretmeni Saygıdeğer Chanmyay Sayadaw U Janaka’nın öğrencisi olarak geçirdi ve toplam 18 yılı aşkın bir süredir Vipassana meditasyonu yapıyor. 2002 yılında rahipliği bırakan Jeff, o tarihten beri Avustralya, Çek Cumhuriyeti, Malezya, Tayland, Bali ve tabii Türkiye gibi birçok farklı ülkede pratik gündelik hayat kalitesinin artırılması ve zihin yönetimi üzerine öğretiyor ve tecrübelerini paylaşıyor.

Hepimiz ''YE, DUA ET,SEV '' filmini büyük bir keyifle izledik.. Julia Roberts bir sahnede ''I'm in Silence'' (konuşmuyorum) yazan bir kartla karşımızda.. İşte Vipassana tam da bu.. Bir sessizlik meditasyonu ve eski zamanlardan beri tüm bilge kültürler inzivaya çekilmenin değerini bilmişlerdir. Vipassana meditasyonu inzivasında geçirilen zaman; bedenimizi, kalbimizi ve zihnimizi derinden dinleyebilmemiz icin hayatın karmaşasından uzaklaşmamıza olanak sağlar. Meditasyon kursları, içe yönelik anlayış ve özgürlük için uygulama talimatları ve grup desteği sağlar.




Vipassana kursları, herhangi bir inanca sahip ya da hiç inanci olmayan, bilgelik ve şefkat yolunda yürümek isteyen, meditasyon uygulamasında tecrübesi olan ya da yeni başlayan herkese uygun olarak tasarlanmıştır. Kurs, sükunet içinde dikkatlilik, dinginlik, icgörü, huzur ve özgürlük ana temalarını keşfetmeyi amaçlamaktadır.emizde bize tanıtan kişi Jeff Oliver ve belli aralıklarla da yapıyor. 


Gelelim bugün ne uyguladığımıza.. Katıldığım programdan kısa bir meditasyon örneğini sizlerle paylaşmak isterim;


Vücudumu olduğu gibi seviyorum. Ayaklarımı, Bacaklarımı Kollarımı Ellerimi Omuzlarımı Ben olması gerektiği gibiyim..sahip olduğum bedeni seviyorum Bedenini olduğun gibi kabullenirsen huzur içinde olursun Herşey enerjidir Düşünceler Duygular Hissettiklerimiz Duyularımız bizim herşeyimizdir Koklamak Duymak Tatmak İşitmek Dokunmak Duyularımızı gözlemliyoruz duyular varlığımız için yaşamsaldır ve Farkındalığın temelidir. Olanı olduğu gibi kabul etmek belki de Vipassana'nın şifresidir....



Suzi Barokas Fergan
Twitter: @fergan_S





1 yorum:

  1. Sayın.

    Ben Bayan, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Birleşik Arap Emirlikleri, Malezya, Singapur, Almanya, Hong Kong, Çin'de bulunan DEA LAE GLOBAL FINANCE LIMITED'den Vanda. Geri Dönüşsüz Kredi, Proje Finansmanı, Banka Garantileri (BG), Bekleme Akreditifleri (SBLC), Akreditif (LC) sunma kapasitesine sahip, kayıtlı özel borç veren, yatırımcı, finans tüccarı, doğrudan tedarikçisi ve finansal enstrümandan para kazandıran kuruluşuz. indirim oranıyla dünya çapında en yüksek puan alan bankalardan. RWA, ilgilenen herhangi bir müşteriyle birkaç bankacılık günü içinde anlaşma yapmaya hazırız, Anlaşma Belgemizde belirtildiği gibi derhal teslim ederiz. Lütfen ilgileniyorsanız, prosedürümüz için e-posta yoluyla bizimle iletişime geçin: dealae@usa.com

    Not: Temsilciler, Komisyoncular, Danışmanlar ve Aracılar,
    Komisyona dayalı olarak dünyanın her yerinden müşterilerini getirin ve ilgili tüm tarafların faydaları için tam bir güven içinde birlikte çalışacağız. ŞİMDİ UYGULA!!! YENİ BİR İŞ BAŞLATMAK VEYA MEVCUT İŞLETMENİZİ GENİŞLETMEK İÇİN GERİ ÖDEME OLMAYAN KREDİ, PROJE FİNANSMANI VE BG / SBLC İÇİN. Lütfen ilgileniyorsanız, e-posta yoluyla prosedürümüz için bizimle iletişime geçin: dealae@usa.com

    ŞİRKET BDT VE KAYIT DETAYLARI
    Firma Adı: DEA LAE FAST SERVICE
    Şirket Sicil No: 1916478
    Kuruluş Tarihi: 31 Mayıs 2013
    E-posta: dealae@usa.com

    YanıtlaSil