30 Mart 2014 Pazar

31 Mart 2014 - Astrolozi


Dün akşamki Yeni Ay ardından, yepyeni bir güne, bir haftaya A'ın Koç burcundaki hareketine devam ederek başlıyoruz. Oldukça girgin, atak, cesur ve özgüveni yüksek, biraz aceleci ve sinirli etkilerin yoğun olduğu yepyeni bir gün var önümüzde.. Denenmemiş herşeye ilgi duyabilir, macera karşısında heyecanlanabiliriz. Zekamızı ön plana çıkaracak meydan okumakta ve de problemlere alışılmışın dızında çözüm üretmekte üzerimize yok bugün..

Güne girişin hemen ardından Ay, Yeni Ay esnasında oldukça yakın olduğu, T-Kare ile etkileşimini kesinleştiriyor; 00:08'te Jüpiter ile bir kare, 01:44'te Uranüs ile kavuşum ve 03:46'da ise Pluto ile yine bir kare olaran dokunuşlarını yapıyor. Malum bu açı kalıbından dünkü Yeni Ay yorumlarında uzunca bahsettik ama tek tek incelemek gerekirse; Jüpiter kendimizi dev aynasında görmemize ve yüksek kibire neden olabilir. Problemlere boşvermişlik ve bazı durumları hafife almak gibi etkiler verebilir; ayrıca içinde bulunduğu T-Kare'nin etkilerini arttırıcı, bir mercek görevi ile büyütücü enerjiler verecektir. Ardından Uranüs kavuşumu ile düşüncesizce hareket etmek, sabırsız olmak ve ruh halimizin öngörülemez şekilde değişimi söz konusu. Sabit bir duruma konsantre olmak biraz zordur, acele yüzünden iyi düşünmeden, ölçüp biçmeden yapılacak hareketler başımıza iş açabilir. İşin içinde Uranüs varsa malum, sonuç hakkında fikir üretmek yanlış olur. Uranüs değişik fikirleri ve bakış açılarını sever; bu saatlerde alışılmış düzenden şikayet etmek ve etrafımızı krımak yerine, yeni çözüm yolları üretmek, yenilikçi fikirler bizlere daha fayda sağlayabilir. Hemen ardından gelen Pluto karesi; duygularımızın sert bir şekilde harekete geçebileceğini gösteriyor. Duygusal güç mücadelelerine girmek, istemediğimiz şeyleri yapmak zornunda bırakılıyormuş gibi üzerimizde baskı hissetmek bizi zor kullanmaya itekleyebilir. Bu dürtüye kapılmadan, olayların, problemlerin altında yatan gerçek nedenleri araştımak ve şartları iyileştirebilmek adına derin çalışmalara girmek bu saatlaerde verimli olacaktır; bu saatlerde dediğime bakmayın, bu açılar Yeni Ay esnasında da etkili olduğundan. önümüzdeki 10 gün için tavsiyelerim bunlar.

18:20'de Ay bu kez de Mar'ın karşıt pozisyonuna yerleşmekte; uyumsuzluk enerjisi veren, zıt duygular arasında iki uca çekiş veren ve kısa sürede önemli problemlere neden olabilecek bir etki verecektir. Kolaylıkla sinirlenme, alınganlık kaprisleri, duygusal heyecanlar vererek işlerin karışmasına, zaten gergin olan etkilerin daha da karışmasına yol açabilir. Diğer zamanlara göre toleransımız azalacağından en küçük bir olay bile bizi sinirlendirmeye yetebilir. Aman sağduyu diyorumm.. Zaten gergin olan ortamlarda daha da ateşleyici davranışlardan bu akşam uzak durmakta fayda var.. İçimizdeki bu yüksek enerjiyi fiziksel güç gerektirebilecek işlere yoğunlaştırırsak, dikkatsizlikten oluşabilecek ufak kazaların da önüne geçebiliriz.

23:06'da Ay, son açısını Venüs ile olumlu bir etkileşimle gerçekleştirdikten sonra boşluğa girecek; günün gergin havası biraz yumuşayacaktır. Bazı şeyleri düzeltmek, sevgiyi hissedebilmek ve duygulara yeni bir soluk kazandırabilmek adına gece saatleri oldukça olumlu. Bu saatlerde genellikle ev veya bulunulan ortam memnuniyet veren bir mekan olacaktır ve bu hal karşı konulması zor bir rehavete, tembelliğe ve doğal isteklerin doyurulmasına istek doğuracaktır. Oldukça sert geçecek bir günün ardından, gelebilecek en güzel açı..


Astrolozi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder