29 Mart 2014 Cumartesi

29 Mart 2014 - Astrolozi


Ay'ın Balık burcundaki hareketi ile haftasonuna giriyoruz. Olağanüstü duyarlı, idealist, ileriyi gören davranışlar eşliğinde bazen de gerçekleri reddedecek kadar fantesi dünyasında olabiliriz. Gün içinde iyi huylu ve geçinilmesi kolay, romantik ve hayalci bir kişilik sergileyebiliriz; hatta kendimize güvenimiz de düşük olabilir ve sık sık tavsiyelere ihtiyaç duyabiliriz. Dikkatleri üzerimize çekmekten çekineceğimiz için gerçek potansiyelimizi ortaya koymakta da zorlanabiliriz.Yardıma yönelik çalışmalar, sanat, edebiyat dalları her zamankinden fazla ilgimizi çekebilir.

00:26'da Ay, Pluto ile olumlu bir etkileşimde bulunacak; derin duygu ve hissedişleri canlandırıcı ve karşılaştığımız olayların gerçek iç yüzlerini görmek isteyebileceğimiz bir gece yarısı.. Duygularımızın ve durumların asıl amaçları ile yüzleşmek  ya da güzel ve gizemli olan şeylerle ilgilenmek isteyebiliriz. Durup dururken, şimdiye kadar farketmediğiniz, bir konuya olan ilginizin açığa çıkması da etkileri içindedir.

02:19'da Ay, Merkür ile kavuşacak: hele ki Balık burcunda gerçekleşecek bu görünüm oldukça kafa karıştırıcı olabilir. Kısa süreliğine de olsa, akıl ve mantık, ruh halimizin etkisi altına girecektir. Maalesef bunun sonucu o andaki şartlara göre olumsuz veya olumlu olabilir. Bu nedenle karar almak için iyi bir zaman dilimi olduğu söylenemez. Ancak, hisleri konuşturmak, duyguları dile dökmek diğer zamanlara göre daha kolay olacağından özellikle edebiyat, sanat dalları için verimli olacaktır. Hemen ardından, 02:48'deki Ay ve Chiron kavuşumu ile kendimizi daha güvende hissetmek mümkün, zira duygusal eksiklerimizi tesbit etme adına doğru saatler.. 07:48'de de zaten Merkür ve Chiron kavuşumu kesinleşiyor; kendimize ve çevremize olan faydamız artabilir. Gün içinde çevremizdekilere vereceğimiz tavsiyeler daha isabetli olacaktır.

15:43'te ise Ay ve Satürn arasında harika üçgen bir açı oluşacak; bu da sabah saatlerinde üzerimizdeki buğulu havanın hafiflediğine işaret. Duygularımızı kontrol edebilir, hayata karşı daha akılcı ve ölçülü bir yaklaşım içinde olabiliriz. Zorlıklara daha rahat göğüs gerebilme, sabretme ve tahammül gösterebilme gücümüz artacaktır. Hatta öyle olaylar oluşabilir ki, haddimizi aştığımızı ve dizginleri çekmemiz gerektiğini utanarak anlayıveririz. Otorite figürleri ile olan ilişkilerimizde de olumlu etkileri vardır; öğleden sonraki saatler önemli görüşmeler için de uygun olabilir. Ancak Ay bu açının ardından boşluğa giriyor ve gün sonuna kadar hareketine açısız devam ediyor; bu nedenle akşamüzerinden itibaren yeni girişimlerde uzak durmakta fayda var.

21:04'te Venüs Mars ile güzel üçgen bir açı yapacak ancak ardından Satürn ile karesi kesinleşecek; oldukça önemli bir enerji olup güçlüklere yol açabilecek bir transit. Bundan da anlayacağınız gibi, akşam saatleri olumsuz, soğuk, ayırıcı, uzaklaştırıcı etkiler barındırıyor. Mars ve Satürn'ün geri harekette olması ile süre gelen bazı konular tekrar çözümlenebilmek adına önümüze düşebilir. Tüm sosyal ilişkilerde zorluklar baş göstermeye başlayabilir. Kendimizi bazı şeyleri yapmaya mecbur bırakılmış gibi baskı altında hissetmek mümkün. Ancak bir iyi tarafı; sıkıntılarımızı anlayarak üzerimizden atmamıza yardım edecek dürtüler de barındırıyor. Uygun bir şekilde dürüstçe problemlerimizi dışa vurup rahatlayabiliriz. Bizi rahatsız ettiği halde örtmeye çalıştığımız, iç dünyamızı karartan bulutlardan bu sayede kurtulabilmek mümkün. Yani buz gibi bir hava esse de, bu işimize yarayabilir ve rengimizi ortaya sürebiliriz.


Astrolozi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder