19 Mart 2014 Çarşamba

20 Mart 2014 İlkbahat Ekinoksu / Ingress - Astrolozi





Bir İngress harita, Güneş’in öncü bir burcun tam olarak 0º’sine ulaşmasına göre hazırlanır. Oğlak İngress’i hükümetler ve iş liderliği için en önemli olanıdır ve (adı geçenlerin) öncelik listelerini yaptıkları zamandır. Yıllar boyu gözlemler Oğlak İngress’deki gezegensel pozisyonların o yılın tüm olaylarını etkileyeceğini göstermektedir. Oğlak Ingress o yılın aktivitelerini belirler, mücadeleleleri saptar ve başarıları kutlar. Koç İngress planları harekete geçirir ve tarım için çok önemlidir.  Yengeç İngress ise aktiviteleri yeterince büyüyüp güçlenene kadar -Terazi İngress’indeki hasat ve ödül dağıtımı için-  korur.


Her İngress o yılın olaylarına kendi özelliğini katar. Koç Ingress vatandaşlar, tarım, binalar ve iletişim endüstrileri için önemlidir. Bunu izleyen Yeniay’lar bu aktivitelerin nasıl uygulanacağını ve ülkenin vatandaşlarını nasıl etkileyeceğini gösterir.

Her yıl Güneş Koç Burcunun 0 derecesine giriş yaptığında İlkbahar Ekinoksu ile birlikte yeni bir astrolojik yıl da başlamış olur. Bu başlangıç anındaki gökyüzü konumu da Sonbahar ekinoksuna kadar olan  altı aylık dönemde neler yaşanabileceğine dair önemli işaretler taşır. 
Astrolojik olarak ekliptiğin göksel ekvatorla kesiştiği noktalara ekinoks denir. Yılda iki kez gerçekleşen bu olay tekrarlanır. Buna İlkbahar ekinoksu adı verilir. Kuzey yarım kürede ilkbahar, Güney yarım kürede sonbaharın başlangıcını simgeler. Güneş Ekvatora dik açı ile gelir. Bu tarihte gece ve gündüz eşittir. Güneş yüzünü Kuzey yarım küreye çevirir ve tam olarak doğudan doğar ve batıdan batar. Kuzey kutup noktasında gündüz, Güney kutup noktasında ise gece başlar. Astrolojik yeni yıl başlangıcıdır.

Gerçekten de aslen bu tarihler pek de öyle yaşamımızın dışında veya spiritüel bir çerçeve içerisine hapsolmuş değillerdir, tersine içinde yaşadığımız dünya ve toplumsal düzen içerisinde hayli etkin ve yaşamımızın içindedirler, sadece dikkat atfetmediğimiz sürece farkına varamayacağımız bir şekilde bilincimizde yer alırlar.Aslen "yıl çarkı" diye de geçen senelik mevsimsel döngü ve aylık "ay döngüsü" insan hayatında bilinçli veya bilinçsiz şekilde etkindir, bunun izlerine en basitinden modern söylem içerisinde "kış depresyonu" veya "bahar krizi" tarzı beylik başlıklardan reklam ve kültürel etkileşim gibi birbiriyle alakasız görünen farklı alanlarda da rastlayabiliriz.
Kabul edilen eski türk takviminde ilkbahar ekinoksu, yılbaşına denk düşer ve çeşitli Orta Asya türk topluluklarında "Boz Ay" diye de adlandırılan "mart" ayının 4 çarşambası farklı şekillerde kutlanır, zira bu dört günün herbirinde doğanın 4 elementi olan toprak, ateş, hava ve suyun uyandığı kabul edilir. Benzer şekilde, İrlanda kelt geleneğinde de ekinoks öncesi 4 sayısına verilen sembolizm üzerinden şenlikler yapılır ve amaç yine doğanın dört elementinin uyanmasını kutlamaktır. Burada ayrıca "tamamlanma" üzerinden ritüel anlamına odaklanmak da mümkündür.Sonuç itibariyle ilkbahar ekinoksu, gerek inanan kişilerce kutlanması gerek merak edenlerce araştırılması oldukça kapsamlı bir konudur. Bunların dışında en basitinden doğayla bağlantı kurmak veya doğal döngülerin farkındalığına erişerek benlik ve çevre hakkında fikir edinmek, bu bilgelik hakkında daha fazla fikir sahibi olmak için de oldukça iyi bir başlangıç sayılabilir, ne de olsa bahar ve ekinoks sonsuz başlangıç zamanıdır...

Kısaca İstanbul'u baz alarak, 20 Mart 2014'te saat 18:58 itibarı ile Güneş'in Koç burcuna geçtiği Ingress haritayı yorumlamaya çalışacağım;


Haritamızın Yükselen derecesinde ) derece Terazi burcu yükselmekte; bu derecede Vinde miatrix adında bir Sabit Yıldız var. Anlamı ise sahtecilik, delilik, hırsızlık, depresyon ve karalama konularını içeriyor. Asc noktası, köşe evlerden gelen Jüpiter, Pluto ve Uranüs ile kocaman bir Büyük Kare oluşturmakta; demek oluyor ki, haritanın 6 ay geçerliliğini de düşünürsek, bu konularla ilgili daha çok şey duyacağız. Koç Ingres haritanın vatandaşlarla ilgilili olduğunu da varsayarsak yükselen ve 1. evin hallka işaret ettiğini anlayabiliriz. 1. evdeki geri giden Mars ikili ilişkilerimizde tıkanmalara da işaret; oldukça sinir bozucu hatta sınırlarımızı zorlayıcı tecrübelere gebeyiz. Asc'nin içinde olduğu Büyük Kare'nin köşeleri 4. ev, 7. ev ve 10. eve dokunuyor. 4. ev, topraklarımız, emlak ve muhalefet, 7. ev rakiplerimiz, ortaklarımız ve yabancı komşular, 10. ev ise, iktidar ve yöneticilerimiz. 

Söz konusu evlere kısaca göz atarsak; 4. evdeki Pluto, muhalefette ve toprak bütünlüğümüz ile ilgili sıkıntılarla, 7. evdeki Uranüs Yabancı ülkelerden, bir nevi açık düşmanlar da diyebiliriz, ani şok edici, beklenmedik problemlerle, 10. evdeki Jüpiter ile de bizi idare edenlerle ilgili yoğun hukuksal olaylarla uğraşmak zorunda kalabiliriz. Bizi rahatsız edici bazı yargısal kararların toprak bütünlüğümüzü tehlike altına alıcı, rahatsız edici problemlere neden olabileceğini görüyoruz. Hele ki 1. evdeki retro Mars, beklenmedik ulusal gerginliklere işaret. İktidar görevlilerinin huzursuzluğu kadar muhalefet grubunda da huzursuzluk hakim. Önümüzdek 6 ay, şaşırtıcı değişimlere gebe..

2. evdeki Ay ve Stürn kavuşumunu artık herkes anlayabilir = ekonomik kriz; zor bir 6 ay bizi bekliyor ve 6. evdeki Güneş ile konfürigasyonu çalışan kesimin, belediyelerin, işçi kısımının etki altında olduğunu söylemekte. 4. ev girişindeki Oğlak etkisi ise, maalesef kuraklığın işareti.

Gelelim Asc Yöneticisine ki, Astroloji'de en önemli gösterge.. Terazi burunun yöneticisi Venüs, gelmiş 5. ev girişine dayanmış; Kova burcunda ve Uranüs'ten bir sextil alıyor. 5. ev gençler, sanatçılar, yaratıcılık ve spekülatif piyasalar.. Süregelen düzeni değiştirme hareketleri, gençlerimiz ile özdeşleşmiş gibi.. 2. evdeki Akrepteki Ay'dan bir karesi var Venüs'ün.. bazı skandallar belki de cinsel içerikli zira Akrep, 5. ev ve Venüs başrolde, piyasaları epek sarsabilir görünmekte. Ama tabii Uranüs'ün parmağı ile yaratıcılık ve insani değerler ön planda. Beraber hareket etmenin etkilerini buradan görebiliriz. 2. evin oyları da temsil ettiğini varsayarsak; Ay ve Venüs karesi yine şaibelere, derin ve gizli çalışmalar sonucu, halkı zorlayacak görünüyor.

Kısacası önümüzdeki 6 ay, muhalefet ve iktidar ile ilgili daha bir çok değişim dönüşüm, rakiplerimizden bizi zorlayıcı kararlar, yargı ve hukuk konusunda toprak bütünlüğümüzü tehdit edici kararlar, belki rahatsız edici salıvermeler, zor ekonomik şartlar, önemli sanatçı / yönetici ölüm haberleri ile haşır neşir olacağız. 

Yukarıda bahsettiğim gibi, Ingres haritalar, hemen ardından olacak Yeni Ay'lar ile birlikte fazlasıyla etkili olur ki, Koç Ingress haritalar harekete geçme ile ilgilidir. Yeni Ay haritasını daha sonra inceleyeceğiz ama kısaca ifade etmek gerekirse, yargı, hukuk ile fazlaca etkili bir Uranüs kavuşumlu Yeni Ay olacağını söylemek gerek; yöneticisi Mars 12. evde ve retro, Kova'daki Venüs ile bir trinesi var ve Yeni Ay bazı gizliliklerin yine ortaya çıkabileceği ile ilintili olmakla beraber, 12. evin hapishaneleri de ifade etmesi ile, bir takım salıverme girişimlerinin sorun yaratabileciğini söylemekte. Tabii bunun yanında skandallar, dedikodular, üzeri kapatılmış bir sürü konu eşliğinde.. Gençler, sanatçılar (5. ev), eğitim (3. ev), hukuk (9. ev) konuları ise ayrıca ön saflarda yer alacaktır, hem de Uranüs'ün iletişim alanında ki gücü ve Jüpiter'in büyüten mercek görevi eşliğinde.. Uranüs öngörülemezi ifade eder; hepberaber bekleyip görelim..


Astrolozi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder