30 Mart 2014 Pazar

30 Mart 2014 ve Koç Yeni Ay'ı - Astrolozi


Haftanın son gününe, Ay'ın Balık burcundaki boşluktaki hareketi ile giriyoruz; 04:53'te is Ay, Koç burcuna ayak basıyor.  Oldukça hareketli,  biraz sinirli, enerjik, inatçı ve taktikten yoksun etkiler üzerimizde baskın olacağından, sonradan pişman olabileceğimiz hareketlerden mümkünse uzak durmak bize fayda sağlayacaktır.

21:43'te Koç burcunun 9:58 derecesinde yepyeni bir Yeni Ay doğacak.. Gün içindeki tüm etkiler Yeni Ay haritasında mevcut olacağından ayrı ayrı yorum yapmak yerine, Yeni Ay haritasına göz gezdirmeyi daha uygun buldum.. Oldukça önemli bir Yeni Ay olmasının nedeni ise, 20 Mart'ta başlamış olan Yeni Astrolojik yılın ilk Yeni Ay'ı olması.. Biliyorsunuz, Güneş 00 derece Koç burcuna geçince, yepyeni bir yıl başlangıcı sayılıyor; yine Koç burcundaki Yeni Ay ise o yılın konuları üzerinde etkili..



Yeni Ay haritasında 7 derece ile Akrep burcu yükselmekte ve bu derece Khambalia yıldızı ile kavuşumda; derin araştımalar, polis soruşturmaları, casusluk teşkilatları, derin bilgilere merak anlamına gelen bir Sabit Yıldız, yani görünenin anlamının çok daha derinlerde sakilı olduğunu anlatıyor. Birileri bir şeyler söylemiş, bizi inandırmış ama, gerçekte olan konular çok daha farklı gibi gibi.. Yükselenin klasik yöneticisi Mars, geri harekette ve 12. evde bulunmakta; her ne kadar Venüs ile olumlu bir etkileşimde olsa da durumu konum iti barı ile çok vahim. Adaleti temsil eden burçta bulunuşu ve zayıf durumu kontrolümüz dışında ağlanayamayan dengeye işaret ediyor; Kova'daki Venüs ile olan açısı ile de şimdiye kadar denenmemişi denemek için bize yol veriyor. Şimdiye kadar bize uçuk gelen bazı yöntemler bizi sürükler gibi. Arkamızdan dönen dolaplar, gizli hasetlikler, bizi zorlamakta. Bu arada bir dipnot; 22 derece Terazi burcunda Foramen Sabit Yıldızı bulunuyor; anlamı uçak kazaları zaten üçgen yaptığı Venüs de Kova burcunda.. Zannediyorum kaybolan uçaktan sonunda önümüzdeki 10 gün içinde net haberler alacağız. Yönetici Mars'ın bize anlatmaya çalıştığı kısaca, bugüne kadar "Ben" diye ısrar etmenin vadesinin dolduğudur; bu sistem artık işlemiyor. 12. evdeki konumu ile her birimize bir çeşit iç hesaplaşma getireceğini düşünüyorum, adalet sağlayamadığımız her konu tek tek aklımıza takılabilir.

Gelelim, Yükselen'in modern yöneticisi Pluto'nun durumuna. O güçlü, azametli Pluto, Yeni Ay'ın odak noktasını (apex) oluşturduğu öncü bir T-Kare'nin bir köşesi ve 3. eve yerleşmiş. Uranüs Yeni Ay'ın yamacında; diğer köşede Jüpiter ise 9. evde bulunuyor. Ahlak, moral değerlerimiz, hayata bakış açımız ve inançlarımız ile hükmedici, yeniden yaratıcı, yapılancırıcı enerjimizin karşılıklı çekişmesine, Yeni Ay, Uranüs'ün öngörülemez, deli etkileri eşliğinde ışık tutmakta. Yeni Ay derecesinde de Algenib Yıldızı bulunuyor; yanlış kararlar, kötü yargı, iftiralar, tutku ve kibirin, önümüzdeki 10 gün  oldukça pompalanacağı ve bizi yurkarıdan bakan bir hale sokarak, yanlış yollara sokabileceğini ima etmekte. Yanışaındaki Uranüs ise ayağımızın altından halıyı bir anda çekebilir. Sürpriz ve öngörülemez ani gelişmelerin desteği ile, yeniye, bizi baskı altında ezilmekten kurtaracak olan yeniye, bilmediğimiz yollara, alternatiflere, kişilere, senaryolara yelken açmanın, hayat vermenin tam da vakti. Şimdiye kadar tıngır mıngır, bir şekilde, etliye ve sütlüye dokunmadan, düzen bozmadan gemimizi yürütmüş olabiliriz. Ancak "FINISH" çizgisi göründü; şimdi "SEÇİM" zamanı. Pluto keskin hatlıdır, dualiteyi de hiç sevmez; benden size bir tüyo olsun bu.

Şu anki sıkışık, baskı altında yaşam enerjimiz, çatlaklardan sıza sıza yaşamak mı?? Yoksa,
Yeninin heyecanı ile pırıl pırıl bir varoluş mu??

Bu haritada öyle etkiler var ki, hangi köşeye baksam, bana "tahmin bile edemezsin" mesajı veriyor.. Ama krizlerle bir dönüşüm bu; hızlı aniden gelişebilecek olayların, yaratıcılığımızın, yeteneklerimizin, aşk, arkadaş ve çocuklarımızla ilişkilerimizin etki alabileceği hatta sağlık konularını ve günlük çalışma hayatımızın bile etkilenebileceği yönünde. Spekülatif piyasalarda tahmin edilemeyecek durumlar dahi oluşabilir. 3/9 aksı ise yakın çevremizin, yabancı kültürlerin, iletişim, eğitim, ulaşım, medya, sosyal ağlar ve hukuk, yargı konuları serseri mayın gibi gündemde olacaktır. Bazı kararlar, toplumsal hareketler, gergin sözler, yazılar, haberler belki görüntüler daha büyük baskıcı yasaklar getirebilir; kısacası afallayacağımız olaylar daha bitmemiş görünüyor; ağzımızı açık bırakabilecek olaylara hazır olun.

Toparlarsak, 1. evdeki Satürn'ün yerleşimi ve Venüs'e karesi, egomuz da dahil olmakla beraber üzerimizdeki baskıya işaret etmekte; sanki "ben" dememize izin vermeyecek gibi. Koç enerjisi ise "ben" diyen halimizden "benden" diyen hale getirecek bizleri ve bu gelişmeler çevremizin etkisi ile kontrolümüz dışında gelişebilecek durumlar sayesinde oluşacaktır. Bu günlerde ayrıca bu yüksek enerji kazalara yol açabilir; herbirimizin çok daha dikkatli hareket etmesini önemle rica ediyorum. Koç çocuk ruhludur, hesapsızdır, nettir. Maddeye, bu dünyaya, sahip olduklarımıza, sahiplendiklerimize bakış açımızı farkedeceğiz. Yaratıcılığımızın artacağı bu günlerde tüm hayatımızı gözden geçirebilir ve sorabiliriz kendimize; "gerçekten bunu mu, bu şartları mı istiyorum?".. Artık kendimizi dahil hiç kimseyi idare etmemiz dış şartlar yüzünden mümkün olamayacak. Üzerinde ısrarcı olduğumuz, hatta belki bizi bile rahatsız eden inatlarımızdan, kurtulabilmek mümkün artık. Hazırlıksız yakalanmak yerine, bu ezber bozacak durumlara hazırlıklı olmakta fayda var; zira bunlar önümüzdeki 10 gün içinde belirmeye başlayacaktır, hem de büyüyecek olan Ay'ın vereceği, karanlıkları aydınlatan o ışıkla..


Astrolozi








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder