18 Mart 2014 Salı

18 Mart 2014 - Astrolozi




Haftanın ikinci gününe, Ay'ın Terazi burcunda ilerlemesi ile giriyoruz. Etrafımızdaki kişileri memnun etmeye çalışarak ve bunu yaparken de mümkün olduğu kadar tarafsız olmak, ancak haksızlık karşısında da bir savaşçıya dönüşerek, kendini savunamayanların kahramanı olabilmek mümküh. İyi bir dinleyici olmamız bugün bizi çevremizdekilere hem rehber hem de sırdaş yapabilir. Olayları her yönüyle ele almak istememiz ise karar vermemizin uzun sürmesine neden olacaktır. Entellektüel paylaşımlar ve farklı kişilerle iletişim kurma isteği hoşumuza gidebilir.

00:23'te Merkür Balık burcuna geçiyor; 31 Ocak 2014 tarihinde de aynı hareketi hatırlarsanız yapmıştı. Ancak ardından retroya geçmesi nedeniyle, Kova burcuna geri döndü. Geri hareketinin ardından ilerlemeye devam etti ve tekrar Balık burcuna girecek; taa 7 Nisan'a kadar sürecek bir yolculuk bu. Etkilerini, http://astrolozibyzizi.blogspot.com/2014/01/merkur-balk-burcuna-geciyor-astrolozi.html adresindeki yazımda sizlerle daha önce paylaşmıştım.

00:49'da Ay, Uranüs ile karşıt pozisyonlarda olacak; gereksiz ve tuhaf bir acelecilik verecek bu transit, bizi ilgilendirmeyen konulara bile dalmamıza neden olabilir. Aslında bu ruh halinin altında tamaen bağımzıs ve hür olduğumuzu ispat etme dürtüsü yatmaktadır. Değişik bir şeyler yapmak, herkesten farklı olduğumuzu göstermek, yeni heyecanlara şiddetli bir açlık duymamıza neden olabilir. Derinlerde bize huzursuzluk verebileceğinden ilişkilerimizde rahatsızlık yaratabilir. Bazen de hiç beklenmedik bir duygusal üzüntü yaşanabilir veya düzenimizi bozabilecek bir durum ortaya çıkabilir.

04:11'de Ay, bu kez de Pluto'ya sert bir kare yapacak; hızlı oluşmuş bir T-Kare oluşmakta. Bu saatlerde ayakta olanlar için duygular sert bir biçimde start alacaktır. Eğer duygusallığımızla başımız dertteyse, iyi olmayacak ani çıkışlar yapmamız mümkün olabilir; sanki ufacık bir damlanın bardağı taşırması misali. Duygusal güç mücadelelerine girmek, istemediğimiz şeyleri yapmaya mecbur bırakılıyormuşuz gibi düşünüp, hırs oluşturmak, çevremizde yok yere huzursuzluk çıkarmak mümkün. Ama kendimizle barışık ve kendimize karşı dürüst isek; güzel bir duygusal analiz zamanı olabilir; zorlanmayız.. Bu açılar yüzünden günün ilk yarısı, sert etkiler barındırmakta. Oluşabilecek durumlar karşısında sakin ve serinkanlı davranmak önceliğimiz olmalı.

21:00'de Venüs, Uranüs'e harika olumlu bir açı yapacak; aslında gün boyu da etkili olacaktır. Kendimizi modernleştirmek, dünyamızı genişletmek, isteyeceğimiz sosyal yaşamın ev ve ailemizin önüne geçebileceği bir süreç. Eski olanı değiştirmek, güzelleştirmek isteyebiliriz. Çeşitli rastlantılar yeni ve farklı kişilerle tanışmamıza vesile olabilir. Ani ve sürpriz aşklar için de harika bir zaman. Grup aktiviteleri, yardım amaçlı organizasyonlar sosyalleşmemizi sağlayabilir. Kadın figürlerinden destek alabilir, iş yatırımları ve kazanımları alanlarında da olumlu gelişmeler yaşayabiliriz.


Astrolozi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder