24 Mart 2014 Pazartesi

24 Mart 2014 - Astrolozi


Yeni bir haftaya Ay'ın Oğlak burcundaki seyahati eşliğinde giriyoruz; ciddi, sabırlı, ne istediğimizi bilen, biraz da melankolik duygular eşliğinde olacağız bugün. Etrafıızdakilere eleştirel ve soğuk da görünebiliriz. Herşeyi kitabına uygun şekilde yapılmasını istememiz, çevremizde sıkıntı yaratabilir. Amaca ulaşmak, yaptığımızın prestiji ile ilgilenmek tabii ki bugün çok normal.

03:46'da, Ay, yeni haftaya girer girmez Güneş ile bir kare açı oluşturacak; adından da anlaşılacağı gibi pek sevimli bir etki olduğu söylenemez. Duygusal olarak sert bir etki verebilir ve çevremizdekilerle, özellikle kadın-erkek ve otorite figürleri ile olan ilişkilerimizde davranışlar gerginleşebilir. Bazı küçük problemler, eğe dikkat edilmezse, gün içindeki diğer açıların da etkisi ile krizlere dönüşebilir. Kendimizi haklı görmek veya hakkımızın yendiğine inanmak ve olanları hak etmediğimizi düşünmek kolay olacaktır. Mümkün olduğu kadar olaylara objektif yaklaşmamız fayda sağlayacaktır.

08:27'de Ay'ın Neptün ile güzel bir açısı gerçekleşecek; çevremize karşı olan hassasiyetimiz sabah erken saatlerde yoğunlaşacaktır. Vericiliği ve acıma hissini arttırıcı bir etkisi var. Suistimal edilmemeye de dikkat gerektirebilir. Bu saatlerde mistik, dini konulara ilgi duymak, niyet ve dualar için istek hisseetmek kolay olacaktır. Günün diğer açılarının sertliğinin arasında zaanediyorum dualara ihtiyaç duyacağız.

11:55'te Ay, Merkür ile tekrar bir olumlu açı yapacak ve bu şekilde günün ilk yarısı daha olumlu olarak geri kalacak. Bu saatlerde sosyal ilişki temposu, çevre ve ilişki trafiği yoğun olacaktır. Anlamlı konuşmalardan tutun da, dedikodu türü lafazanlıklar yapmak bile kolaylaşabilir. Görüşmeler, yardım işleri, bilgi alışverişi adına gayet uygun bir öğle var önümüzde. Bu saatleri iyi değerlendirmekte fayda var; zira öğleden sonra hava biraz gerginleşecek..

16:44'te Ay'ın Jüpiter ile karşıtlığı gerçekleşiyor; kendimizi iyi ve olumlu hissetmenin yanı sıra kibir yaratabilir ve meydan okuma isteği gibi dürtüler oluşabilir. Bu etki özgürleşme duygusunu kamçılar ve yüklerden, engellerden sıyrılmak ihtiyacı duyulur. Bu esnada ortaya koyulan davranışlarda sorumsuz biri gibi algılanmak kolay olacaktır. Eğer etraftan gelen baskı da yoğunluk olursa bunlara karşı tepki göstermek sorun çıkmasına neden olabilir. Yapmak zorunda olduklarımız günün ikinci yarısında bize zulüm gibi gelebilir. Hemer ardından 18:26'daki Ay ve Uranüs karesi ve 20:57'deki Ay ve Pluto kavuşumu ile beraber bizim sorunlu T-kare aktive oluyor. Akşam saatlerinde olaylara objektif yaklaşmaya çalışmalı ve her iki yönü de ölçüp biçmeden hareket etmemeliyiz. Bu saatler agresyon, baskı ve sanki kişiliğimize tehdit oluşturabilecek etkiler gibi dürtüler hissetmemiz, tüm bunlardan bir anda kurtulmak isteyebilmemiz çok normal. Bunun genel bir etki olduğunu düşünürsek, belki daha sakin kalabilmek mümkün olacaktır. Oldukça zorlayıcı bir etki gibi göründüğünden, fazla enerjimizi olumlu yönlerde kullanmak, günün daha pozitif sonlanmasını sağlayacaktır. Ani gelişebilecek, şaşırtıcı, beklenmedik durumlar karşısında soğuk kanlı kalmak gerek. Unutmayalım ki, içimizdeki vahaya odaklanabilirsek bu daha kolay olacaktır.


Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder