14 Mart 2014 Cuma

14 Mart 2014 - Astrolozi


Haftanın son iş gününe Ay'ın Aslan burcundaki hareketi ile giriyoruz. Egonun ve kibirin tuzaklarına düşmemeye dikkat etmeliyiz; hep haklı olmak ve bunda ısrar etmek pek fayda etmeyecektir. Etrafımızda devamlı bizi onaylayan kişilerin olmasını  ve her fikrimizin kabul görmesini arzu etmemiz, yanlış yapmamıza neden olabilir. Olumsuz eleştirilere karşı da anlayışla ve objektif bakış açısı ile yaklaşmakta yarar var.

02:47'de Ay ve Satürn arasında sert bir kare oluşacak; Güneş ile Satürn arasında da olumlu üçgen açının etkileri devam etmekte.. Güneş'in bu durumu, iyi bir konsantrasyon ve dikkat isteyen ayrıca titizlik ve disiplin gerektiren teknik ya da zihinsel işler için çok uygun. Hedefleri belirleme ve enerjimizi bu yönde kullanabilme adına bizi destekleyecektir. Ancak gece yarısı, bir depresyon veya duygusal bir karamsarlığın ortaya çıkmasına müsait etkiler var. Otorite figürleri ile ilişkilerde problem çıkabilir. Samimi ve sıcak diyologlar kurmak pek mümkün değildir. Değersiz ve yetersiz olduğumuz düşüncesine kapılmak kolaylaşır. Mümkün olduğu kadar bu fikirlerden uzaklaşıp, olaylara objektif bakmaya çalışmalı, duygularla düşünceleri gerçeğe uygun hale getirmeye çalışmalıyız.

08:27'de Ay, Merkür ile karşıt pozisyonlara gelecek.. Duygularla mantık arasındaki mücadeleye işaret eden bu konum, sudan bahanelerle bilinçsiz hareket etmeeye ve ilişkilerde sorun çıkarmaya neden olabilir. Eski bakış açıları, çocukluk anıları, geçmiş tecrübeler etken olabilir. Sabah erken saatlerde, görüşmeler ya da verilmesi gereken kararlar varsa; pek uygun enerjiler maalesef mevcut değil. Haberleşme trafiğinde de bir artış gözlemlenebilir.

09:23.. Ay son açısını Mars ile olumlu olarak yapacak; bu saatlerde görüşlerimizi etkin olarak savunabilmek ve diğerlerinin güvenini kazanabilmek mümkün. Mars, günün ilk yarısına hareket getirecektir. Nerede olduğumuz, ne yaptığımız, amaçlarımızın ne olduğu hakkında gayet bilinçli olabileceğimiz etkiler var; Güneş ve Satürn üçgeni de bunu destekleyecektir.

16:17'de Başak burcuna geçiş yapana kadar Ay boşlukta kalacak.. 16 Mart'taki dolunay etkisi de iyice hissedilir olacaktır.. Seçicilik, detaylar, satır araları akşam saatlerinde aklımızı başımızdan alabilir. Diğerlerine yardım isteği, kendimizi yorgun hissedene kadar çalışma ve sonunda da omuzlarımızdaki fazla yükten yakınma ve isyan edebilme maalesef mümkün..

Gün boyu etkili olacak Merkür ve Mars arasındaki harika üçgen açı, 18:16 itibarı ile kesinleşecek.. Zekayı güçlendirici ve canlandırıcı bir transittir. Yeni bakış açıları, anlayış ve düşünce tarzı sunacaktır. Gerekirse, cesur ve dinamik planlarımızın temellerini atabileceğimiz, bir fırsata dönüştürebileceğimiz bir gün olabilir. Düşünceleri bir biçime sokarak, elle tutulur hale getirebilmek mümkündür. Açık gözlülük, iletişimde girişkenlik, hızlı, verimli ve yaratıcı olma gücü verebileceği gibi, çeşitli düşünsel ve fiziksel aktiviteler, eğitim, araştıma, strateji yaratma, teknik, bilim veya mühendislik konularında uygun fırsatlar sunabilir. Birileri üzerinde iti bir etki bırakmak, her türlü görüşme, doğru anlatım ve anlama ile çabucak sonuca ulaşılabilir. 


Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder