17 Haziran 2014 Salı

17 Haziran 2014 - Astrolozi



Kova burcun'da ilerleyen Ay 00:54'te Satürn ile sert bir kare yapacağından; bu açını etkisini bir önceki gecenin ilerleyen saatlerinde hissetmeye başlamış olabiliriz. Ani bir depresyon veya duygusal bir karamsarlık ortaya çıkmış olabilir. Yalnızlık sevilmeme, ilgi görmeme gibi düşünceleri yoğunlaşabilir ve hayat olduğundan çak daha negatif görülebilir. İlişkilerde özellikle otorite figürleri ile ilişkilerde zorluklar oluşacaktır. İçten gelen olumsuzluklar soğuk hava estirebilir. Samimi ve ve sıcak bir diyaloğa istesek de girmekte zorlanabiliriz. Mümkün olduğunca olumsuz düşünmemeye, yetersiz ve değersiz olduğumuz gibi bir fikre kapılmamalıyız.

09:08'de Ay, Satürn'ün ardından Venüs'e de bir kare yapıyor; sabah erken saatlerde etkisini devam ettirebilecek olan Satürn karesinin yanında oldukça masum kalan Venüs karesi, sosyal ilişkileri arttırıcı, kendimizi açık, sevinçli ve fazla istekli hissettirebilir. Yapmacık davranışlar, herşeyi kendimize yontma tarzı oyunlara sakın girmeyelim. Yoğun ve güçlü istekler bizi zor durumda bırakabilir. Bunlara bağlı olarak ya da herhangi bir sebebe dayanmadan, yeme-içme, alışveriş isteğini arttıracaktır. Bu tür isteklerin disipline edilmesi oldukça zor olabilir; özellikle diyabet hastalarının dikkat etmesi gereken bir sabah var önümüzde.

Merkür, bir süredir geri harekette; Yengeç burcunda idi retro seyahati başladığında. Geri geri giderken bugün 13:04'te daha önce geçmiş olduğu İkizler burcuna geçecek İkizler iletişim, haber, seyahat, kardeşler, komşular, eğitim, medya, yayıncılık, ulaşım ve ticaret ile ilgilidir; bazı kararlarımızı, görüşmelerimizi de temsil edebilir. İkizler Merkür'ün kendi evi, en güçlü olduğu alanlar. Bu konum onun karakteristik özelliklerindeki bazı aksiliklerin, problemlerin yoğunlaşmasını ve en zirve şekilde ortaya çıkmasına neden olabilir. Zihinsel bazı dürtülerimiz bizi dış dünya yerine içimize yöneltebilir. İletişim temposu ağırlaşacağından, bu sürede, yanı geri hareketin sona ereceği ay sonuna kadar, olanları değerlendirmek ve öğrenilenleri gözden geçirmek, sonuca varmaya çalışmak, yeni başlangıçlara, girişimlere nazaran daha uygun olacaktır.

Ay ve Güneş arasında 15:11'de harika bir üçgen açı gerçekleşecek; günün ilk yarısındaki negatif etkiler sanki biraz dağılır gibi.. Kenimizi fiziki ve psikolojik açılardan uyumlu bir harmoni içinde hissedebilir, her konuda samimi, rahat ve olumlu olabiliriz. İnsan ilişkileri, özellikle otorite ve kadın-erkek ilişkileri, grup aktiviteleri, iş, eğlence kısaca pek çok şey için iyi bir zaman dilimi. Sonuçta diğer zamanlara göre enerjiler daha akıcı ve olumlu diyebiliriz.

21:07'de Ay ve geri giden Merkür arasında hoş bir üçgen açımız daha oluşacak; duygusal olarak aile ve geçmişle ilgili konular kolaylıkla gündeme gelebilir. Duygularla mantık arasında bir denge kurabilirsek, gerek kendimizin gerekse başkalarının duygularına karşı daha açık olabilir, böylece kendimizi anlama ve başkalarına yardım edebilme şansımız oluşabilir. Sevgiyi söyleme ve sevildiğimizi bilme ihtiyacı artabilir.

Ay bu açının ardından çok kısa bir süre için boşlukta kalacak ve 21:25'te Balık burcuna geçecek; artan sezgilerimiz, duyarlılığımız, idealist ve ileriyi gören davranışlar sergilememize neden olabilir gece saatlerinde. Ara sıran tutan inatçılık krizlerinin yanında daha romantik ve hayalci özelliklere bürünmemiz mümkün. Kendimize olan güvenimiz biraz zayıflayabilri ve bir kararı vermenin sorumluluğu yük gelebilir; dolayısı ile sık sık tavsiyelere ihtiyacımız olacaktır. Etrafımızdakilere yardım etmeyi istemek, sık sık ruh halimizin değişmesi, duygusal olarak bizi etkileyecektir.


Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder