21 Haziran 2014 Cumartesi

21 Haziran 2014 - Astrolozi



Ay'ın Koç burcunda ilerlemesi ile haftasonuna giriyoruz.. Hareketli, biraz sinirli, enerjik bir güne merhaba.. İnadımız bugün bizi çabuk öfkelendirebilir ve taktikten yoksun hareketler de başımıza iş açabilir. Bir şeye karar vermeden önce, sonucunu düşünmeden, anında harekete geçmek, bizi zor durumda bırakabilir. Mars'ın verdiği yüksek enerji, bugün bizi sabırsız yapacaktır. Sürekli hareket halinde olmaktanda yorulabiliriz. Gün içinde oluşacak aşırı enerjiyi belki spor yaparak ya da fiziksel güç gerektiren işlerle uğraşarak, olumlu değerlendirebiliriz.

02:24'te Ay, Koç burcu yöneticisi Mars'a bir karşıtlık yapacak; uyumsuzluk enerjisi veren, zıt duygular arasında iki uca çekiç oluşturabilecek ve kısa sürede önemli problemler yaratabilecek bir enerji. Kolaylıkla sinirlenme, alınganlık kaprisleri, duygusal heyecanlar vererek, işlerin karışmasına, düzgün giden dalgaların tersine dönmesine ve büyüyerek bizi içine almasına yol açabilir. Fiziksel efor sarf edecek işler yapmak, topraklanma için çıplak ayakla dolaşmak, duş almak, rahatlatıcı yoga, meditasyon vs. çalışmaları bu kısa transitin güçlü etkisini yumuşatmak için denenebilir. Özellikle sorunlarınızla ilgilenme açısından pek uygun bir geçiş değil; kaş yapayım derken gözçıkarmak mümkün..

04:55'te Ay ve Uranüs kavuşuyor; hem de Koç burcunda olduklarını göz önüne alırsak daha çok düşüncesizce hareket etmeye, sabırsız olmaya meyil verecektir. Büyük Kare zaten dünden beri aktif, unutmayalım.. Bu huzursuzluk verebilecek etki kendimizi bile rahatsız edecektir. Kimse bize ne yapmamız gerektiğini söylememeli, zira bu etki emir ve hariçten akıl vermeleri asla kaldıramaz.. Sabah erken saatlerde etkisini yoğun hissedebiliriz. Konsantrasyon problemi yaratabilir. Acele yüzünden sonradan pişman olunabilecek davranışlar yapmaya ramak kalabilir. Bu sabah yapılacak en iyi şey, problemlere yeni çözüm yolları ile yaklaşmak ve çabuk değişik bakış açıları üretmektir.

21 Haziran (Yengeç burcu- yazın başlangıcı) en uzun günü, 21 Aralık (Oğlak burcu- kışın başlangıcı) en kısa günü ve 21 Mart (Koç burcu- ilkbaharın başlangıcı) ile 21 Eylül (Terazi burcu- sonbaharın başlangıcı) gündüz ile gecenin eşitlendiği günleri gösteriyor. Ve astrolojinin kalbinde işte bu günler yatıyor. 13:51'de Güneş, Yengeç burcuna geçiyor; yepyeni bir mevsim başlıyor.. Güneş ışığından en uzun süre yararlanacağımız gün.. Güneş bu burçta daha evimize, ailemize ve milli duygularımıza odaklanmamız mümkün.. Yaşadığımız yerdeki huzur ve sıcaklık önümüzdeki bir ay için önem kazanacaktır. Duygularımızı içten bir yoğunlukla yaşamak, hassaslaşmak, hayal gücümüzü ve sezgilerimizi kullanmak isteyeceğiz. Zararlı etkilerde, utangaç, zayıf karakterli, kendi iç dünyamızda ve sürekli geçmişi düşünerek, kendimize acınmasını isteyeceğimiz, kendimize güvensiz ve çok hassas günler geçirebiliriz. Haraketlerimize ve kararlarımıza duygularımız hükmedecektir. Liderliğimizi ortaya koyarken daha ziyade sübjektif olmak ve duyguların etkisinde kalmak olası. Hem korunma hem gözetilme, hem de diğer insanlarla ilgilenme ve onları koruma ihtiyacı hissedebiliriz. Etrafımızdan ilgi görme isteğimiz yoğunlaşabilir; hep duygusal olarak destek bekliyor olabiliriz. Nostalji ve müşterek hatıralar oldukça öne çıkacaktır. Duygusal olarak rahat ettiğimiz yerlerde içimize çekilmek ve zayıf karnımızı göstermemek dürtüsü hissedebiliriz. Bencillikten ve cimrilikten uzak durmakta fayda var.

20:13'te Ay ve Jüpiter arasındaki sert kare dokunuşu ile Ay Büyük Kare'yi tetiklemeye devam ediyor. Aşırı iyi niyetin görülmesi gerekn önemli noktaları görmemize mani olacağını akşam saatleri için söyleyebiliriz. Hoşumuza gitmeyen ne varsa, hepsini yok var saymak, kendimizi herkesten daha üstün görmek, kibir ve kendimizi beğenmişlikteki artış, bilinçli yapılan tavırlar olmayacak gibi.. Her türlü abartı bizi zor durumda bırakabilir; gece saatlerinde dengede kalmakta fayda var..


Astrolozi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder