27 Haziran 2014 Cuma

27 Haziran 2014 (Yengeç Yeni Ay'ı) - Astrolozi



Yepyeni bir Ay, nurtopu gibi hem de öz evinde Yengeç'te..

11 derece Başak burcu Yükselen derecesinde; yöneticisi Merkür geri harekette ve 10. evde.. Evet yerleşimi güçlü de olsa retro olması maalesef gücünü gösteremediğini anlatıyor. Yükselen derecesinde Zosma Sabit Yıldızı var; kurban mısın, kurtarıcı mısın diye sormakta.. Hayatlarımızdaki kısıtlamardan yakınmak, sorumluluklarımız altında ezilmek, görevlerimizin ağır gelmesi.. Bu yakınmalar çok mu tanıdık geldi??.. Bu psikoloji altına girmek, kendimizi "kurban" rolüne sokmamıza neden olacaktır. Tabii bunu tersine çevirip, sistemli, detaylı, üretici davranmanın faydalarını görüp, hayatlarımızın "kurtarıcı"sı olmak da mümkün. Gökyüzü, yine seçimleri bize sunmuş.. Devamlı sorgulamak, eleştirmek bizi dibe çekmekten başka hiç bir işe yaramayacaktır. Tabii yöneticinin retro olması, bu yakınmaları pek bir yoğunlaştırıyor olabilir. Hatta amaçlarımız doğrultusunda içsel bir ümitsizlik, hala neden olmadı sorularına maruz bırakabilir. 10. evdeki konumu ile hayata karşı durşumuzu içsel olarak sorgulatmakta.. Majör başka açısı yok; o yüzden de biraz başı boş kalmış.. Beynimizdeki düşünceler bizi yiyip bitirebilir.. Bazılarımızda kariyerimizi, bazılarımızda ototrite figürleri ile olan ilişkilerimizi, evimizi, ailemizi, alışkanlıklarımızı, otonom davranış modellerimizi etkiliyor bu endişeler.. Boşa fikir üretmek, sadece salata olacaktır.. Halbuki bu konularla ilgili olarak detayları, olasılıkları projelendirmek ve netleştirmek açısından biçilmiş bir kaftan.. Bu tuzağa düşmeyin..



Yeni Ay, Yengeç burcunda ve 5 derecede.. Yengeç burcunun ilk dekanatı Venüs yönetiminde; Venüs ilişkilerle ve malum kadınlarla, sanatkarlarla, eğlence, barış ve diplomasi ile ilişkili. 9. evde bulunuyor ve Hyades yıldızına çok yakın. 9. ev, yurt dışı ilişkileri, hukusal olayları, akademik ve eğitim sistemini, din ve devlet işlerini anlatıyor. Hyades ise biraz skandallara, rezaletlere, itibar kaybetmeye, sahtekarlığa işaret eden, Satürn ve Merkür karakterinde bir sabit yıldız. Zaten Venüs, Neptün'den de sert bir kare alıyor Yeni Ay haritasında. Bazı sosyal konularda, arkadaşlık ve aşk ilişkilerinde, bilhassa duygusal tüm ilişkilerde, hassas dengelerin bozulabilmesi hatta bir skandal yaşamak pek zor görünmemekte. İlişkiler konusunda çözülmeler, aldanmalar görülebilir. Bir başka taraftan da bakarsak, skandal ve rezalet türü haberlerle çalkanlanmak mümkün.. Neptün, 7. ev yani ikili ilişkiler evinin kapısına dayanmış, Yükselen derecesine karşıtlığa hazırlanıyor.. Chiron da malum bu bölgede; ortaklıklar, evlilikler, tüm ikili ilişkiler hayalkırıklıklarına açık bir dönem geçirecek gibi.. Bekleyelim görelim; hangi gizli kapaklı durumlar yine ortalığa dökülecek.

Yeni Ay, 5 derece Yengeç'te demiştik; 10. ev sonlarına doğru konumu da. Otorite figürleri, bizi yönetenler, amirlerimiz, devlet ve ulusal prestij ile ilgili. Yengeç ise ev, aile, gayrimenkuller, toprak, ülke ve vatan ile ilgili.. Duygusal olarak güvende hissettiğimiz her şey diyebiliriz. Zor durumlarda içine çekildiğimiz kabuğumuz.. Sanki anne karnında gibi büzüştüğümüz yuvamız.. Yeni Ay'ın Neptün ile arasında harika bir üçgen açı oluşacak; özellikle sanatsal konularda yaratıcılığımızın artması, üretken olmak için biçilmiş bir kafta diyebiliriz. Gerçekleri görebilmek, sezgilerin artması, iyi ve isabetli noktaları yakalayabilmek adına oldukça işimize yarayacaktır. İlahi Ol'ana, maneviyatımıza sığınmak, sevgi ve şefkat duygularının yoğunluğu içimize huzur doldurabilir. Yardımlaşma, ikili ilişkilerde destekleşme önümüzdeki 15 günlük dönemde oldukça yoğunlaşacak gibi. Zaten mübarek Ramazan ayının başlaması ile yardımlaşma konularındaki artışa tanık olacağız. Muhteşem Neptün üçgeni içimizdeki ilahi günün uyanmasına neden olacak..

YeniAy'ın Pluto ile bir karşıtlığı mevcut; bu biraz güç savaşlarına işaret etmekte. Bu görünüm duygulardaki derinliğe işaret ediyor İlişkilerimizde çekişmelere neden olabilecek durumlarla karşılaşabiliriz. Düşünceli ve bilinçli davranmakta zorlansak da, duygusal analiz yapabilmek adına güzel etkiler barındırıyor. Bir yandan suçluluk, kıskançlık, aşırı sahiplenme, diğer yandan da bunların hepsinden kurtulma isteği, güçlü gerginlikler yaratabilir, dikkat. Özellikle gençler, çocuklar ve aşk hayattımızla ilgili gerginliklere karşı dikkatli olmakta fayda var.. Bu görünüm aslında bizlerin reddettiği veya anlayamadığımız hayatımızla ilgili bazı durumları çeşitli olaylarla ve insanları ayna yaparak karşımıza çıkarabilir. Önümüzdeki günlerde insanlara karşı yoğun bir çaba ve mücadele içinde olabiliriz. Özellikle üzerimizde otorite sahibi olduğumuz kişilerle, egoların çatıştığı bir dönem olabilir. Daha önce kuvvet bulup yapamadığımız bir takım değişimleri bu dönemde yapabilmek de mümkün. Fakat gene de tedbir olarak şiddet veya suç sayılabilecek durumlardan uzak durmaya özen gösterelim..

Büyük T-Kare halen aktif.. Yeni Ay üzerinde de oldukça etkili.. Bu dönemde özellikle maddi konularda, ekonomi ile ilgili olarak zorluklar yaşanabilir; spekülatif piyasalar canımızı yakabilir. Gençlerle ilgili konularda, özellikle eğitim ile ilgili olarak bazı haberler canımızı sıkabilir. Sanatçılar ile ilgili olarak üzücü haberler alabiliriz. Önci gruptaki Yeni Ay, olayların hızlı gelişmesine neden olacaktır.. Burçlara göre Yeni Ay etkisini  http://astrolozibyzizi.blogspot.com/2014/06/22-haziran-28-haziran-2014-haftas-ve.html adresindeki haftalık yorumlarımızdan bulabilirsiniz.


Astrolozi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder