5 Haziran 2014 Perşembe

Merkür Geri Hareketi - Astrolozi



Yine mi.. off aman offf... 7 Haziran'da gün ortasında Yengeç burcunda geri harekete başlayacak olan Merkür, 17 Haziran'da burç değiştirip, İkizler'de geri gidecek; ardından 30 Haziran'da gün ortasında geri hareketini sonlandıracak.. 2 burç demek, haritalarda 2 ev konusu demek; yani ağırlaştıracağı, zora sokacağı konular daha fazla.. Olsun alıştık diyelim.. Daha güçlü gökyüzü hareketlerinin yanında bu sinek vızıltısı gibi gelecektir.. Hele ki yılda ortalama 3 kez yaşadığımızı düşünürsek; sınav kağıtlarımızı sınav sonunda baştan bir kontrol etme tarzında olumlu olanaklar sunduğunu da görebilirsek, bence vukuatsız atlatabiliriz..

Merkür'ün bize ne anlatmak istediğini anlayabilmek için onun nelerden sorumlu olduğunu öğrenmek gerek. Bu hızlı gezegen haberleşme ve iletişimden mesul.. İletişim, düşünme, haber, ticaret, yazma, teknoloji, seyahat, ulaşım, eğitim, öğretim, konuşma.. hepsi onun konusu.. Genel olarak bulunduğu burçları bir kenara bırakırsak bu konularda, daha önceden yaptığımız hataları, eksiklikleri, dikkatsizlikleri bir şekilde yüzümüze vurmaya bayılır. Amacı şımarıklık yapıp, ilgi çekmek değil tabii ki; sadece detayları atlamamayı, daha dikkatli ve kontrolcü olmayı, daha sistemli davranmayı bize öğütlemek.. Eğer yaptığınız işlerden, davranışlarınızdan eminseniz, hiç korkulacak bir şey yok.. Merkür ayrıca imzaları, kararları, sözleşmeleri de temsil etmekte.. Bu dönemde imza atmak pek tavsiye olunmaz; çünkü hata yapma olasılığınız daha yüksektir.. Yok ama, ben tüm detayları, satır aralarını düşündüm, uzun zamandır bunu bekliyorum diyorsanız, o zaman da sorun yok..

Gezegenlerin geri hareketlerinde enerjileri içe döner; örneğin önemli bir görüşme yapmak durumundasınız.. Aslında söylemek istediğiniz düşüncenizi, farklı şekilde aktarmanızdan dolayı problem yaratabilir; kendinizi ifade edemeyebilirsiniz. Bu durumda ilişkilerinizde sorun oluşabilir. Kelimelerinizi düşünerek seçmenizi öğütleyen Merkür, bu noktada dikkat çeker. Ticaret ile uğraşıyorsunuz; malınız bir şekilde gelmiyor ya da siz yetiştirip teslim edemiyorsunuz.. Sorun acaba bu gezegende mi?? Cevap malum "hayır".. Sorumluluklarınızı yerine getirmemeniz, belki bazı konuları oldu bitti ile halletmeniz, bu tarz aksilikler yaşatabilir. Randevularınıza yetişemeyebilirsiniz, uçağınız rötar yapabilir, elektronik cihazlarınızda arızalar oluşabilir. Bu dönemde her zaman B planınız olmalı.. Yengeç burcu ile başlayacak retro, evimizde su ile ilgili elektronik cihazlar açısından etkili olabilir; gerekli bakımı eksik etmeyin.

Bu dönemlerde çocukluğunuzda yaşadığınız yerlere gidebilir, uzun yıllar önce görüştüğünüz eski dostlarınızla karşılaşabilirsiniz. Merkür'ün Ezoterik Astroloji’de zamanı bir şekilde yavaşlattığı, eski ile bugün arasında bir çeşit köprü vazifesi gördüğü kabul edilir. Bu dönemlerde geçmişten gelen sahneleri anlamaya çalışmalı, karşınıza çıkan sosyal işaretlerin size neler ifade ettiğini algılamalısınız. Unutmayın, yaşam kendi içinde anlamlı pek çok rastlantıyı bu dönemde karşınıza çıkaracaktır. İlk aşkınız veya eski sevgiliniz ile karşılaşabilir, çocukluğunuzda veya gençliğinizde yaşadığınız pek çok duyguyu bu dönemde kısa bir süre de olsa tekrar hissedebilirsiniz. Bu dönemde yakın zamanda bitmiş ilişkilerde yeniden bir alevlenme ve kişiler arası eski iletişimlerin canlandığı görünmektedir. Bazen eski bir hatırası olan bir mobilya veya çocukluğunuzda kaybettiğiniz önemli bir eşyanızı annenizin evinde bulabilirsiniz. Fotoğraf albümlerinde kalan eski dostluklar yeniden canlanmaya başlayabilir. Hele ki nostaljik ortamlar, müzikler hatta giyim tarzı, bu süreçte sizi etki altına alabilir.

İkizler burcuna 7 Mayıs'ta geçen Merkür ile bu dönemde iletişim ve haberleşme konularında yapmış olduğunuz bazı girişimler, retro günlerinde tekrar önünüze gelebilir.. Gelmezse de benim tavsiyem, dönüp bazı yarım kalmış işlerinizi daha dikkatle bitirmeye çalışmanız. Merkür gerilemeleri size detayları daha kolay görmenize, bazı kayıp eşyalarınızı bulmanıza, işlerinizi hesap çalışmalarıyla daha haşır neşir olmanıza yardım edecektir. Üstün körü, ben yaptım oldu bitti tarzı ile değil, sistemli ve dikkatli çalışmak, hareket etmek gezegenin geri hareketinde bize müthiş faydalar sağlayabilir. Kararlarınızı vermeden tüm şartları tekrar gözden geçirin; emin olmadan bir şey imzalamayaın, elektronik cihaz alırken acele karar vermeyin; evinizdeki aletlere ve kullandığınız araçlara gerekli bakımları yaptırın; seyahatlerinizde eşyalarınıza dikkat edin; oluşabilecek rötarlar, gecikmeler adına randevularınızda tölaranslı davranın; net sözlerle kendinizi ifade edin; hesap hatalarına karşı çok dikkatli olun; daha önce kaybolmuş eşyalarınızı bu dönemde tekrar arayın.. Eskilerin yaptığı gibi, hayatınızın çeşitli alanlarında dip bucak temizlik yapmak ve düzenlemek için bu dönemleri değerlendirmelisiniz. Etrafınızda size ağırlık yapan, aklınızı karıştıran, ayağınıza takılan ne varsa kolayca düzenleyebilirsiniz.



Merkür, anlamlandırma kabiliyetinin, aklın ve iletişimin gezegeni; geri harekette iken düşünme tarzı daha içten ve daha duyarlı olacaktır. Diğer insanların duygularını ve düşüncelerini sezme kabiliyetimiz yükselebilir. Bu özellik herhangi bir olayda sonuca varmadan önce, daha iyi düşünüp, daha iyi karar vermemize yardımcı olur. Duyma, konuşma, görme gibi etrafımızı algıladığımız duyularımızın hepsi Merkür ile alakalıdır.; bireysel anlamda bilgiyi aldığımız her şey.. Bu süreçte eski arkadaşlarınızla tekrar karşılaşmak, ya da onları aramak, görüşmek, zorlandığınız bazı ilişkilerde, karşıt görüşlerin değiştiğine tanık olmak, daha önce zorlandığınız konularda daha kolay çözüme ulaşabileceğinizi farketmek adına harika fırsatlar var.

Benim tek tavsiyem bu 3 haftalık dönemde ileriye değil, geriye odaklanmamız.. Bu şekilde etrafımızı düzenleyerek; kendimizi, olayları, şartları anlamış; unuttuğumuz, atladığımız detayları yakalamış olacağız. O geri giderken, ileri gitmeye çalışmak bir hata olacaktır.. Bu şekilde gezegenin enerjisi ile uyumlanmış olabilir ve ağırlıklardan, detaylardan kurtularak yolumuza devam edebiliriz; tabii retro bitiminde.. Astroloji, nerede durmamız, nerede ilerlememiz gerektiği ile ilgili bize harika tüyolar sunuyor.. Bu bilgileri dikkate alıp, ona göre hareket etmek bize zarar değil fayda sağlar.. Belki astrolojiye hiç inanmıyorsunuz; ama denemek ile bir şey kaybetmezsiniz.. Gelin bu bilgilerden yararlanalımm..


Astrolozi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder