14 Şubat 2015 Cumartesi

14 Şubat 2015 - Astrolozi



Ay, hafta sonuna Yay burcunda ilerleyerek girmekte.. İyimserlik, neşe, pozitif eğilimler açısından olumlu gibi görünse de gün içinde zorlayıcı açılar var. Ai ilk açısını, 01:07'de Jüpiter ile gerçekleştireceği üçgen ile yapacak; oldukça olumlu bir görünüm. Duygusal ve fiziksel cömertlik oldukça öne çıkabilir. Bedensel ve duygusal yepyeni tecrübeler yaşayabilmek açısından harika. Başkalarına yapacağımız yardımları aslında kendimize yaptığımızı idrak edebiliriz. Pozitif enerjiler yaymamız mümkün olacağından, ilişkilerimizde de olumlu etkiler sağlayabilir.

10:31'de Ay ve Venüs arasındaki sert kare nedeniyle sosyal ilişkilerimizde artış hissedilebilir. Ancak yapmacık davranışlar, her şeyi kendi tarafımıza yontma ve karşımızdakilerin isteklerini yok sayma gibi eğilimler de etkileri arasında olacaktır. Hoşlanmadığımız kişilerden kurtulup rahatlama dürtüsü yüksek olacağından, sorunlu ilişkilerde kopmalar oluşabilir. Farklı bir duygusallık etkisi ile belli bir nedene bağlı olmadan yeme, içme ve alış veriş isteği yükselebilir. Bazı isteklerin disipline edilmesi zorlaşabilir; dikkat.

16:45'te Ay ve Güneş arasındaki ılımlı etkileşim, olayların karmaşası içinde duyguları işin içine karıştırmadan nötr kalabilmemize yarayacaktır; dingin bir şekilde olaylara konsantre olabiliriz. Arkadaş ve grup ilişkileri adına olumlu olan bu görünüm, liderlik özelliklerimizi öne çıkarabilmek adına olumlu çalışacaktır.

17:14'te Ay ve Mars arasındaki kare netlik kazanmakta; asabiyet sınırlarımızı zorlamaya pek bir müsait. Kavga, gerginlik, duygusallık, münakaşa gibi durumlar kolaylıkla oluşabilir. Bu tür fiillere neden olabilecek olayları kendimize çekebiliriz. Bunun yanında pozitif olarak ataklık, cesaret ve enerji gerektiren işler adına tetikleyici rol alabilir. Ancak dikkatli olunmazsa kazalar açısından da riskli bir görünüm diyebilirim. Düşünmeden harekete geçmek kesinlikle doğru olmayacaktır. Ay bu açının ardından boşluğa giriyor ve tüm gün açısız kalacak; yani Mars açısının etkileri gün sonuna kadar hissedilir olabilir. Bugünün Sevgililer Günü olması nedeniyle bazı ilişkilerde sorun çıkartabilecek görünümler bunlar. Israrcılık, olaylara tek yönlü yaklaşımlar, karşımızdakilerin isteklerini hiçe saymak, kıskançlıklar, ufak detayları gereksiz büyütmek, bugün için tehlikeli olacaktır. Kaş yapayım derken, göz çıkarmamaya özen göstermeli.. Zira aşk çok ince, kırılgan bir çizgi. Bakın Dante ne demiş;

“Geniş varlık denizinin her yanında geniş bir aşk akışı vardır. Fiziksel devinim bitkisel yaşam zihinsel yaşam… hep evrensel aşkın derece derece yükselen aşamalarını oluşturur. Aşağı derecelerinde yanılmayan aşk akılla aydınlandığı zaman iyilik ve kötülüğe eğilim kazanır. Aşk kusursuz olmayan iyiliklerin üzerinde de vardır. Hatta irade hile ve şiddet kullanmak yoluyla bir başkasının kötülüğüne çalışmış olsa bile yine aşka uyar. Kötülükler aşktan uzaklaşma oranında bir takım derecelere sahiptir ve kötülük aşka yaklaşmak için sarf ettiği uç oranında erdeme yaklaşmış olur… Cehennem bile adalet kadar aşkın eseridir.” 
Kaynak Linki : http://www.hknkr.com/blog/ask-uzerine-unlu-dusunurlerin-sozleri.html


Astrolozi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder