19 Şubat 2015 Perşembe

19 Şubat 2015 - Astroloji


Tüm ülkede hava buzz gibi; Satürn kareleri bunu maalesef yapıyor. Biliyorsunuz Yeni Ay'a Satürn kare yapmakta. 01:46'da Ay ve Güneş'in kavuşumu 29 derece hatta 59 dakika Kova burcunda gerçekleşecek. Tam sınırda. Yukarıdaki fotoğraf bana bu sınırı anımsattı. Her burcun bu son sınır derecesinde zorlanmalar hissedilir, sanki bir doğum sancısı gibi. Bir süreç kapanmakta yenisi başlamaktadır. Karamsarlıklara, içe dönüklüğe neden olur hem de adını koyamadan. Bu bildik bir histir ama maalesef yine de bilinmezlikten ötürü korku, huzursuzluk verebilir. Etrafımızdakileri ya da kendimizi suçlamak çok kolay gelir; bazen fındık kabuğunu doldurmayacak nedenlerden. Aslında çözüm belki bir adım ötede; ama sorumluluk almak, bir adım öteye adım atmak bazen o kadar zor gelir ki; yeni olanın hep bize yabancı ve korkutucu gelmesi gibi. İçimizdeki potansiyelleri biliyoruzdur hatta kitabını bile yazmış olabiliriz; çevremizdekilere bol kepçeden anlatıp, öğütler vermiş olabiliriz. Ama kendimiz aslında bunu başaramamışızdır. Başarmak adına sadece bir adım gerideyizdir; yani o sınırda. Çoğunlukla o adım dedim ya zor gelir; kendimizi aldatırız.. Sorumlulukları üstlenmemek adına, duygusal güvenliğimizi tehlikeye atmamak adına almış gibi görünür ama eski düzenleri ufak ufak üstten revize etmeye çalışırız. İşte tam bu noktada, Yeni Ay saatinden 4 dakika sonra Güneş'in Balık burcuna geçişi ile hayalkırıklıkları oluşturabilecek Neptün'e yaklaşması bizi tuzaklara düşürebilir. Kurban mı kurtarıcı olmak arasındaki o sınır dağılmaya başlar ve aynı filmi daha öncede gördüğümüz gibi yine yine seyretmeye devam ederiz. Tam bu noktada içimizdeki güce güvenmek çok önem taşımakta; elimizden geleni yapıp gerisini o ilahi güce bırakmak. Bir çoğumuzda buz denizi çatlamaya başlamış olabilir. Bu buzları ılık ılık sevgi, şefkat ve güven ile yumuşatabiliriz.

Güneş'in 01:50'de Balık burcuna geçişi ile önümüzdeki bir ay boyunca daha toleranslı, ruhsal konularda gelişmiş, nazik, merhametli, yüksek hayal gücüne sahip, dinsel konularda derin, yardımsever, kabullenici ve şartlara çabuk adapte olabilecek özellikler göstereceğiz. Tabii bunun yanında fazla yumuşak, kararsız, kontrolsüz, düzensiz, sürekli kendine acıyan ve acındıran, parazit gibi, aldanmaya ve aldatmaya açık, ne istediğini bilmeyen, hayal dünyasında yaşayan, aciz, güçsüz ve pasif de olabiliris. Ne kadar ince bir sınır değil mi? Biz değişebilirsek, dünya değişir; bu cümleye gönülden inanıyorum. Satürn karesi ile zorlansak da, çoğumuz artık oldukça antremanlı. Gelin bir değişiklik yapıp, ne yapmamız gerektiğini aslında çok ama çok iyi bildiğimizden, taşın altına elimizi sokalım. Kova burcunun gerektirdiği o yaratıcılığı, rutin olanı değiştirme gücünü harekete geçirelim. Neptün'ün, gözümüze tülden bir perde germesine, Satürn'ün bizi ağırlaştırıp, korkutmasına izin vermeyelim. Sadece gördüklerimize değil, Kova'nın buyurduğu gibi sezgilerimize de ses verelim; korkularımız ne, kendimizi aldattığımız yerler neresi? Bazen bazı kişileri, problemleri dışlamak çözüm getirmez. Bir'lik bilincine güvenmeli ve hataların görülmesi açısından yaşananların yaşanması gerektiğini anlayalım. 21 Ocak'taki 0 derecede gerçekleşen ilk Kova Yeni Ay'ı, retroya geçmek üzere durmuş olan Merkür ile kavuşumdaydı. Şimdi ise Merkür ileri harekette. Geride bıraktığımız ay süresince geliştirmiş olduğumuz fikirleri, planları projelere uygulamaya rahatlıkla geçebiliriz. Evet belki yolumuz çok açık değil ama planlarımız sağlama oturtulmuş ise harika kalıcı sonuçlar elde edilebilir bence. Birlik, beraberlik, yardımlaşma tam bu noktada çok önemli. Başkalarına yaptığımız yardımların aslında kendimize yarar sağladığını net olarak görebileceğiz. Problemlerimizle, korkularımızla yüzleşmek zorunda kalabiliriz. Kararlı, sağlam adımlar yepyeni bir kapıyı açabilmek adına hepimize fırsatlar verecektir.

Yeni Ay ile ilgili astrolojik yorumumu http://astrolozibyzizi.blogspot.com/2015/02/kova-yeni-ay-19-subat-2015-astrolozi.html adresinde okuyabilirsiniz.


Astrolozi




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder