20 Şubat 2015 Cuma

20 Şubat 2015 - Astrolozi


Dün Yeni Ay'dan sonra Balık burcuna geçen Ay güne bu burçta giriyor. Duygusal iniş ve çıkışlara açık olduğumuz, sezgilerimizin ve empati yeteneğimizin yüksek olduğu etkiler görevde. Sevinç ya da mutsuzluk gözyaşları kolaylıkla bizleri ele geçirebilir; yani duygusal incinmelere oldukça açığız. Merhamet duygumuz ise bizi aldanmalara açık bir hale getirebilir, dikkat.

01:31'de Ay ve Pluto arasındaki ılımlı görünüm ile duygularımızı güçlü bir şekilde ifade edebilmek, duygusal olarak bir konuyu kafaya takmak ve üzerinde düşünceler üretmek kolaylaşabilir. Umarım bu etkiyi duygusal analiz, hangi konular karşısında ne ve nasıl hissediyoruz yönünde objektif kullanabiliriz. Sanatsal yönümüz ise aktifleşebilir, yaratıcılık gerektiren konularda ilham alabiliriz.

02:11'de Mars 1 Nisan'a kadar kalmak üzere Koç burcuna geçiyor; enerjisi oldukça yüksek olacağından ani ve sert yani Mars doğasına uygun eril durumlara neden olabilir. Mars'ın doğal görevleri arasında olan rahatsız etmek, kışkırtmak, güçlük ve zorluk yaratmak gibi özellikler sıralanabilir. Aslında diğer bir yönden de hayatın önemli ve canlandırıcı detaylarını temsil edebilir. Dinamiklik, etkenlik, gayret, cesaret, gözü karalık ve dinçlik enerjisi verir. İşte ben buyum, yolum budur ve her şeyi yapabilirim şeklindeki gaz verişleri sağlar. Ancak uygulanış tekniği kavga, ağız dalaşo, mücadele, atışma, saldırı, cesaret, gözü karalık şeklinde olabilir. Vermek istediği şey, hüsrana uğramayı, yenilmeyi, acıyı ve "ben"sizliği kabullenmektir. Yoksa bu savaş uzun sürebilir. Transit yaptığı Koç burcunun bulunduğu evde canlanmalar olabilir. Çok aktivite, kendini gösterme, baskın oluş artar. Başarı kadar başarısızlık verir. Tersliklere, kazalara, yangınlara, yanıklara, kesiklere, baş ağrılarına, enfeksiyon veya ateşli hastalıklara neden olabilir. En büyük tuzağı, düşüncesizce hareketler sonucu oluşabilecek dikkatsizliklerdir. Pozitif olarak; fiziksel açıdan güçlü, girişken, kendimizi iyi savunan, cesur, motivasyon sahibi, yaptığımız işlere odaklanabilen, hırslı, maceraya açık, daima kazanmak için oynayan özelliklerin yanı sıra negatif olarak kavgacı, başkalarının duygularını önemsemeden hareket eden, gürültücü, düşüncesiz ve sabırsız, yıkıcı, sürekli başına iş açan, savaş tamtamları çalan, kazalara açık olabileceğimiz etkilere neden olabilir.

03:24'te Ay ve Chiron arasındaki kavuşum ile yinelemekte ısrar ettiğimiz bazı problemlerimizin, beğenmediğimiz yönlerimizin bizi rahatsız etmesi mümkün. Daha kırılgan ve alıngan olabilir olayları akısına bırakmakta zorluk çekebiliriz. Gerilimli duygusal tansiyonlara neden olmaması için, düşüncelerin akıp gitmesine izin vermekte yarar var. Ay bu açının ardından boşluğa giriyor ve tüm gün açısız kalacak.

22:05'te Venüs de 17 Mart'a kadar kalmak üzere Koç burcuna geçiyor; tüm ilişkilere hareket geleceğe benzer. Haritalarımızda Koç burcunun bulunduğu evlerde genelde memmnuniyet, kolaylık, gevşeklik hatta tembellik verebilen etkiler yaratabilir.Anlayışlılık gerektiren konularda kolaylaştırıcı enerjiler verebilir. Sevgi ve arkadaşlık konusunda karşı tarafın hareketini beklemeden öneriler, teklifler sunmaya kolaylık verebilir. İlişkiler hızlı gelişebilir; ancak sağlam temellere oturmamız arkadaşlıklarda çabuk sonlar oluşabilir. Arkadaşlıklar, tatiller sosyal ilişkiler güçlendirilebilir ve hızlanabilir Kendimizi başkalarına anlatmak, ifade edebilmek, içimizi dökmek açısından büyük arzular hissedebiliriz. Olumlu olarak; ilişkilerde girişken, canlı, direkt ve sıcak olabilir, bunun yanında ise olumsuz olarak; aşkı ve sevgiyi kolay tüketebilen, düşüncesiz ve bencil, patavatsız, kontrolsüz, eldekini çabuk çar çur edebilen hale bürünebiliriz. Unutmayın ki Mars ile bir süre yakın ilişkide olacak olan gezegen etkisi ile kadın erkek ilişkileri hızla masaya yatırılabilir. Tabii bunun yanında aşk, sanat ve yaratıcılık ile ilgili tüm işlerde hızlı hareket edebilir, başlangıçlar yapabiliriz. 


Astrolozi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder