17 Şubat 2015 Salı

Kova Yeni Ayı / 19 Şubat 2015 - Astrolozi


Bir ayın içinde Kova burcunda gerçekleşecek ikinci Yeni Ay, hem de Ay'ın pozisyonu Dünya'mıza oldukça yakın.. Bir Süper Ay kısacası.. Saat 01:46'da Kova burcunun son 29 derecesinde olması ise biraz baskılayıcı etkiler içermekte. Evet Yeni Ay'lar bir tür başlangıç enerjisi verir ama bu kez sanki bazı şeyleri kapatmak gerek önce. Balık burcuna olan yakınlığından ötürü bir tamamlanma enerjisi barındırmakta. Elinden geleni yap ama sonunda da oluruna bırak der gibi Balık kokusunda..

Yükselen derecesinde 6 derece Yay yükselmekte, yöneticisi Jüpiter geri harekette ve Mars ile bir 135'lik, Pluto ve Chiron ile de 150'lik açısı var. İçimizde yükselen özgürlük duygusu aslında derinlerde bir huzursuzluktan ötürü ileri gelmekte gibi yorumlanabilir. Olduğumuz durumlardan hoşnut olmama, düzenden, sorululuklardan kurtulma dürtüsü gibi algılanabilir. Olayları oluruna bırakmakta zorlayacak bir görünüm; içsel bir savaşa neden olabilir ayağımızı vuran bir nasır gibi. Bu görünüm Chiron / Pluto ve Jüpiter arasında oluşmuş olan Yod açı kalıbı dikkat çekici. Öz sevgimiz, duygusal güvenliğimiz dengeli olmalı ki hayata bakış açımızı değiştirebilelim. Belki maddi problemlerimiz belki ailevi ya da milli problemler, inançlarımızda kafa karışıklıklarına neden olabilir; ileriye bakmak, vizyonu genişletmek yerine yerimize çakılıyor olabiliriz; bu bir çözümsüzlük, sıkıştırılmışlık hissi verebilir. Bugünkü manşetlere bakacak olursak; Pluto ve Ceres beraberliğini kadın şiddeti olarak görebilir; 4. ev kapısındaki Chiron'u ise milli ve vatani duygulara bağlayabilir ve 9. ev kapısındaki geri giden Jüpiter'i hukuksal konularda eskinin revizyonu gibi anlayabiliriz. Bu konularda harekete geçme adına sanki gencecik bir kızın ölmesi gerekliymiş gibi ne yazık ki.. Hele ki Chiron'un bulunduğu dereceye Achernar sabit yıldızının yakınlığı da bana çok manidar geldi; anlamlarından biri: kendini karşı cinse kurban etmek.. Pluto da Ay Düğümlerine yakın dereceden kare açı yapmakta; kadersel dönüştürücü olaylara işaret ediyor. Ülkemizin haritasında da Yeni Ay derecesi 9. eve denk geldiğinden, bazı hukuksal konuların belki kanun değişimlerinin gündeme gelebileceğini söyleyebiliriz. Yöneticisi Satürn ve Yeni Ay Asc'si de 6. ev sınırları içinde olduğundan, titiz bir çalışma ile düzenlemeler yapılabileceğini gösteriyor.

Yükselen'e baktığımızda Satürn kavuşumu dikkat çekmekte; Marfik sabit yıldızı hemen yanı başlarında; körlük derecesinde iyimserliği ancak bunun yanında kandırılabilmeyi ifade ediyor. Merkür ile aralarında uyumlu bir görünüm var ve Venüs, Mars beraberliğine üçgen açı yapıyor. Meali, kararlarımızda, iletişimlerimizde iyi niyet öne çıkacak; sorumluluklarımızın, artık ne yapmamız gerektiğinin farkında olarak sağlam kararlar alınabilir. Şart olan, ayaklarımızın yere basması ve gerçekleri görmemiz ve çabalamaya hazır olmamız; kendimizi kandırmaktan uzak durmamız gerek. Merkür'ün Kova burcunun ilk derecelerinde bulunmasından ötürü; yeni yaratıcı fikirler, temiz sayfalar olarak anlayabiliriz enerjisini. Venüs ve Mars beraberliği bana zaten, barış ve sevgi için uğraş vermeyi, cesaret göstermeyi ifade ediyor. Dolayısı ile ortada bulunan Merkür sayesinde yaratıcı zekamızı ve yeni kararları yürürlüğe koymamız gerektiğini görüyoruz.


Gelelim Yeni Ay konumuna.. 29 derece Kova'da ve 3. evde; Asc, Satürn karesi ve Neptün kavuşumu var; karenin orta noktasında Pluto yer almış. Satürn ile Neptün arasında oluşan uzun soluklu kareyi erkenden tetikleyen nitelikte. Bu kare hayalkırıklıklarına işaret ediyor; barışın sevginin üzerindeki bir kara bulut gibi. Depresif bir etki. belki amaca ulaşma yolunda ödenmesi gereken bedelleri gösteriyor. Basit görünen bazı konuların aslında karmaşık olması uğraş gerektirecektir. Bir yandan Kova Yeni Ay'ının iteklediği değişim, özgürlük, yüklerden kurtulma ve yenilik yaratma dürtüsü; diğer yanda reel dünya.. Tabii ki aradaki mesafe katedilmesi zor bir mesafe. Alışkanlıklar var, duygusal güvenlik ihtiyacımız var, şartlar ve imkansızlıklar var. İşte tam bu noktada 29 derecenin ve Satürn karesinin anlamı öne çıkıyor; ya ilerle, herşeye göğüs ger, içinde kanayan yaraya ilaç ol. Ya da çabalamak, sorumluluk almaktan korkuyorsun, otur yerine şikayet etme; şartlarına razı ol.. 

Bu haritaya ilk baktığımda, duygusal güvenliğini kaybetmekten korkan birinin haritasını gördüm. Endişeler, korkular, alışkanlıklar nedeniyle geri çekilmesine ve hayat oyununu çekimser oynamasına neden olabilecek kadersel zorlu dönüştürücü temalar yaşayabilecek biri.. Bu aslında dümeni kaybetmesine neden oluyor; yaşadıklarının kontrolü elden uçabilir. Asc'deki Marfik sabit yıldızı nedeniyle de zaten aşırı iyi niyetli, hatta kendini kandırmaya bile müsait bu konuda.  Hayaller kuruyor ama sadece kuruyor; uygulamaya gelince iş sıfır.. İşin reçetesi Satürn'de ve Tanrı'nın parmağı denilen Yod açı kalıbında bana göre. İçsel, hayali korkularından uzaklaşmalı ve sorumluluklarının altına eline sokup harekete geçmeli ya da dedim ya, sonsuza kadar susmalı. Elinden gelenin en iyisin çabalayıp yaptıktan sonra ise, teslim olmalı.. Aslan'daki Jüpiter ona gecikmeli de olsa mutlaka altın renkli ışıklarını gönderecektir.


Astrolozi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder