22 Şubat 2015 Pazar

22 Şubat 2015 - Astrolozi


Ay, haftanın son gününe Koç burcunda ilerleyerek girmekte. Daha atak, cesarettli, girgin olabileceğimiz bir gün. Kafamıza koyduğumuzun anında olmasını isteyebilir, sabır göstermekten kaçınabiliriz. Ay'ın 00:04'te önce Uranüs kavuşumu ardından 01:13'te Pluto ile karesi oldukça sert hatlı bir geceye işaret etmekte. Bunun yanında Pazartesi gerçekleşecek Güneş ve Satürn karesinin de etkisinin hissedilir olacağı bu günde, mümkün olduğu kadar, düşüncesiz, hazırlıksız hareketlerden uzak durmakta fayda var. Üzerimizdeki karamsarlığın, depresif hallerin tuzağına düşüp, değişim yaratma arzusu, süre gelen düzenimizi dönüştürme dürtüsü, yanlış davranışlara sebep olabilir; dikkatli olmak, sabır göstermek, sorumluluklarımızın farkında olmak, özellikle duyguları pek işe karıştırmadan en doğrusu olacaktır.

Ay ve Jüpiter arasındaki üçgen açı 02:35'te netlik kazanacak; oldukça güzel olarak yorumlanabilir. Jüpiter'in iyimserliği, dürüstlüğü ve yardımlaşmayı ifade eden genişletici özellikleri var. Ancak genel olarak gökyüzünün sert hatlarından ötürü bu olumsuz enerjilerin de akışının düzenine ve etkilerinin artmasına neden olabilir. Bu gece erken uyumak bana göre en doğrusu olacak gibi. 

07:12'de bu sene üç kez kavuşacak olan Venüs ve Mars'ın ilk birlikteliği netlik kazanıyor. Dünden beri aktif olan bu görünüm karşı cinse olan etkiyi arttırır. Sevgiyi temsil eden Venüs'ün, seks ve tutkuyu temsil eden Mars tarafından uyarılması başka ne anlama gelebilir ki? Bu durumda seksüel ihityaçlar duygusal isteklere üstün gelebilir. Bu enerji dengede kullanılmazsa biri ile tartışmak, kavga etmek ve geçimsizlik göstermek kolaylaşacaktır. İnsanı tatmin edebilecek tüm yaratıcılığın ortaya çıkarılması şeklinde de yaklaşabiliriz bu transite. Fiziksel hareketlilik isteyen, sevilen yaratıcı bir aktivite için çok uygun diyebiliriz. Soyut çalışmalar, şiir, müzik, artistik bale, dans gibi sanatlar da tatmin edici uğraşlar arasında değerlendirilebilir. Barış, sevgi, uyum denge amacı ile girişeceğiniz her türlü başlangıçlara olumlu etki verecektir. Aksi halde zıtlaşma, kutuplaşma ve agresyon ortaya çıkabilir. İçimizdeki eril ve dişil yönlerimizdeki dengeleri iyi sağlamamız gereken bir gün olacak gibi..


Astrolozi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder