26 Şubat 2015 Perşembe

26 Şubat 2015 - Astrolozi


Kafa karıştırıcı bir gecenin ardından güne Ay'ın İkizler burcunda ilerlemesi ile giriyoruz. Zihnimizin aktif olması, yüzeysel de olsa merakın ve bilgiye ilgimizin yükselmesi, iletişim özelliklerimizin yoğunlaşması gibi etkiler bu seyahatin bize kazandırdıkları olacaktır. 01:47'de Ay ve Merkür arasındaki üçgen açı ile bu konular daha da önem kazanabilir. Duygularımızla mantığımız arasındaki dengeye sahip çıkabiliriz. 02:09'da önce Ay ve ardından 06:03'te Merkür'ün Kuzey Ay Düğümü'ne yapacağı üçgen açılar sayesinde, ileriye dönük kararlar alabilme, planlar üzerinde fikirler üretebilme, imkanı olanlar için belki kadersel tanışmalar gündeme gelebilir. Önümüzü daha net görebiliriz.

05:08'de Mars ve Satürn arasındaki ılımlı görünüm netlik kazanmakta; dün Venüs ve Satürn arasındaki olumlu görünüm ardından şimdi de Mars aynı dokunuşu yapacak. Tüm gün etkili olacak bir transit. Dikkatli planlar ve büyük gayret, çalışma ve sabır isteyen işleri yapmak adına mükemmel bir görünüm. Kendimizi çok kuvvetli hissetmesek de işlerimizde süreklilik verecektir. Hedeflerimizi devreye sokabilmek adına başlangıçlar için oldukça uygun. Madeni araç ve gereçlere, kesici aletlere, metal veya taş gibi sert malzemelerle çalışmaya uygun enerjiler hizmetimizde olacaktır. Kişisel özveride bulunmak, realite ve pratiklik bizim için ön planda olabilir. Azla yetinmek, disiplinli davranışlar, bol olan şeylerde bile ölçülü harcamalar yapmak düşüncesi hakim olur ve bu her zamankinden kolay gelecektir.

Gün boyu etkili olacak diğer bir açı ise Güneş ve Neptün kavuşumu.. Bu transit anlamakta güçlük çektiğimiz bazı şeylerin farkına varmamıza yardım eder. İnsanlara karşı daha hassas daha anlayışlı olabiliriz. Yardım gerektiren her türlü aktivite için çok uygun. Diğer bir yandan mistik, manevi olaylara ilgimiz artabilir. Gördüklerimizin arkasındaki derin anlamları bulmaya yönlendirebilir bizleri. Bu yüzden günlük hayattan biraz geri çekilip, kendi iç dünyamıza sığınmak isteyebiliriz. Eğer haritalarımızda olumsuz etkiler varsa hayal kurmaya, rahatlık verici alkol veya ilaç türü maddelere itebilir. Vücudumuz fiziki yönden her zamankinden daha hassas olacağından yediklerimize içtiklerimize dikkat etmeliyiz; zira alerjik reaksiyonlar, zehirlenmeler görülebilir.

09:11'de Ay ve Uranüs ardından da 10:43'te Ay ve Jüpiter arasında ılımlı etkileşimler gerçekleşecek; bir nevi uzak ara Uranüs ve Jüpiter üçgenine Ay orta noktadan destek verecek. Aslında yeni, mutlu, yapıcı değişimler ve heyecanlar verici renkli transitlerden biri. Beklenmedik ani sürprizler, fırsatlar oluşabilir Kendimizi seviyeli, hoş bir özgürlük içinde hissettirebilir, daha rahat, güvenli, akıllı ve serbest olabilmeyi isteyebiliriz. Huzurlu bir ifade, rahat hareketler, cesaretlilik, zeka, yüreklilik gibi kavramlar davranışlarımıza yansıyabilir ve hayatı her yönü ile denemek için pozitif bir enerji duyumsayabiliriz. Beklenmedik yerlerden beklenmedik durumlar oluşabilir. 13:33'teki Ay ve Chiron arasındaki kare ise bugüne kadar yapamadıklarımızı hatırlatır ve "keşke"lerimizi arttırabilir. Etrafımızdaki sorumluluk ve vazifeler gelişmemizi engelleyen şartlar, kendimizi aşma, büyüme ve genişleme adına her zamankinden daha fazla istek duyabiliriz. Güneş ve Neptün kavuşumu sayesinde de bazı noktalar daha da netleşeceğe benzer.. Ay bu açının ardından boşluğa giriyor ve günü açısız tamamlayacak. Belki hayatlarımızda bazı detayları revize etme şansı bulabiliriz.


Astrolozi




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder