1 Şubat 2015 Pazar

1 Şubat 2015 - Astrolozi


Ay, haftanın son gününe Yengeç burcunda ilerleyerek giriyor; oldukça duygusal ve sezgisel etkilere hazır olmak gerek. Çevremizdekilere karşı koruyucu yanımız bugün devrede olacağından anaç davranışlar sergilememiz mümkün. Aile, ev ve vatan ile ilgili konular ana başlıkları oluşturabilir. Tüm gün etkili olacak Güneş ve Kuzey Düğüm arasındaki üçgen açı 07:06'da kesinlik kazanıyor; gün içinde kadersel rastlantılar yaşayabilir ve gelecekle ilgili değişik planlar yapabiliriz. 08:20'de ise kısa süreliğine Ay, Düğümlere kare yapacak; bu bizi duygusal olarak güvensiz hissettirebilir, hayatlarımızda zorlandığımızı hissedebiliriz.

10:51'de önce Uranüs ile kare ve ardından 12:41'de Pluto ile karşıt açı yapacak olan Ay, biraz bizi yorabilir. Malum öncü bir burç olan Yengeç'te ilerlerken bu sert hareketleri her ay yaşıyoruz. Değişim ve dönüşüm dürtüsü aşılayacak olan bu etkiler düşüncesizce yapılabilecek her davranış ardından bizi üzebilir; yani risk taşımakta. Ancak önceden hazırlanılmış projeler ile ilgili olarak harekete geçebilecek enerjiyi de bize verecektir. Klasik giden düzene karşı yenilik arayışında olabileceğimiz, farklı yaşam tecrübeleri arzulayabileceğimiz bir öğle saati yaşayabiliriz.

14:35'te Ay ve Chiron üçgen açısı sayesinde sanki yetersizliklerimizi şifalandırabiliyormuşuz gibi hissetmemiz; bazı eksik gördüğümüz yanlarımızı onarabiliyoruz gibi düşünmemiz normal. Çevremizdekilere verdiğimiz ama kendimizin kullanamadığı o fikirler sanki bu öğleden sonra işimize yarayabilir gibi; daha objektif bir şekilde olayları ele alabiliriz. 15:37'de gerçekleşecek olan Ay ve Mars arasındaki üçgen açı sayesinde zaten gerekli özgüveni, cesareti ve enerjiyi de bulabileceğiz. Fiziksel güç gerektiren her türlü işi kolayca halledebilir; amaçlarımız doğrultusunda harekete geçebiliriz. Nerede, ne zaman ve nasıl davranmamız gerektiğini gayet iyi görebiliriz. Ay, bu açının ardından boşluğa giriyor ve günü açısız tamamalayacak; Pazar gününe bence çok uygun. Keyifle vakit geçirebilir, eldeki işleri bitirme yoluna gidebiliriz.

19:35'te, bugün ve yarın tüm gün etkisi hissedilir olacak olan Venüs ve Neptün kavuşumu netlik kazanıyor; her şeyi güzel, renkli, sevilmeye değer gösterme gücü olan, ilgi uyandırıcı, kişiliklerin idealist yanlarını harekete geçirici bir transit. Artistlik, sanatsallık, yaratıcılık, süsleyicilik ve güzelleştiricilik verecektir. Hayaller hareketlenebilir, duygulanmaya, meydana çıkmaya zorlayıcı olabilir. Zararlı yönleri de var tabii; eğer kendimizi sadece güzele yönlendirirsek bunun dışındaki her şeyi görmezden gelebiliriz. Dolayısı ile hayal kırıklıklarına aldanmalara neden olabilir. Romantik ilişkilerde hem olumlu hem olumsuz etkileri olabilir. Biraz da bencillik verici bir yönü var. İlişkileri sadece kendi yönümüzden görebilir ve gerçeklerden kaçabiliriz.


Astrolozi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder