6 Aralık 2015 Pazar

Yay Yeniay'ı (11 Aralık 2015) - Astrolozi


11 Aralık Cuma günü, saat 12:29'da 19 derece Yay burcunda bir Yeniay doğuyor; haritanın güney bölümünde toplaşmış gezegenler sayesinde görünür, herkesçe bilinir hale gelebilecek olaylara ışık tutacak bir Yeniay.. Hepimizin etkisinde kalabileceğimiz, gözümüzün yükseklerde olması tuzağına ve bazı komplekslere neden olabilir. Dünyevi olaylar önümüzdeki 15 günlük sürece damgasını trajikomik gelişmelerle vurabilir.

Yay'ın 16. derecesinde etki etmeye başlayan Ay Durakları'ndan Şevle etkisinde Yeniay derecesi; aslında zor olan işleri başarma yönünde olumlu bir süreçten haber veriyor. Ancak olumsuz yanı, dinsel görüşlerde farklılıklar ve dini sofuluktur; geçmiş sofu, katı inançlara aşırı bağlılık göstermek. Farklı görüşlerin çatışması olarak da yorumlanabilir. 19 derecede ise Sabık sabit yıldızını görüyoruz; ziyankarlık ve çarpık ahlakla ilişkilendirilmiş ki, yönetici Jüpiter ile kare açı içinde olan Yeniay'ın egosu yüksek kişilerde hüsrana varabilecek beklentiler verebilir. Bu dereceye çok yakın olan Atria ise yardımlaşma, yardımseverlik konularında abartılara neden olabilecek nitelikte. Haritanın Asc derecesinde ise Markab maalesef yasal problemlere, kazalara, ızdırap yaratabilecek şiddet içeren gelişmelere fırsat oluşturabilir. Hem Asc hem de Yeniay yöneticisi olan Jüpiter halen daha hem Güneş hem de Ay Tutulmalarını tetikler bir derecede; Denebola yıldızı ile beraber hareket ediyor ki zaten yöneticisi olduğu konumlara da majör açılar yapıyor. Denebola; doğal afetleri, umutsuzlukları, istenmeyen iş ortaklarını ve zihin problemlerini tetikler özelliklerde. Çok yakın derecelerde Coma Berenices de aynen onu gibi ruhsal hayatta tahribatlara ışık tutmakta. 


Yeniay haritanın 9. ve 10. evlerini birbirine bağlar konumda.. Yurt dışı, hukuk, eğitim, meyahat, farklı kültürler, medya, gazetecilik, yayıncılık konularında yöetici pozisyondaki kişileri, büyüklerimizi yakınen ilgilendirmekte. Oldukça kuvvetli bir görünüm demeliyiz; hem Yeniay hem de yöneticisinin durumu haritayı çok güçlendirmekte. Özellikle Merkür, Yeniay dercesinin hem terim hem dekan yöneticisi olduğu gibi, hem de Jüpiter'in dizpozitörü. Oldukça güçlü olan 10. evde ve Pluto ile kavuşumda.. Ortak girişilebilecek tüm işlerde önemli değişimlere ışık tutmakta. Büyük iş adamlarında görülebilecek bu etki önemli kariyer hırslarını anlatmakta. Önümüzdeki süreç genişleme, büyüme amacıyla gözlerimizi uzaklara, daha ileriye çevirmemizi sağlayabilecek yeni ufuklar oluşturabilecek projelere odaklanmamızı sağlayabilir. Ancak bu arada geçici hevesler, bir anda herşeyden vazgeçme dürtüleri ile sınanabiliriz. Sağlam olan, hedeflere irade ile bağlı olanlar ilerleme sağlayabilir.  Mars'ın bir T-kare içinde olması hepimize farklı bir gözü karalık verecek gibi; "yakar, geçerim" edası ile masaya yumruğumuzu oturtmak, kesip atmak hiç zor olmayacak. Zaten genel olarak haritadaki değişken ve ateş grubunun yoğunluğu ile bir çoğumuz ilişkiler dengelerini alt üst edebilir. Kesip atmak düzeltmekten çok daha kolay gelebilir. Hatta özellikle Balık burçları başta olmak üzere değişken grup burçları ilişkilerinde önemli rota değişimleri yaşayabilir. Bu arada gizlilik içeren her konunun açığa çıkma şansı yüksek; önlem almanız gereken konularınız varsa zemin hazırlamanızı öneririm.

Kendimizi odak noktasına koymamız, illa kendimiz için bir şeyler yapmak istememiz abartılı davranışlara yol açabilir. Geçmişin bağımlı düşüncelerini, inat ettiğimiz konuları artık geride bırakmış olmalıyız. Bu süreçte Kad ve Gad aksı gereğince yönelmemiz gereken konular beraber yürütülebilecek işler. "Biz" önemli. Zaten gelişmeler bizlere "ben böyle olsun istememiştim" dedirtebilir. Değer yargılarımızın çatışma içinde olabileceği bir dönem. Neyse ki Venüs ve Neptün üçgen açısının desteği cebimizde. Evet, kayıplar yaşayabiliriz, ideallerimize ulaşamayabiliriz ama bir şekilde işin içinden başarı ile çıkmak olası. Kayıplar, başarıları da beraberinde getirebilir. Affedicilik, fedakarlık içsel olarak bizi yorsa da yolun sonunda ışık görülecektir. Düğümlerin önemli kare açıları maalesef geçmiş hatalardan ötürü kendimizi suçlama eğilimimize işaret ediyor; burada yapılması gereken bakış açımızı değiştirip, farklı çözüm yollarına yönelmek. Öyle olmuyorsa böyle gibi; hedefe giden yolu değiştirebiliriz.. 

Orfeus'un orağı ise bu kez bizden yana işleyebilir; egosal deneyimlerde baskı altında kalmanın verdiği acı ile karmik farkındalığımızda yükselme adına destekler bulabiliriz. Jüpiter'in Chiron ile karşıtlığı ile canımız epey acıyabilir; ancak hayatlarımızda çok önemli konularda önemli karar değişimleri ise maalesef dünyasal bu acılar sayesinde olmuyor mu zaten?. Şifa bulmak adına yaralanmayı göze almak gerekmekte. Bizler için önem arz eden bir değerden vazgeçme ile özgürleşme mümkün olabilir. Bir çoğumuz bu süreçte hedeflerinde önemli değişimler yapacak gibi. Ama tavsiyem Discordia'nın fitnesine aman vermeden etki altında kalmamaya özen gösterelim. Başkalarının yönlendirmesi yerine yaratıcı zekamıza güvenmek ve iş bitirici kararları akılcılık ve sezgilerle vermek en doğrusu olacaktır. Yüksek maddesel hedeflere, dünyasal her türlü maddi değere aşırı bağlılık konusunda en aza indirgemek aslında bir çok şansı kendiliğinden oluşturacaktır; emin olun. Tüm ilişkilerimizde adil olmanın, objektif davranabilmenin, egomuzu törpüleyebilmenin faydalarını fazlasıyla görebiliriz. Gelin bu kez o içgüdüsel hayvani yanımızı biraz törpüleyelim.


Dikkat ederseniz, yukarıdaki haritada da zaten Pallas-Uranüs-Mars / Ceres-Poseidon-Valentin orta noktasına denk gelen Yeniay ilahi değerler konusunda epey yol gösterici çalışacak görünmekte. Geçmişten beri gelen bizi rahatsız eden bağımlı içgüdülerimizde Mars enerjsi ile yumruğu masaya vurmak, ödenen bedellerin artık acımaması ilahi olan düzene gönülden bağlılıkta gizli. Bu Yeniay'daki yüksek Tiana enerjisi ile içimizdeki hayvanı ehlileştirmemiz mümkün. Bunu tedavi edecek fırsat da zaten Venüs ve Neptün harika üçgeni. Belki sembolleri, işaretleri iyi değerlendirmek gerek. Sisyphus bizlere yeniden fırsatlar yaratacaktır. Lilith-Physche-Amor beraberliğindeki Yeniay enerjileri aşırı rekabetçiliğin, sadakatsızlığın, kinciliğin önemli tuzaklar oluşturacağını fısıldamakta. İçsel öfkemiz ile test edilebiliriz. Hatalara oldukça açık olduğumuz bir süreç; finansal zorluklar, ilişkilerde kopuşlar sınav konularımızı oluşturacak. Ancak bunların tümünün bir Bütün'e, bir amaca hizmet ettiğine, bizleri başka bir yolu gösteren fenere yönlendirdiğine inanalım. Mantık çerçevesi içinde beklentileri aşırı yüksek tutmadan ileriye dönük hedefler konusunda harekete geçmek için uygun bir süreç var önümüzde; ama kendimizi dev aynasında görmeye kalkarsak bir çuval inciri heba etme tehlikemiz de var tabii.. Bu arada birileri için bir şeyler yapabilmenin vereceği duygusal tatmin, bizlere gerçek bir şifa oluşturacak. Zamanı geçmiş blokajları pompalamak ve çözebilmek adına Yay Yeniay'ı biçilmiş kaftan gibi ışıldıyor.



Ülkemiz açısından ise 6. evimizde gerçekleşecek Yeniay yöneticisini 4. evdeki konumu ve transit Asc'nin natal Mc noktamızı tetiklemesi önemli gelişmeleri beraberinde getirebilir. Finansal önemli zorluklarla karşı karşıya olmamızın yanı sıra toprak bütünlüğü ve komşularımızla süre gelen sorunların devam edeceği görünür halde. Düğümler ve Juno-Ay orta noktasına denk gelen Yeniay özellikle ilişkilerimiz açısından önemli gelişmelere neden olmaya devam edecek. Natal Zeus ve Apollon beraberliği ise şimsek hızı ile bir çok olayın gelişmesine neden olacaktır. Transpluto / Kronos-Güneş bağlantısı ile kangren olmuş ilişkiler konusunda maalesef iyileştirici etki barındırmamakta. Güç gösterileri, aşırı rekabetçi ve altta kalmayan tavırlar durumları güçleştirebileceği gibi terör olayları ile daha canımız epey yanacak görünmekte. Bir uçak kazası, metro ya da tren kazasına, bazı doğal afetlere üzülebiliriz; umarım ülkemizde gerçekleşmez. Hatalarımızdan ders almamız gerektiğini fısıldayan Physche Yeniay enerjisi ile birlikte maalesef natal Mc'mizi tetiklemekte; yöneticilerimizin biraz da alçakgöünüllük göstermesi gereken bir süreçten geçtiğimizi anlatmakta. Yurt dışı ilişkilerimizdeki komşularımızla geldiğimiz yol ayrımlarından aslında dersler çıkarmalı ve hataların düzeltilmesine gitmeliyiz. Natal Admetos ve Mars'ımızın üzerine gelen tr. Hades  - natal Jüpiter, Vertex beraberliğine erişen Eris'in orta noktasına yerleşmiş Yeniay ile zaten maalesef işlere fitneciliğin karışmasına ve sonuçlanamamasına neden olacak nitelikte.  Bu arada bazı gizli görüşmeler daha görünür olabilir. Az önce bahsettiğimiz Ceres'in durumu ise tarım ve tarım ürünleri ile ilgili olarak bozulan anlaşmaları sözleşmeleri göstermekte. Değişen şartlar, iptal olan anlaşmalar, hızlı olarak devam edecek gibi.


Astrolozi


2 yorum: