10 Ağustos 2014 Pazar

10 Ağustos 2014 ve Kova Burcunda Dolunay - Astrolozi





Bu gece 21:08:51'de Kova'nın 18 derecesinde harika kocaman bir Süper Ay göreceğiz.. Dolunay.. Neden mi Süper Ay?? Ay ve Dünya birbirlerine pek bir yakınlar çünkü.. Dolunay zamanlarında her şeyi daha bir hissede oluruz; bu bir kaç gün öncesinden başlar hatta.. Mantık ve duygular birbirlerine kılıç kalkan ekibi gibi bakarlar; bocalarız, depresif olabiliriz. Bir süre önce yani bir önceki Yeni Ay zamanları başlayan konuları daha net görme imkanı buluruz. Hele ki son dördün zamanları yani 17'si gibi bazı durumlar gün ışığına ulaşacaktır.

Kova burcu bazı gelişmelerin toplumsal olarak etkili olabileceğini söylüyor; grup çalışmaları, üyesi olduğumuz arkadaş toplulukları, sosyal çevremiz, önümüzdeki 10 günlik dönemde öne çıkabilecek konular. En önemli açıları Satürn'den kare ve Uranüs'ten bir üçgen ile alıyor bu dolunay.. Üzerimizde baskı hissetmek, engellenmek, karamsarlık, bazı olayların ağır gelişmesi gibi durumlar oluşacaktır. Hele ki dolunay 12. evde; bir çoğumuz gelişmelerden psikolojik olarak ciddi etkilenecektir. Uranüs ile giden düzeni değiştirme, yeni koşullar yaratma, eski sistemlerin artık bir işe yaramadığının farkına varma süreci olarak adlandırabiliriz bu dönemi. Ancak bu Uranüs Koç'taki Güney Düğüm'e pek bir yakın.. Bireysel olarak, objektiflikten ve adaletten uzak verilecek her karar zarar getirebilir. "ben" değil "biz" ile başlayan cümlelere özen göstermemiz, karşımızdakilerin haklarını da gözetmemiz, olayları bir bütün olarak ele almamız bize fayda sağlayacaktır. Güney Düğüm, depresyon, tecrit etme, izolasyon ve bir takım gemi ya da sudan gelebilecek kazaları veya kayıpları sembolize eden Baten Kaitos Sabit Yıldızı durağında; bu kendimizi uzak tutmamız gereken yön, unutmayalım. Sosyalliğe, birlik ve  beraberliğe belki de her zamankinden daha fazla önem vermeliyiz. Kuzey Ay Düğümü ise zorlanılabilecek derecelerde, özellikle ikili ilişkiler konusunda kararsızlıklar, huzur ile ilgili sorunlar yaşatabilir.

Dolunay sırasında Merkür, Güneş'e yakın ve yanık durumda; Güneş'in ışıkları yüzünden kendini ortaya koyamamakta. Bilinçli kararlar vermekte zorlanmalar, kararsızlığa ve ikilemlere düşebileceğimizi anlatıyor. Zaten an haritasında yükselen Balık burcunun yöneticisi Neptün de 12. evde; söylenenlere inanma, suistimal, etrafımızdaki durumlardan duygusal olarak etkilenme, çevremizdekilerle duygudaşlık ve sezgilerin yükselmesi özellikleri bu görünümün. Mars'tan güzel bir üçgen alıyor ki bu pozitif bir etki verecektir; özellikle sanatsal çalışmalarda yaratıcı enerjimiz yoğun çalışabilir. İlgi alanımıza göre reklam, tanıtım, pazarlama, sanat, müzik veya romantizm gibi konularda kuvvetli duyumsal güdüler gelişebilir. Fiziki enerjimiz de sanki hiç bitmeyecekmiş gibi gelebilir bize. Ruh ve bedenimizi dengelemeye yönelik sporlar yapma isteği oluşacaktır. Herhangi bir konuda eksiklikler, kusurlar, hatta başkalarının bizlere karşı çevirdiği dümenleri görebilme adına açıklık verecektir. İdeallerimiz ve hedeflerimiz konusunda motive bir şekilde başarılı olmayı denemek adına müthiş bir dönem. Tek handikabı ise, gereğinden fazla yüksek idealler belirleyip, ulaşılamayacak hedefler seçmek ve kendimizi kandırmak. Duygusal ilişkilerde de kaçamaklar, ahlak dışı durumlar bazılarımızın canını yakabilir. Hayal dünyamızın aşırı renklenmesi, sorun çıkarabilir.

12. evdeki Dolunay, Suolacin Sabit Yıldızı'na oldukça yakın bir derecede.. Bu yıldız saf ve çekingen bir görüntünün ardında gizlenen özgüveni anlatmakta. Perde arkasında dönen bazı dolaplar, aslında yüzeyde oldukça basit ve hakmış gibi görünebilir.. Bu etkiler, özellikle seçim gününe denk gelmesi yüzünden, insanı irrite etmeye yetiyor.. Seçim ile ilgili birçok gerçek, 17 Ağustos gibi gün ışığına çıkabilir; ayrıntılar insanları şaşırtabilir. Satürn karesi bu konularla ilgili olarak üzerimizde baskı oluşmasına neden olacaktır. Üç adaydan biri şaşırtıcı çıkış yapabilir; ikilemler yüzünden şaşırtıcı sonuçlar çıkabilir. Ancak Satürn karesi, baskılayıcı, zorlayıcı şartların gelmekte olduğunun net habercisi, özellikle de finansal anlamda..

Mars ve Satürn arasındaki açı gittikçe daralmakta, yani Mars da Dolunay'a kare yapmak üzere. Aslında hem harekete iten hem de disipline eden bir tepki vereceğinden bizleri zorlayabilir. Haritanın bütününe bağlı olarak yorumlamak istersek; herhangi bir riskli işe başlamak veya meydan okumak için ortaya çıkmak veya çok enerji isteyen bir işe girişmek adına pek uygun değil. Pluto'nun da bu noktalara dokunuşlarını hesaba katarsak; detayları, satır aralarını kesinlikle atlamamak gerek.. Aksi halde işleri yüzümüze gözümüze bulaştırmak olası. Enerjimizi ana hedefimize yoğunlaştırmalı, dikkat ve disiplin isteyen işlerimizi, gelişmeler ağır da gitse yürütmeye çalışmalıyız. Çeşitli çatışmalar, askeriye, polisiye, hırsızlık, fiziksel hastalık veya sorunlar, ruhsal yangınlar doğurabilir. 

Bu arada 29 Nisan'daki 8 derece Boğa burcunda oluşan Güneş Tutulması'na, 8 derece Akrep'teki Mars uyaracak gibihem de Jüpiter karesi eşliğinde, yani büyüterek, devleştirerek.. Geri dönüp baktığımda dediklerim şunlarmış;

"Tutulma haritasında, 01:40 derece ile Yengeç burcu yükseliyor, yöneticisi Ay Güneş ile kavuşuyor; parçalı da olsa kuvvetli etkilere sahip bir tutulma diyebiliriz. 8:51 derecede olan Tutulma, Hamal ve Schedir sabit yıldızları ile kavuşumda.. Hamal biraz,  acımasız bir babayı, biraz şiddeti ve zulümü anlatsa da zor şartların altında şifa verici bir etkiyi de temsil eder. Diğer yıldız Schedir ise, güç uğruna yapılabilecek her türlü entrikaya işaret ediyor. Başrolde Güneş olduğunu düşünürsek, liderlerin, yönetici konumundaki kişilerin bazı bu tür girişimlerinin oldukça görünür hale gelmesi muhtemel.. Bu yıldız yazılı eserleri ve metafizik, astrolojik, okültik çalışmalara da işaret ediyor. Artık bir çoğumuz Tutulma profesörleri olduk zaten.. Merkür, tutlumanın hemen yanı başında olduğundan, yazılı basın ya da iletişim konularının bu yönde artışından söz edebiliriz.  Ayrıca Merkür olayların hızlanmasına, görüşmelerin, haberleşmenin hızlı ve yoğun olmasına etki edecektir."

Bu Dolunay bana kısaca, değişim arzumuzu ama engellenmemizi, hatta yanlışları görmemize rağmen toplumsal sıkıntılara maruz kalabileceğimizi, bol entrikayı, dedikoduyu ama bunun yanında kendimizi ifade edememeyi anlatıyor.. Bir de sudan, denizden ya da hava araçlarından gelebilecek acı haberleri vurguluyor.. Bazı salgın hastalıklar ile ilgili haberler yoğunlaşabilir.. Kendi sınırlarımızın ötesine çıkma isteği kendimize zarar vermemize neden olabilir. Bu dönemde kararlı olmak ve kendimizi karamsar düşüncelerden arındırmak, önümüzdeki yolun da aydınlanmasına ve ana hedefi görünür yapması açısından isabetli olacaktır; mümkün olduğu kadar depresif durumlardan ve hallerden uzak durmalıyız..


Astrolozi





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder