11 Ağustos 2014 Pazartesi

11 Ağustos 2014 - Astrolozi


Sadece bir kaç saat önce yaşadığımız Dolunay'ın tozları hala üzerimizde.. Egodan uzak dur, aslinda hepimiz "Bir"iz diyen ve kişilik çatışmalarından uzak durmamız gerektiğini söyleyen gökyüzünün mesajlarını sindirebilmek adına, sadece bir kaç dakika Ay'ı seyretmenizi öneririm; tabii bu bulunduğunuz yerden mümkünse.. Hep ben demek, bir süre sonra bu tezimizi doğrulamak amacıyla bizleri yanlış ve kandırmaca doğru yollara da sürükleyebilir; o ateşe hep odun atmak adına bir süre sonra doymayabiliriz.. Ay halen Kova burcunda, haftanın ilk gününe girerken.. Son derece yaratıcı olmak, kurulu bir plana dahil olmak yerine, kendimize özgü yöntemler belirlemek adına güzel bir başlangıç yapılabilir.

01:11'de Ay ve Güneş'e yakınlığından dolayı yanık olan Merkür karşıtlığı gerçekleşecek; yanık olan gezegenler potansiyellerini gösteremezler. Merkür mantığın iletişimin öğrenmenin gezegeni; onun sayesinde kendimizi ifade edebiliyoruz.. Yanıksa bu konular zayıflar; düşündüklerimizi ya yanlış ya eksiklerle dolu olarak hiç de istemediğimiz bir tarzda ifade ederiz. Bu elimizde olmaz pek; bir anda öyle oluşur şartlar. Bu transit, duygularla mantık arasındaki mücadeleye işaret ediyor. Her zamanki mantık dağılarak, sudan sebepler bahane edilerek, ilişkilerde bolca sorunlar çıkabilir. Daha evvel başklarında beğenmeyip onaylamadığımız düşünce kalıplarını savunur olabiliriz. Hele ki Aslan'da olan Merkür'ün gölge yanları olan küstah düşünceler, antidemokratik hareketler, sürekli başkaları üzerinde otorite kurmak isteyen ve objektif olamayan düşünceler beynimizi yiyip durabilir. Ay bu açının ardından boşluğa giriyor ve 15:55'te Balık burcuna geçene kadar açısız kalıyor.

Balık burcu etkisiyle süngüler, kalkanlar biraz daha inmiş, şartlara teslim olmuş görünmemiz mümkün. Muhalif olmak yerine, değişimlere ayak uydurmak, içine girdiğimiz kabın şeklini almak daha kolay olacaktır. Günün ikinci yarısında duygusallık ve çevremize olan hassasiyetimiz pik yapabilir. Değişen inişli çıkışlı ruh halleri, bazı durumlarda hala inatçılık sıkça görülebilir. İhtiyacı olana yardım etme, daha idealist ve ileri görüşlü olma, daha romantik ve hayalci olabiliriz. Özellikle yaratıcılığımızın artması, duygularımızı yaptığımız işe aktarabilmemiz kolaylaşacaktır.. Karşıtlık yapan Ay ve Merkür'ün Ay Düğümlerine gün içinde yapacağı olumlu açılar ile kararlarımızda iç sesimize güvenmemiz gerektiğini görüyoruz. Özgür ve yenilikçi düşünce tarzı, kadersel kararlarımızda bütünü görmemize yarayacaktır. Olaylara bireysel değil bütünsel yaklaşmak, gün içinde belki de bizleri bir dönemeçte farklı ve olması gerektiği gibi bir yöne sürükleyebilir.


Astrolozi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder