2 Ağustos 2014 Cumartesi

2 Ağustos 2014 - Astrolozi



Ay, hafta sonuna Terazi burcunda ilerleyerek giriyor; ikili ilişkiler, karşımızdakilerde neler aradığımız, denge ve uyum arayışımız gün içinde önemli olacaktır. Zorlanabiliriz; zira Terazi yöneticisi Venüs maalesef, Uranüs ve Pluto'ya sert kareler yapıyor. Özgürlük ve değişim ihtiyaccı, ilişkilerde bizleri zorlayabilir.. Ancak Terazi burcunda ilerleyen Ay'ın denge, adalet ve objektiviteyi öğütlediğini sakın unutmayalım. Evet, üzerimizdeki sorumluluklar, yapmak zorunda olduklarımız bizleri sıkabilir; ancak resmin bütününü görmek ve karşımızdakilerin de sınırlarına saygı göstermek zorundayız.

01:46'da Mars ve Jüpiter arasındaki sert kare ile zorlu açılara bir tane daha eklenmekte. Her konuda uçlarda olmak, din ve sosyal alanlarda fanatik fikirler üretmek, aykırı düşünceler bu saatlerde yoğunlaşabilir. Bu saatlerde mümkün olduğu kadar makul ve uzlaşılır olmaya çalışmak en doğrusu. Risk içeren her türlü davranıştan uzak durmaya çalışmalı, etrafa emretmek yerine kendi işimizi kendimiz yapmalıyız. Oldukça yüksek seviyeli bir enerji verecektir bu transit. Çok ama çok dikkatli olabilirsek başarı ve güç de bahşedebilir; ancak malum Jüpiter işin içinde ise ibreler şaşabilir. Acele davranışlar, düşünmeden hareketler , çabaların boşa çıkmasına neden olabilir. Kendimizi fiziki ve psikolojik açıdan güçlü hissedebiliriz ve sınırlarımızı aşabiliriz. Ancak sonradan ödenecek bedel ağır olabilir.. Gün boyunca etkili bu görünüme dikkat etmenizi öneririm; zira kazalara da fırsat verebilir.

03:44'te Ay'ın da Uranüs'ün tam karşısına geçmesi ile içimizdeki özgürlük ve bağımsızlık, her şeye itiraz etme bombasının pimi çekilmeye hazır duruma gelecektir. Bu saatlerde ayakta olanlar, özellikle trafikte olanlar çok dikkatli olmalı. Duygular çok hassas, beklenmedik şekilde değişiveren, akıl, duygu çekişmesi içinde uç hareketlere yol verebilecek bir tansit. Haksız hükümlerden uzak durun. Konuşmalara, ilişkilere duygular çabucak karışabilir; bir de bakarız ki tatlı sözcükler can yakıcı hale dönüşmüş. Tepkilerimiz genel olarak olumsuz olağından, isyankar hareketlerden uzak durmakta fayda var.

05:57'de Ay ve Venüs arasındaki sert kare ile de bu etkilerin sabah saatlerine hatta güne yayılabileceğini görüyoruz. Çünkü Ay'ın son açısı bu.. Ardından gün boyu boşlukta kalacak. Venüs kareleri diğer kareler kadar olumsuz değil; yemek içmek, alışveriş, keyfe düşkünlük, tembellik ve bolca gerekli, gereksiz ilişki trafiği verecektir. Yapmacık davranışlar, her şeyi kendimize yontma gibi gölge yanları mevcut. Farklı bir duygusallık ve fiziki ihtiyaçların doyurulma isteği artabilir. Ay'ın boşlukta olduğu saatlerde, mümkün olduğu kadar başlangıçlardan ve girişimlerden gün içinde uzak durmanız yerinde olacaktır.

22:33'te Merkür ve Jüpiter kavuşacak; bilgi toplama, merak ve ilgi artışı, iletişim kurma arzusu artabilir. Bu zamanlarda edinilen bilgiler kalıcı olabilir. İletişimde ve haberleşmede ciddi bir artış olabilir. Zaten Mars'ın da bu noktaya karesi, bu etkiyi daha da çabuklaştırabilir ve büyütebilir. Çeşitli konularda aniden fikir değişkilikleri yapmak, çevremizdekilerle seri, hızlı ve sanki tüm bildiklerimiz artaya dökermişcesine bir ieltişime girmek, hatta karşımızdakilere konuşma fırsatı bile tanımadan iletişim, sanki arkamızdan koşturan var gibi geç kalmışcasına fikirlerimizi yetiştirmek bizi yorgun düşürebilir. Yazı yazmak, alışveriş yapmak, ticari faaliyetler, hukuksal konular, yolculuklar adına fırsatlar verebilir. Şayet bugün hareketimizi kısıtlayıcı bir sorumluluğumuz varsa, bu bizim için cehennem azabı gibi olabilir.


Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder