1 Ağustos 2014 Cuma

1 Ağustos 2014 - Astrolozi



Haftasonuna yaklaşırken, Ay Terazi burcunda ilerliyor; ikili ilişkilerimiz ve çevremizdekilere karşı politik yaklaşımlarımız ile yeni bir güne uyanıyoruz. Estetik değerler, etrafımızda denge arayışımıız, objektivitemiz, tarafsız davranışlarımız gün içinde öne çıkabilir. Etrafımızdakileri kırmamak, memnun etmeye çalışmak, olayları pek çok yönü ile ele almaya çalışmak, hayranlık uyandırabilir. Ancak malum Terazi, öncü bir burç ve bu seneye damgasını vurmuş olan kareleri harekete geçirecek nitelikte.. Bazı zorlayıcı olayların hız kazanması, Ay'ın Terazi burcundaki seyahati sırasında mümkün olabilir.

01:45'te Güneş ve Jüpiter'in ardından Merkür'de Aslan burcuna geçiş yapıyor. Düşücelerimizi sanatsal bir tarzda, hem kendimize hem de başkalarına açabilmenin en uygun dönemi diyebiliriz. Bu üreçte, her hangi bir mesele hakkında kendi bulunduğumuz pozisyonu iyice tesbit edebilmel ve bunu etrafımızdakilere etkili bir şekilde anlatabilmek mümkün. Zihizsel beceriklilik isteyen uğraşılara yönelmeye uygun bir potansiyel verecektir. Eğlence, okuma, yazma, oyunlar, rol yapma gibi gibi.. Bu tarz aktiviteler her zamankinden daha çekici gelebilir. Bu dönemde kendimizi genç hissetmemiz, şakacı, eğlenceye meyilli, her akla geleni oynanması hoş oyunları olarak görebilmemize neden olacaktır. Tabii tamamıyla bu yöne akan enerji, başkalarının ihtiyaçlarına, taleplerine karşı tepkisiz ve duygusuz olmaya da neden olabilir. Bu süreçte kötü bir dinleyici olmamız mümkün. Bu dönemde ilgilendiğimiz konular, zeka geliştirici konular olacaktır. Farkenda olmadan böylece kendimizi de geliştirmiş olacağız. Konuşma tarzımızda komuta edici etkiler, kararlı ve sağlam davranış modelleri etkin olabilir. Yaşam enerjimiz de yüksek olacağından iyimser düşünceler, büyük projeler çevremizdekileri yönetme isteği ve etkileme, organizasyon yeteneği yoğunlaşabilir. Negatif anlamda ise, küstah düşünceler, antidemokratik ve sürekli başkalarını idare etme dürtüsü, tabii bunun yanında objektif olmayan bakış açıları da etkin olabilir.

02:02'de Ay ve Jüpiter arasındaki olumlu görünüm ayakta olanlar adına, iyimserliğin, geniş bakış açılarının etkili olabileceği enerjiler verebilir. Bazı kırgınlıkları tamir etmek, çevremizdekilerle yardımlaşma isteği görülebilir.

07:42'de ise Venüs ve Uranüs arasında sert bir kare oluşuyor; sabah erken saatlerde ilişkiler açısından ve maddi kazançlarla ilgili sürpriz gelişmeler bizi şaşırtabilir. İlişkilerimizde normalde akla gelmeyecek, farklı ve inanılmaz bir kasisle hop oturup hoğ kaldırabilecek etkiler verecektir. Ufak tefek olaylardan büyük olayların gelişebileceği bir zaman aralığı. Heyecanı düşük bir ilişkiye aniden baş kaldırmak, sonlandırma dürtüsü, normal giden ilişkilerde bile zilleri hafiften çalma isteği yoğunlaşabilir. Aslında kendimiz, ailemiz, çevremiz için güzel farklı objeler yakalamak, değişik eğlenceler, serüvenler yaratmak adına uygun kullanılabilir. Gruplarla çalışmak, arkadaşlık yapma zamanı olmayacağı kesin, grup kurallarına, sınırlara isyan edici, baskılara itiraz ettirici bir etkidir..

13:16'da Ay ve Güneş arasındaki olumlu görünüm ile, gün içinde hakim olan Venüs Uranüs karesi etkisi altında, biraz daha hafifletici enerjiler bulabiliriz.. Özellikle kadın erkek, otoritefigürleri ile ilişkilerimizde daha ılımlı etkiler bulabiliriz. Yaratıcılığımız sayesinde problemlerimizi hafif atlatma olanağı bulabiliriz.

13:21'de Venüs ve Satürn arasındaki güzel üçgen açı, daha ayaklarımız yere basarak ilişkilerimizde gerçekleri görmemize neden olabilir. Tasarruf yapmak, aşk ve eğlenceden çok işi ve ciddi konuları düşünmek adına olumlu olsa da, ilişkiler açısından sınayıcı enerjiler verebilir. Yalnız kalma isteği yoğunlaşabilir ve bazı ayrılıklar, ilişkilerde soğukluklar yaşanabilir. Aşkı, akıl yönlü değerlendirip ciddiye almamızı ve sadakati fısıldayan bir transit.. Hiç olmazsa sabah Uranüs karesi ile şartlara karşı gelmemizin ardından, gerçeklerin de farkında olabiliriz. Hiç bir fedakarlıktan sevdiklerimiz için kaçınmak istemeyebiliriz; ilişkilerin eğitici ve ders verici gelişmelere tanık olması muhtemel. Yaratıcılık açısından da detaylara inici, teknik, düzen ve terbiye içeren konularda düşünme ve uygulama tarzı ağır basacaktır. Bugün yapılacak çalışmalar düşüncürücü, ibret verici ve etkileyici olacaktır.

18:23'te Ay ve Pluto arasındaki sert kare ile eğer gün içinde içimizde halledemediğimiz konular varsa, akşam saatlerinde bunları kafamıza takacağımız kesin.. Bir fikrin esiri olup, içimizde onun derinine inmeyi istemek gibi bir dürtü oluşabilir. Hele ki duygusallığımız ile başımız dertte ise; vay halimize.. Duygusal güç mücadelelerine girmek, sanki istemediğimiz şeyleri yapmak zorunda bırakılıyormuş gibi düşünmek, karşımızdakileri yok yere sinirlendirebilir ve tepkiyle karşılaşabiliriz. Pozitif anlamda ise içimizde duygusal analiz yapma adına uygun bir akşam olacaktır..


Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder