29 Ağustos 2014 Cuma

29 Ağustos 2014 - Astrolozi



Haftanın son iş günü Cuma'ya giriyoruz; bir Venüs günü.. Ay  ise Terazi burcunda ilerlemekte; Terazi'nin Venüs tarafından yönetilmesinden oldukça uyumlu bir güne uyanıyoruz aslında.. Sevgi, anlayış, merhamet, denge ve adalet günün ana konuları. Sosyal, uyumlu ve diplomatik davranışlar öne çıkabilir. Denge ve adaletin temsilcisi Terazi'nin en önemli özelliği adil bir yarışçı olması. Her konunun iki yönünü de görüp değerlendirmek, adil olanı ortaya çıkarmayı istemek, sakin ve serinkanlı davranmaya özen göstermek mümükün.

Evet bunlar özellikler ancak bu şartları zorlayan gökyüzü hareketleri var; dolayısıyla gölge etkileri yani negatifleri de kesinlikle içimizde hissedebilriz. Dün akşam gerçekleşen Ay ve Pluto karesinin ardından, 08:30'da Ay ve Uranüs karş karşıya gelecekler. Bir yanımız denge derken diğer yanımız tuhaf bir acelecilik, sabırsızlık ve huzursuzluk hissedebilir. Bunun ardında süregelen düzene bir baş kaldırı dürtüsü mevcuttur. Hayatımızda her zaman yaptıklarımızın dışında bir şeyler yapmak, belki çizgimizi değiştirmek adına istek duyabiliriz. Geçekten dikkatli olunması gereken bir transit; duygularımız oldukça hassas, beklenmedik şekilde değişiveren, akıl duygu çekişmesi içinde uçuk hareketlere yol verebilir. Konuşmalarımıza duygular çabucak karışabilir; bir bakarsınız sohbet tartışmaya dönmüş. Görünmeyen zincirler altında tutuklu olduğumuzu düşündüren duygular bizi yenilmemek adına isyancı bir kişiliğe dönüştürebilir.

Günün ilk yarısı zorlansak da diğer yarısı daha yumuşak enerjiler barındırıyor; özellikle 16:14'te Ay ve Kuzey Düğüm kavuşumu, geleceğe daha iyimser bakmamıza, kaderin bize oyunlarını daha anlar olmamıza neden olacaktır. Çevremizdekilere karşı daha anlayışlı ve yardımsever olabilir, hayata daha geniş çerçeveden bakabiliriz.

18:59'da Ay ve Venüs arasındaki ılımlı görünüm sayesinde ise yakın arkadaşlıklar, bundan öte özel ilişkiler, aşk meşk sevdasına düşürebilecek enerjiler devreye giriyor. Bu tür duygular zenginleşebilir ve bu sevgi dalgası etrafımızdaki şeylere, objelere, mekanlara, hayvanlara, işe ile yayılabilir. Biliyorsunuz Venüs sert açılarını da geri de bıraktı; bir çoğumuzda ilişkilere zarar verdi. Şimdi yeniden yapılandırma ya da bazı küslükleri giderme adına olumlu davranışlara girebiliriz. Eğlenceler, davetler ve tabii bir yandan da rehavet ve tembellik bu görünümün etkileri.. Ay, bu açının ardından boşluğa giriyor ve tüm gece açısız kalacak..


Astrolozi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder