24 Ağustos 2014 Pazar

25 Ağustos 2014 ve Başak Yeni Ay'ı - Astrolozi



Bugün saat 17:12'de Başak burcunda nur topu gibi bir Yeni Ay'ımız doğacak; etkisini bir süredir konduramasak da hissediyoruz.. Başak burcu aslında yeni bir bahar mevsiminin de başlangıcı.. Evet çok iyi geçecek, çicekler açacak böcekler uçacak demek isterdim ancak pek de öyle görünmemekte.. Fotoğraftan da anlaşılacağı üzere maalesef bizim ufaklığın etrafında köpekbalıkları yüzmekte.. bol tehlike, bıçak sırtı durumlar söz konusu olabilir..

Yeni Ay haritasınını Yükselen derecesinde  13 derece ile Oğlak burcu konumlanmış; Yöneticisi Satürn, gökyüzünün en kuvvetli kötücülü, diğer hınzır yaramaz kötücül ile tam derecede kavuşum halindeler.. bırrr "Yaşasın Kötülük" der gibi hem de Akrep burcunda derinden elele vermiş çalışıyorlar.. Sanki bu yetmezmiş gibi hem de haritanın en, en kuvvetli olan evi olan 10. evdeler, Satürn'ün şatosunda.. Her ne kadar Yeni Ay Başak burcunda olsa da haritanın tamamını Satürn sarmalamış diyebiliriz. Birincil evlerin en önemlisi olan 10. ev, bizlerin dış dünya ile nasıl bir ilişki içinde olacağımızı, geliştirmeye çalıştığımız özelliklerimizi ve kariyer seçimlerimizi anlatır; hayatımızda otorite ile olan ilişkilerimizi tarif eder. Mars ve Satürn'ün buradaki konumu aslında özellikle kariyer konularında oluşabilecek büyük hırslara işaret etmekte; etrafımızdakilere karşı tavizsiz davranışlar, baskıcı engelleyici hareketler hatta başkalarının ayağını kaydırmak, fırsatçılık yapmak gibi de yorumlanabilir. Olumlu kullanmak da mümkün tabii, tüm enerjimizi hedefimiz üzerinde yoğunlaştırmak, hiç bir detayı atlamadan planlarımızı oluşturmak adına harekete geçebiliriz. Bu fazla iyimser bir yorum oldu diyebilirim ancak bir çoğumuz bunu başarabilir. Tam bu noktaya gelen Venüs karesi, bu noktadaki yanlış adımların ilişkilerimiz ile ilgili olarak bizi ciddi olarak sınayacağı yönünde.. Venüs 7. evde; ikili ilişkiler mercek altında.. Zayıf yapraklar gibi temeli sağlam olmayan her ilişkide ciddi problemler oluşacaktır.. Kim bilir bitmesi geren biter belki; olması gereken olur.. Venüs malum Aslan burcunda; ego savaşları, dediğim dedik inatlaşmalar, bir çok ilişkinin, ortaklık ya da evliliğin dibine kibrit suyu dökebilir. Aslan burcu ayrıca sanatçılar, çocuklar ve göz önünde bulunan kişileri de anlatıyor; bazı can acıtıcı hikayeler duyacağız gibi gibi.. 

17 derecedeki Satürn ve Mars kavuşumunun noktasına yakın negatif etkili Sabit Yıldızlar bulunuyor; Güney Scale, Zuben Elschemali ve Serpentis.. Hepsi de doğalarında Mars ve Satürn etkisindeler.. Yani uzun süredir ilk defa tanık olacağımız bir kavuşum diyebiliriz. 
Güney Scale; kayıp, hırsızlık, ihanet, yolsuzluk, zehirlenme, boğulma, erken yaşam sonu, suça meyil, saldırgan kişilik anlamında oldukça tehlikeli anlamlar barındırıyor.
Zuben Elschemali; sorumsuzluk, sabit fikirlilik, hırs, sosyal reform, toplumu etkileme gücü, toplumsal kuralları hiçe sayarak değişim yaratma arzusunu anlatıyor.
Serpentis ise; trajedi, talihsizlik, ızdırap, sabrı ve acıyı deneyimleme olarak yorumlanmış.. Samimi olarak söylemek gerekirse, Pazartesi ve Salı günleri oldukça tehlikeli günler; yer altı, yer üstü oldukça hareketli olabilir.. Fazla kalabalık yerlerde bulunmamak en iyisi..
Venüs demişken, Uranüs ile güzel bir üçgeni var, hem de partil dereceden atlamamak gerek; tabii Uranüs'ün vereceği yoğun değişim arzusu bazı birliktelikleri bitirebileceği gibi yeni oluşumların da aniden gelişmesine neden olabilir. Bunu sakın sadece aşk ve evlilik olarak algılamayın; sonuçta bu Venüs'ün ucu 10. eve dokunduğundan, otorite ve yöneticilerle de ilgili bu durum; bazı fikir ayrılıkları, hırs oyunları bölünmelere, yol ayrımlarına ama bir başka yandan da yeni oluşumlara işaret ediyor. Önümüzdeki günlerde bu yolda çalışmalar yapılabilir ve dolunay ile birlikte durumlar gün ışığına kavuşabilir.

Yeni Ay 2 derece Başak burcunda ve 8. evde; krizler evi.. Maddi ya da manevi dönüşümü anlatan bir ev.. Ölüm ve yeniden doğum.. Önümüzdeki 10 günlük dönemde bol kriz içeren, bazılarımızda para ile ilgili, kredi, borç, vergi, sigorta, nafaka, miras, burs prim gibi konular öne çıkabilir. Bazılarımızda ise ameliyatlar, ölümler vuku bulabilir.. Dedik ya, 8. ev biraz sevimsiz etkiler içerir, hem de doğal yöneticisi yarin Akrep'in yöneticisi Mars, Satürn ile kavuşumda iken.. Başak burcunun birinci dekanını Venüs yönetiyor, onu da malum yukarıda inceledik; ikili ilişkiler açısından negatif etkiler barındırmakta. Başak burcunun ana yöneticisi Merkür ise yine 8. evde ve Yeni Ay'a çok yakın.. neyse ki Mars ve Satürn ile de olumlu görünüm içinde; olan olayları, geçirdiğimiz zorlukları, deneyimlediğimiz krizleri, psikolojik olarak ders çıkaracak şekilde, doğamızda bıraktığı izlerle beraber kavrayabilmek kolay olacaktır. 17 derece Başak'taki Merkür, Mizar yıldızı ile beraber maalesef yangınlara ve kitle felaketlerini, terör olaylarını da anlatıyor. 

Diğer bir yandan ayrıca Yeni Ay'ın Neptün ile bir karşıtlığı var 2 - 8 aksında; ekonmik olarak zorlanacağımız konusunda net anlamlar çıkarılabilir zira bu aks tamamen para ile ilgili diyebiliriz. Neptün kafalarımızın karışmasına, yanlış ve hatalı kararlara, hayallerle gerçekleri birbirine karıştımamıza, iyice düşünmeden atılacak adımların belirsizlikler ve karmaşalar içermesine ve en önemlisi kendimize duyduğumuz güvenin bu dönemde düşük olmasına işaret ediyor.. Kısacası Yeni Ay döneminde yeni adım atmak yerine, plan program ve derin, ince çalışmalar çok daha uygun olacaktır; tabii sonradan pişman olmamak için.. Harita genelinde Hava grubunda gezegen yok, yani objektivite eksikliği, düşünme fonksiyonlarında zorlanma, ilişki kurmada zayıflık önümüzdeki günleri zorlayacağa benziyor.. Bu durumda Yeni Ay yöneticisi olan Merkür'ü kuvvetli ve doğru kullanmak çoğu problemi çözebilir ve hata yapmadan ilerlememizi sağlar; olaylara sadece tek yönlü değil geniş açıdan bakmalı, Başak burcunun özellikleri olan pratikliği, sistemli çalışmayı ve detayları gözardı etmemeli, çevremizi de kendimiz kadar gözetmeliyiz.. Ayaklarımız yerde olmalı, gerçekçi davranışlar her zaman prim yapacaktır. Gözrdüğümüzün ardını geniş ekran projekte etmeli olayları bir bütün olarak ele almalıyız. Bireysel hırslar hepimizin ayağına pranga takabilir; ileriki günlerde bunların kokusu çıkabilir. 

Başta da belirttiğim gibi, köpekbalıkları etrafımızda dolanıyor; herkes kaldırabildiği kadar balıkla savaşacak önümüzdeki günlerde.. Ani kararlar, ütopik hayaller bizleri yanlışa sürükleyebilir.. Karar vermeden, konuları didiklemek, derinlerine gitmek, bizi hatalardan koruyacaktır; ideallerimizi ütopik kurmamak en doğrusu olacaktır.. Bir de bakarsınız ki, Satürn'ün baskılayıcı etkisi yerine, sorumluluklarımızı hatırlatıcı, inşa edici enerjilerini, Mars'ın ise aceleci, agresif etkileri yerine harekete geçirici hedef odaklı motivasyonunu kullanmak; organize hareket etmek, ani gelişmeler karşısında afallamamak, olgun ve sistemli kararlar, bir de bakarsınız ki krizler içinden olağanüstü tam da istedeğimiz gibi gelişmeler yakalamamıza neden olmuş.. Neden olmasın??


Astrolozi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder