15 Kasım 2014 Cumartesi

15 Kasım 2014 - Astrolozi


Dün kendimi ne kadar gözümde büyüttüm diye düşündü genç kız.. Yapmak istediklerinin listesini çıkarmıştı ya, işte o kağıdı eline aldı.. Kimle konuşsa, ona güldüler. Bir koltukta bin tane karpuzu nasıl sığrırabilirsin diye dalga geçtiler onunla.. Gece yarısı üzerine çöken bu karamsarlık, dünkü coşkusunu aldı götürdü ( 00:02 Ay Satürn karesi). Zaten hoşlandığı erkek karkadaşı ile de işler sanki hiç olumlu gitmiyordu. Nereye gitti o dün kendini kandırmaları? Off dedi, hiç bir şey istediğim gibi değil. Her şey tersine gidiyor, zaten annemle de aram bozuldu..

Düşünceler beynini kemirmeye başladı ya bir kere, uyumak ne mümkün.. Saatler birbirini kovaladı; facebookta bir iki arkadaşına rastladı, onlarla konuşmaya çalıştı. Sanki kimsenin bir derdi yokmuş, saat sanki gün ortası gibiymiş gibi onlardan kendisiyle ilgilenmelerini bekledi. (04:52 Ay Venüs karesi). Annesiyle babası çoktan uyumuştu tabii. Kendini mutfakta buzdolabının önünde buldu. Bu saate kadar arkadaşını asker etmişti zaten kendi sorunları ile ilgili. Farkında olmadan da kardeşinin doğum günü pastasının yarısını mideye indirmiş olduğunu, elinde boş tabağı görünce anladı.

Artık göz kapakları iyice ağırlaştı; tabakları topladı, bilgisayarını kapattı, odasını havalandırdı ve uyumaya karar verdi (Ay boşlukta). Bu karamsarlık ancak uyumayla geçebilir, diye düşündü. 

Sabah uyandığında ise hala üzerinde bir olumsuzluk vardı. Yeni bir gün yeni umutlar, ama birbirini tutmayan bir şeyler var sanki (09:08 Ay Başak burcunda). Annesiyle arasını düzeltme adına, ona yardım etmeye karar verdi. Kadın sevinsin diye bir çırpıda kahvaltıyı hazırladı; mis gibi kokan ekmekler kızarttı. Annesi epey zamandır menemen pişirmemişti; haydi bugün ben deneyeyim dedi. Ay ne zor işmiş bu işler diye yakındı tabii kahvaltı masasına oturduğunda. Ama annenin gülümsemesi, mutluluğu her şeye bedeldi.

Günü ders çalışarak, odasını toplayarak, hatta aylardır dokunmadığı masasının çekmecelerini düzenleyerek geçirdi. Her şeyi derledi topladı; ne çok atılacak şey çıkmıştı. Akşam üzeri kendini aşırı yorgun hissediyordu. Artık biraz dışarı çıkmalıyım diye düşündü ve dün akşam konuşmaya çalıştığı arkadaşını aradı. Cevap yok, takrar aradı yine yok. Neee benimle konuşmak istemiyor mu bu?? Dün akşam onu asker etmesi herhalde arkadaşını rahatsız etti, zaten çok da düşüncesiz bir kızdır diye, garip düşünceler yine beynini kemirmeye başladı (18:51 Ay Neptün karşıtlığı). Onu bir daha kesinlikle aramayacağım, zor zamanımda yanımda olmayana hayatımda yer vermeyeceğim diye yersiz, anlamsız kararlar almaya başladı.. Zaten geçen yıl da bana şunu yapmıştı, bunu söylemişti derken kendini buldu.. Boş bir yalan hayal dünyası içine girmişti, farketti.. En iyisi bu akşam olayları fazla didiklememek diye düşündü.. Kendine internetten güzel filmler seçti ve tüm aile güzel bir sinema dolu akşam geçirdiler.. Yorgundu belki düşüncelerden, hallettiği işlerden ama tatlı bir huzur sardı içini.. Aşırı duygusallığı onu bir o yana bir bu yana götürmüştü gün boyu.. Bu hızla da epey zamandır girişmediği bir çok işi halletmiş olduğunu düşündü.


Astrolozi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder