6 Kasım 2014 Perşembe

Boğa Burcu'nda Dolunay (7 Kasım 2014) - Astrolozi



Geceyarısının hemen ardından 00:22'de muhteşem bir mehtap gökyüzünde ışıklarını üzerimize gönderecek; Dolunay'larda yüksek bir duygusallık hatta duyguların esiri olmak tabii ki mümkün. Ay'ın hareketlerinin Dünya'mızdaki sular üzerinde ve bağlantılı olarak da vücutlarımızdaki sıvılar üzerinde etkili olduğunu artık herkes bilmekte. Sadece dünyamızın 70%’i su değil, bedenlerimizin de öyle. Beynimiz ve kalbimizin 73%’ü su. Akciğerlerimizin ise 83%’ü. Derimiz 64% su içeriyor, kas ve böbreklerinmiz 79%, hatta ve hatta kemiklerimizin bile 31%’i su. Kelimenin tam anlamıyla su resmen her yerde. Dolayısı ile hepimiz bir şekilde bu parlayan, ışıldayan toptan etki alıyoruz.

Dolunay 14 derece Boğa burcunda; Ay, Yengeç burcundan sonra en çok Boğa'da rahat etmekte.. Yani dişil özellikler olan duygusallık, sevgi, şefkat, bağışlayan ve üreten yanımız görev başında. Söz konusu derece 2 sabit yıldızın etkisinde; biri Menkar diğeri ise Almach.  Menkar, Satürn karakterinde bazı hastalıklara ve tarımsal başarısızlıklara işaret ediyor. Bazı planlarımızın olumsuz gelişebileceğini söylüyor, beklentilerimizi sonuçlandıramayabiliriz tabii sorumluluklarımızın farkında değilsek.. Diğeri Almach ise daha iyimser, Venüs etkisinde; venüsyen konularda başarı verebilir, emlak, arsa piyasalarında başarı ve artistik kabiliyet vaadeder.
Bu sabit yıldızların etkisindeki Ay ise Venüs tarafından yönetiliyor ve Venüs biliyorsunuz yanık durumda ve Satürn ile de arasında az bir mesafe var; yani olumlu etkilerini göstermekte zorlanabilir. Zor durumdaki Venüs zaten pek rahat etmediği Akrep burcunda ve harşitanın dip noktasında; duygusal güvenliğimiz tehdit altında gibi yorumlanabilir. Dolunay'ın diğer bacağı olan Güneş derecesinde ise tehlikeli bir Sabit yıldız daha var; Güney Scale, Satürn ve Mars karakterinde.. Bazı yolsuzluklara, ihanetlere, suistimallere suç ve intikam duygularına yol veren etkiler.

Asc yani Dolunay haritasının Yükselen'i ise 29 derece Aslan ve Regulus sabit yıldızı ile tam kavuşumda; tutku, uyanıklık, büyük güç, statü ve liderlik vaadeder; önemli liderlik yeteneklerini anlatır ama hırsı, intikam, kin duygularıyla sınanır. Yöneticisi Güneş'in Jüpiter ile sert karesinin dışında açıları fena değil; bu görünüm önümüzdeki günlerde en büyük tehlikenin kendi egomuz olduğunu fısıldıyor. Yükselen kibir, kendimizi dev aynasında görmemize neden olabilir ve kısasa kısas mantığı ise sevimsiz sonuçlar doğurabilir.

Aslında 9. evde görünen Dolunay, haritanın 10. burcunda oluşacak; Boğa burcunda.. Kariyerimiz, aile büyüklerimiz, hayata karşı duruşumuz ve sorumluluklarımız ön plana çıkacaktır. 9. ev konusu ile de birleştirirsek; bilgi paylaşımları, iyimserlik, hayat felsefemiz, hukuksal konularımız, yardımlaşma ve eğitimden söz edebiliriz. Kendimiz olan güvenimizin aşırı yükselmesi bu alanlarda bazı sorumluuklarımızı es geçmemize neden olabilir; pembe gözlükler görmemiz gereken noktaları kaçırmamıza yardım edebilir. Özellikle ilişkiler konusunda yapacağımız her türlü yanlış, çıkarcılık, arkadan vurma, intikam, hırs, kin tarzı negatif davranışlar, kontrolümüz dışında yüzümüzde bir tokat gibi patlayabilir. Bir çuval incir bilinçaltı kayıtlarımız ya da korkularımız nedeniyle heba olabilir. İncecik bir ipin üzerinde gibiyiz.

Mars ve Pluto beraberliği oldukça etkili; malum Güneş'in bulunduğu Akrep burcununda yöneticileri.. İtekleyici, başlangıçlara yöneltici girişkenlik sağlayacaktır. Harekete geçme, yüzleşmeler zamanı. Geçmişe dönüp bakmak duygusal ve maddesel neler biriktirmişiz görmek lazım. Ama sabırlı ve sistemli gitmek gerek. 6. burçta bulunuşları yine hastalıklara işaret ettiği gibi bazı detaylar üzerinde de bizi uyarıyor. Satır aralarında derine inme öğüdü veriyor. Bu dönemde bir çok yeni aşk başlayacaktır; zira 6. burç olmasına rağmen 5. ev sınırlarındalar. Ancak herşey başta hoş görünse de hızlı kararlar sonradan büyük yıpratıcı üzüntülere neden olabilir; yüzeysellikten, yalnızlık korkularından arınmış olmak, kararlarda çok önemli. Karşımıza ilk çıkanın doğru kişi olduğunu belirleyebilmek adına aceleden uzak durmakta fayda var.

Boğa ve Akrep aksı malum para ile ilgili bir aks; bir süredir düşünülen, üzerinde planlar, hesaplar yapılan bazı maddi girişimler için şans verebilir ama az önce dediğimiz gibi, ince bir sırat köprüsü gibi.. Büyük beklentiler önümüzdeki 14 günlük süreçte iyice gün ışığına kavuşabilir ve aslında gerçeklerin evdeki hesaba pek uymadığını, daha azla yetinmenin önemli olduğunu görerek, kararlar almanın önemini farkedebiliriz. Sabit burçların yoğunluğu gelişmeleri ağırlaştırabilir; sabrın ve ileriye dönük hazırlıklı olmanın önemini farkedebiliriz. Bilmem çok mu karamsar oldu ama, hala duygusal olarak sahip olduklarımıza fazlaca bağlılığımız biraz daha sınanabilir gibi görüyorum. Bu maddi ya da manevi olabilir. Duygusal ya da maddi olarak olmazsa olmazlarımız üzerindeki ısrar ve tutku, maalesef prim yapar görünmüyor. Hırslarımızı, üzerinde takıntılı olduğumuz her konuyu bir kenara bırakma zamanı geldi de geçiyor.. Bu Dolunay mesajı bence bu senaryodan haber veriyor. Bu ilişkilerimiz, gelirlerimiz, hayatı algılayışımızla ilgili olabilir; abartılı olan her nokta bize zarar verecektir. Az ile yetinmeyi öğrenmek önemli. Duygular ve bilinç katşı karşıya gelmiş, biri diyor ki kalk gidelim, diğeri ise haydi oradan dur durduğun yerde.. Korkular korkular.. Sadece yaşam dersimizde korku hissini bilgeliğe dönüştürmemiz gerek. Bazen hayatta en büyük kazanımlar, en zor derslerden ediniliyor. Biliyorum bu her zaman kabul edilmesi ve yutması kolay birşey değil. Korkuyu yenmek büyük bir güç ve inanç istiyor, ki bu bence hepimizin içinde var.

Ülkemiz açısından ise spekülatif piyasalarda bir daralmanın yanı sıra, ortak hareket ettiğimiz ülkeler ile aramızda bazı kararların ve memur işçi kesimindeki sorunların halen ana başlıklar olduğunu görüyoruz. Komşularımızla olan sorunlar büyüyerek devam edebilir, bunlardan doğacak problemler bizlere zamlar olarak geri dönebilir. Sağlık urumlarında ya da halkın genel sağlığında sorunlar oluşabilir. Sanatçılar, kadınlar ve çocuklar ile ilgili olarak zorlanmalar görülebilir. Maddi olarak zorlukların devamı da maalesef söz konusu..




Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder