22 Kasım 2014 Cumartesi

22 Kasım 2014 / Yay Burcu'nda Yeni Ay - Astrolozi



Bugün 14:32'de, Yay burcunun 0 derecesinde Yeni bir Ay doğuyor. Haritanın yükselen derecesinde 14 derece ile Mars burcu yer almış; hızlı gelişmelere şahit olabiliriz. Tam bu derecede yerleşmiş Alpheratz Sabit Yıldızı, harekete geçme, sınırları genişletme, özgürleşme arayışına işaret ediyor. Yükselen yöneticisi Mars ise 10. evde, güçlü konumda ve Dheneb Sabit Yıldızı ile kavuşumda; güç, kararlılık, azim ve yönetme kabiliyeti anlamları arasında. Ciddi bir özgüven ve harekete geçme dürtüsü sahnede olacağa benziyor.. Zaten, haritanın MC noktasındaki Pluto tüm azametiyle, ayaklarımızın müthiş bir güçle yere bastığına işaret. "Güç bende" diye haykıran bir He-man gibi sanki.. Asc'deki Uranüs ve Şans Noktası birlikteliği, MC'deki Pluto ve açık ara Mars karesi çeşitli güç gösterilerine neden olabilir. İleri atılım yapmamız gereken tüm işlerde başarı yakalamak adına belki harekete geçmenin tam zamanını göstermekte Yay'ın oku. Yumruğu masaya vurarak yeni fırsatlar yaratmaya, düzenler oluşturmaya, girişimler yapmaya fırsat kolluyorsak, harekete geçebiliriz. Mars'ın Merkür ile olan ılımlı açısı ise zeka, mantık, fikirlerle ilgili her türlü çalışma açısından mükemmel bir sürece işaret ediyor. Yay ise, yurt dışıi hukuk, eğitim, öğretim, medya, internet, bilgi alışverişleri, seyahatler, din ve felsefe konularını anlatıyor. 0 derece de oldukça yeni konuları temsil etmekte. Dinlenme zamanı kesinlikle değil. Bu güzel enerjileri fırsatlara dönüştürmek, bir çıkış yakalamak adına kullanabiliriz.

Gelelim dikkat etmemiz gereken noktalara;  Güney Düğüm Asc'ye çok yakın, dolayısı ile Kuzey Düğüm 7. evde.. Bireysellik hepimizi yanlış yönlemdirebilir, eski hataların tekrarına neden olabilir. Ortak hareket etme, olaylara objektif, çok yönlü ve tarafsız yaklaşmanın önemini farkedeceğiz. Kontrol etme dürtüsü eğer egodan kaynaklanıyorsa; vay halimize. Bir çoğumuz önümüzdeki 15 günlük sürede, evlenme, ortaklık kurma, ikili ilişkiler açısından ciddi başlangıçlar yaşayabiliriz. Yükselen yöneticisi Mars'ın Düğümler'e olan karesi, ani ve düşüncesiz, hazırlıksız kararların sonucunun sevimsiz olabileceğini söylüyor; sakin ve sabırlı kalmak çok önemli. Hava elementi haritada gördüğünüz gibi eksik olan enerji; uygulamadan yoksunluk, pratiklik eksikliği, aşırı güvence ihtiyacı, verimsizlik, tutarsızlık, dağınıklık ve organize olamamaya işaret ediyor..

Gelelim Yeni Ay noktasına; 0 derece Yay burcu 8. ev sınırlarında ama 9. burç.. Hem Venüs hem Satürn tarafından sarmalanmış; haritanın Asc yöneticisi Mars'a sekstil açı yapan Merkür tarafından da takipte.. Daha da önemlisi Yeni Ay'ın önündeki ilk açı Neptün karesi. Haa bir de Yeni Ay'ın yöneticisi Jüpiter'in Merkür ve Satürn ile olan karesi var tabii.. Yazımın başında özgüven, kararlılık, girişim dürtüsü, cesaret isteyen konular, sanki bir aldanma, aldatma etkisi altında. Hayaller, gerçekler birbirini tutmayabilir. Evdeki hesap, çarşıda sanki geçmiyor gibi. Yönetici Jüpiter'in Asc'ye üçgen açı yapması, pembe gözlüklerin de gözümüzde olduğunu söylemekte; sorunlar, problemler bize dokunamaz edası, aslan gibi 5. evden kükrüyor. Bu ciddi bir problem, kararlarımız, ilişkilerimiz hepsi etki alabilir. Aşırı iyimserlik göstermek, yarını düşünmemek, şansımıza aşırı güvenmek, ilişkilerimizden, harcamalarımıza hatalara neden olabilir. Bunların sonucu gurur problemleri oluşabilir.Ağır ve sakin ilerlemek, yatırımlarda sıkı düşünüp, az harcamak, ani ve plansız durumların oluşmasını engelleyebilir. Bol kepçeden atılacak bir zaman kesinlikle değil. 8. ev, krizlerin evi; derin çalışan sert hatlı konular. Maddi ve manevi olarak yanlış hamleler yapmak, kendimizi dev aynasında görmemiz neticesinde, evdeki bulgurdan olmamıza neden olabilir. Bu esnada gerekiyorsa ikili ilişkilerimizden fikir alışverişleri, akıl danışmaları almayı gurur konusu yapmamalı ve bir bilene de danışmalıyız; ortaklık yoluna gitmeliyiz.

Eski bilinçaltı kayıtları, kalıplaşmış düşünce tarzları "amaaan hallederizz" diye fısıldayabilir. Ancak direksiyona oturup, gazı köklemek yerine, sağdan sağdan yola çıkmayı becermeliyiz. Bu dönemde hepimiz yaptığımız işlerle, etiketlerimizle parlayacağız; bu bir çoğumuzda ego, kibir patlamalarına neden olabilir. Sindirmeden, değerini öğrenmeden, içsel olarak tamamlanmadan, Neptün karesi herşeyi bir buluta çevirebilir. Bir çoğumuzun aşk hayatında sürpriz gelişmeler yaşanabilir. Ancak partner üzerinde baskı, kıskançlık, kontrol davranışları hatalara neden olabilir. Gençlerin eğitim sistemi ile ilgili problem yaşamaları bu dönem olası; odaklanma sorunları oluşabilir. Hamile olanlarımızın kendilerine çok dikkat etmeleri gerek.. Bir çok bebek haberi de önümüzdeki günlerde bizleri sevindirebilir. 

Yanık olan Venüs ve açıları, bazı zamanını doldurmuş ilişkilerinde bitiş çizgisine yaklaştığını gösteriyor. Aldanmalar, yalanlar son noktayı koyabilir. Belki yeterki sürsün dediğimiz ilişkilerimizde, gözlerimizin önündeki sis perdesi birden bire kalkacaktır. Macera, heyecan arayışları, yanlış sprekülatif yatırımlar, kendimizi kandırdığımız arkadaşlıklar.. bu dönede ciddi bir dikkat ve konsantrasyon talep ediyor.

Bu Yeni Ay bence "ŞANSINA GÜVENME, KAFANI ÇALIŞTIR" buyuruyor..


Astrolozi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder