9 Kasım 2014 Pazar

9 Kasım 2014 - Astrolozi


Ay, haftanın son gününe, İkizler burcunda ilerleyerek giriyor; kıvrak zeka, esprili konuşma yeteneği, aynı zamanda biraz huzursuz ama zihni meşgul edecek şeylere sürekli ihtiyaç, bugünümüzün hızlı geçmesine neden olabilecek başlıklar. Tek bir konuya saplanıp kalmak yerine sürekli değişik alanlara yönelmek, birden fazla konu ile ilgilenmek, zihinsel faaliyetler ve yeni fikirler , İkizler burcuna özgü özellikler.. Etrafımızın gün içinde kalabalık olmasını isteyebilir, değişken bir enerji ile kararsızlıklar da yaşayabiliriz.

01:08'de Merkür, 28 Kasım'a kadar kalmak üzere Akrep burcuna geçiyor; 28 Eylül'de bu hareketi yapmıştı. Ancak 5 Ekim'de retro hareketi ile Terazi burcuna geri dönmüştü.. Şimdi tekrar Akrep'e giriş yapıyor. Merkür, Akrep burcunda iken, benliğimizin taa içlerinde yer alan, kendimizden bile gizlemeye çalıştığımız, vicdanımızın var dediği ancak yokmuş gibi kabul ettiğimiz psikolojik gerçekleri dışarıya uygun bir dille yansıtabileceğimiz bir dönem yaşayacağız. Düşüncelerimizi bu gizliliğimize yönlendirerek oradan bir şeyleri fikirlere aktarabiliriz. İç alemimizde yerleşmiş çeşitli konulardaki düşüncelerimizde zekice değişikli yapabilir; biraz rahatlayabiliriz. Dilimizi ve fikirlerimizi ustalıkla kullanarak başkalarını etkileyebiliriz. Hatta fikirlerimize bu derece hakim olmak, karşımızdakileri de şaşırtacaktır. Bu transitin etkisi altında düşünceler ölüm, madde ötesi, astroloji, kehanet türü konulara çekilebilir. Gözle göremediğimiz konular üzerinde yoğunlaşmaya hatta daha iyi anlamaya başlayacağız. Miras konuları, müşterek sahip olunan değerler, devlete verilmesi gereken vergi, harç, ödemeler, sigortalar, nafaka, burs, prim, para ve mallarla ilgili çeişitli görüşmeler bu transitle kesişebilir. Bunlarla ilgilenmek, resmi dairelere gidiş gelişler gerekebilir. Kredi, borç ya da bankalarla ilgili işlemler de bu gruba dahil olacaktır. Merkür Akrep burcunda, güçlü bir konsantrasyon yeteneği, dayanıklı, kuvvetl, düşünceler, sezgi sahibi, olayların arkasında yatanları anlayabilen, ser verip sır vermeyen, derin ve metafizik düşünceler, psişik yetenekler ve mücadeleci zeka gibi ana başlıkları öne çıkarmanın yanında; intikamcı düşüncelere, kinci, bilerek kötülük düşünebilen, aşırı kapalı ve ters, sert ve pis konuşabilen özelliklere de neagtif olarak işaret edecektir.

03:30'da Ay'ın Chiron ile karesi ve ardından 03:41'deki Uranüs ile ılımlı açısı, hayatlarımızda rahatsız olduğumuz noktaları değiştirme, dönüştürme açısından bizi itekleyici kararlara yöneltebilir. Hala bu saatte ayakta isek, uykumuz hızlı çalışan zihnimiz nedeniyle kaçabilir. İçimizde bu yönde bir telaş, bir heyecan hatta huzursuzluk hissedebiliriz. Sabaha uyanır uyanmaz, bunu da yapacağım, şunu da değiştireceyim tarzı düşünceler kafamızda uçuşacaktır.

14:09'da Ay ve Kuzey Düğüm arasındaki üçgen açı ve ardından 18:21'deki Ay ve Jüpiter arasındaki ılımlı etkileşim ile geleceğe ümit ve iyimserlikle bakmamız mümkün. İleriye dönük keyif verici kararlar, bilgi ve fikir paylaşımları, yardımlaşma konuları akşamüzeri saatlerinde öne çıkacaktır. Bazı önemli noktalar, aşırı iyimserlikten göz ardı edilebilir, dikkat; zira bu açının ardından bu noktalarla yüzleşmemiz de mümkün. Olumlu kadersel rastlantılar, örenmemiz gereken konular ile yollarımız kesişebilir.

22:41'de Venüs ve Jüpiter arasında sert bir kare geçekleşiyor; gün içinde de etkisini hissetmiş olabiliriz ki, yarın da etkisi devam edecek. Bu açı aşık olma, kendimizi güzelleştirme, güzel şeylerle ilgilenme gibi dürtüler verebilir fakat normal çizginin dışına taşma riski mevcut. Örneğin, baştan çıkarma, anormal gösterişli ama değersiz objeler, pişmanlığa yol açabilecek sarhoşluğa kapılma gibi. Aşırı harcamalar söz konusu olabilir. İlişkiler nedeniyle kayıplar yaşanabilir. Bu transit etkisiyle başlayan ilişkilerde bolca zorluk olabilir. Bizi cezbeden biri olsa bile hoş ve ılımlı bir arkadaşlık kuramayabiliriz. Çalışma hayatı için de uygun bir etki değil. Ancak sosyal hayata girme, bir sorumluluk taşıyabileceğimiz yolculuk veya mantıklı bir şekilde eğlenebilmek adına olumlu çalışabilir. Her halükarda bu etkinin zorlayıcı olması, gelen ilhamların dışa vurumda rahatsızlık vermesi mümkündür.. Şeker hastalarının bu transitte dikkatli olması gerekir.


Astrolozi 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder