10 Mayıs 2015 Pazar

10 Mayıs 2015 - Astrolozi


Günümüzde anne olmak da zor, günümüz annelerinin elinde çocuk olmak da... Aslında annelerin çocuklarından bekledikleri şeyler çok değil... Saygılı, dürüst, iyi eğitimli, büyüğünü sayan, küçüğünü koruyan çocuklar hayal eder anneler... Ya çocuklar? Çocuklar da farklı bir şey istemezler aslında… İyi bir eğitim almak, sevilmek ve değer görmektir istedikleri…
Annelik birçok şeye benzetildi şu ana kadar… Kimisi ona “şefkat abidesi” kimisi “sevgi kahramanı” kimisi “fedakârlık timsali” dedi. Nasıl ki bir orkestra şefi, karşısındaki sanatçılarla uyum içinde mükemmel eserler sergiliyorsa, tıpkı onun gibi, anneler de evin içindeki her bir çocukla, eşle ve evlilikle oluşmuş olan aile bağının idaresinde de böylesi bir orkestra şefi gibi olayları yönetebilme becerisine sahip olmalı.  Eğer orkestra şefi, ne yapacağını bilmez halde elini kolunu sallarsa hangi saniyede hangi enstrümanın devreye gireceğini kestiremezse, enstrümanlar arasındaki uyumu sağlayamazsa, böylesi bir konser ortamında herkesin canı sıkılır, ruhu daralır. Anne ne kadar rahat ve huzur içindeyse o anneden yetişen güller de o denli güzel ve huzur verici olacaktır... Hiçbir anne, bebeklik aşamasındayken kendi çocuğunun bir katil, bir yan kesici, bir ırz düşmanı olarak yetişebileceğini rüyasında görse bile inanamaz. Ancak bugünkü gazeteleri gözden geçirecek olsak bütün katillerin, bütün esrar satıcılarının, bütün alkoliklerin, bütün suçluların, bir zamanlar annelerinin sevgiyle besleyip büyüttüğü güzel yüzlü bebeklerinden oluştuğunu göreceğiz. Çocuk terbiyesinin en önemli faktörlerinden biri, annenin kendisiyle tanışmasıdır. Kendi içine doğru derinleşemeyen bir anne, çocuğunun içinde de derinleşemez; böylesi bir annenin çocuğunun üzerinde sağlıklı bir terbiye atmosferini oluşturması hemen hemen imkânsız. Bugün annemize verebileceğimiz en güzel hediye bence onun kişiliğine saygı göstermek, arzularını, yapmak istediklerini, içindeki çocukla buluşmasını sağlayabilmek olacaktır. Onun şefkatli, sabırlı, merhametli ve her şekilde affeden özelliklerini sömürmeye çalışmak yerine, kendi olabilmesini sağlayabilmek, yetiştirdiği insanın bu konulara değer verebilen bir birey olduğunu ispat edebilmek, bir anneye sunulabilecek en gurur verici ödüldür. Mutfak aleti, giyim eşyası, pahalı bir takı ile onu mutlu etmeye çalışmak yüzeysel olmakla beraber, bozulacak, modası geçecek ve eskiyecek bir materyal ile onu anımsadığınızı zannettirmek bana yanlış geliyor. Sımsıkı bir kucaklama, kocaman bir öpücük, gözlerinin derinine gerçek kimliğini farkederek bir bakış, belki yüzündeki kırışıkları okşamak.. bilmem bir anne olarak beni daha fazla mutlu edecektir. Tüm Annelerin ve doğurmuş olmasa da içinde gerçekten anne duygusunu hissedenlerin Anneler Günü'nü kutluyorum. Unutmayalım ki doğurmak anne olmayı gerektirmez..

Ay güne boşlukta girse de; 02:21'de Kova burcuna geçiyor. Zamanın bir adım ötesinde, enterasan davranışlar, sezgilerin rotasını takip edebilmek, grup aktivitelerinden keyif almak, çevremizin bizlerle aynı şekilde düşünen kişilerle çevrili olmasını istemek günün ana özellikleri. Duygusal olmak yerine olaylara bilinçli yaklaşımlar sergilemek, aşırı duygusallık içeren durumlarda aniden ortamdan çekilmemize neden olabilir. Reformist, yenilikçi, orijinal fikirler gün içinde beynimizi meşgul edebilir; teknoloji, bilim, uzay, astroloji her zamankinden daha fazla ilgimizi çekebilir.

06:51'de Ay ve Satürn arasındaki ılımlı görünüm derin düşüncelere dalma ve sakin bir sabaha uyanma açısından uygun. Ciddi konuşmalar, görev ve sorumlulukların önemini kavrayabilmek, duygusal ihtiyaçları kolayca dengeleyebilmek mümkün. Diğer zamanlara göre çok daha iradeli ve dikkatli olabiliriz sabah erken saatlerde. Bu açı günün büyük bölümünde etkili olacakğından görevlerimizi yerine getirmek de kolay olacaktır.

18:21'de Ay Ve Kuzey Düğüm arasındaki üçgen açı insanlarla ilişkilerimizde yapıcı ve genişletici etkilere sahip. İleriye dönük planlar yapmak, kadersel bazı tanışmalar, rastlantılar açısından önem arzedebilecek bir akşam üzeri var önümüzde. Yardımlaşma ve ikan gerektiren konularda bu transit bize yardımcı olabilir.

20:10'da Ay ve Merkür arasındaki üçgen etkileşim ile birlikte duygularımızla mantığımız arasında rahatlıkla denge kurabiliriz. Kendimizi net bir şekilde ifade etme olanağı bulabilir, iletişim yoluyla aktif olabiliriz. Aile ve geçmişle ilgili konular üzerine sohbetler yapılabilir. Çevremizdekilerle rahatlıkla fikir alış verişleri içinde olmamız da mümkün.


Astrolozi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder