26 Mayıs 2015 Salı

Yay Dolunay'ı (2 Haziran 2015) - Astrolozi




2 Haziran 2015'te saat 19:19'da Yay burcunun 11. derecesinde Güneş ve Ay karşıtlığı gerçekleşecek. Anın haritasında 28 derece 29 dakika Akrep burcu yükselmekte; bu noktada Bungula sabit yıldızı oldukça Asc'ye oldukça yakın ve Venüs / Jüpiter karakterinde, başarılı ve acımasız bir öğretmeni anlatıyor. Biraz devrimci, biraz zalim, bir o kadar inatçı özellikleri var. Dolunay derecesinde ise Rastaban konumlanmış; kazalara, finans dünyasına, sporculara, bazen sanatçılara bunun yanında şerefli olmaya ama suç işlemeye de işaret eder; Antares ile olan yakınlığı ise inatçılığın öne çıkabileceğini fısıldıyor. Acs yöneticisi olan Mars ise Rigel ile kavuşumda; teknik ve artistik kabiliyetlerin yanı sıra yazarları temsil etmekte; hele ki İkizler burcunda gazetecileri de anlattığını düşünüyorum. Zaten Güneş, bir yanında Mars diğer yanında ise geri giden Merkür ile bir arada, İkizler burcu özelliklerini oldukça ortaya koyuyor. Ancak Ay'dan ve Satürn'den aldığı karşıtlık, Neptün'den aldığı kare ile gölge yanları daha vurgulu gibi. Köşe evde bulunmasından ötürü oldukça kuvvetli bir Dolunay yaşayacağımız aşikar.



Akrep burcunun yükselmesi nedeniyle derin duyguların kontrolü altına girmemiz mümkün. Artık eylemlerimizin sonucunun kalıcılık ve başarı ile taçlandırılması hepimizin arzusu. Tutkular, ihtiraslar sanki sınıra dayanmış gibi. Önümüzdeki 15 günlük sürede cesaretimizi sınıyacak bir çok gelişmeye şahit olabiliriz; net kararlar vermemiz gereken ama bir yandan da bir sürü kafa karıştırıcı bize tuzak oluşturucu tecrübeler yaşayabiliriz. Neptün'ün Dolunay'a ve Mars ile Merkür ile yapacağı kare bilinçaltı endişelerimizle bizleri yüz yüze getirebilir. Acımasız öğretmen gibi zaten Satürn'ün haritadaki konumu aşikar. Cesaret gösterebilmek de zaten bir nevi kendimizle oluşturacağımız bir savaş değil mi? Asc'ye doğru geri giden Satürn de zaten rakibin sadece kednimiz olduğunu anlatıyor. Ama bir sırat köprüsü gibi incecik, tehlikeli bir yol bize sunulan. Neptün'ün gözümüze bir tül perde germesi pek bir mümkün. Bir konuya "evet" mi dedik ya da "hayır" ile reddettik mi?; cevap gayet sert hatlı ve net gelecektir. İşte tam bu noktada Mars ile Merkür arasında sıkışan Güneş'i kaçımız ortaya koyabilecek bakalım.. Tutulma 1 - 7 aksında gibi görünsede uundan 2 - 8 aksını da tetiklemekte. Ben ve Biz arasındakilerle sahip olduklarımız ya da bırakacaklarımız arasındaki denge kesinlikle sorgulanacak gibi. Görüş mesafesini kısa değil uzun ve geniş çerçeveden tutmak hepimizin işine yarayabilir. Dolunay yöneticisi Jüpiter, Uranüs ve Dolunay ile bir Ateş Üçgeni içinde.. Güçlü, bilgili ve tecrübeli olan bu eli alır; hem de çabucak. Dikkat dağınıklığı, amacını aşan konuşmalar, egosal davranışlar, düşünmeden girişilen konular, ideallere odaklanamama gibi handikaplar Mars'ın açılarından net görünmekte. Kendimizi aldatmamamız gereken bir süreç. Kimleri kırdık, neleri kendimize yalan söyledik, hangi ilişkimizde parsayı kendimize yonttuk; sonuçları ile yüzleşmek durumunda kalabiliriz.

Ama bazılarımız şanslı; onlar gökyüzünden torpilli. Özellikle Ateş grupları yani Koç, Aslan ve Yay'lar büyük Ateş Üçgeni'nden destek alabilecekler. Duygusal olarak ise hepimiz zorlanabiliriz; malum Akrep krizlerin burcu. Ama ser verip sır vermek istemediğinden yüzünde bir maske taşıyabilir. Şartlarımızı öyle kolaylıkla hoop al aşağı edemeyeceğimiz kadar da sabit bir burç; bırakmayı sevmez. Yöneticisi Mars ise İkizler'de malum, kaşısında Ay Yay'da; makro ve mikro savaşı gibi. İyimserlik, bilginin önemi, destekleşimim, yardımlaşmanın zaferi olabilir bu Dolunay ile birlikte. Benliğimizde fazla ısrarcı olmak, yardım, destek kabul etmemek sorunları yokuşa sürecektir. El ele vererek, idealler uğruna birlik olunması gereken bir dönem olacak. Bilgi kirliliği, sansasyonel haberler, gerçeğe dayanmayan bilgiler, yolsuzluklar gündemde olacaktır. Asc'deki Akrep burcu 12. evin de kestiği için, görünenin ardından dönen bir sürü dolap Neptün yardımı ile önümüze dökülebilir. Hata yapmak pek bir kolay; dedik ya sanki sırat köprüsü gibi. Bir adım aşağıya düşmeye yarayabileceği gibi, bir adım idealleri gerçekleştirmeye yarayabilir. Duygusal ihtiraslara, inatlaşmalara, duyduğumuza inanmalara, ani düşüncesizce söylemlere kapılırsak, patladı gitti durumları oluşabilir. Soumluluklardan kaçmamak, fiillerimizin sonucunu kabullenmek, endişelerin korkuların üstesinden gelmek adına cesaret göstermek ise fazlasıyla Büyük Üçgen sayesinde ödüllendirilecektir.


Uranyen değerlendirmede ise Güneş/Ay orta noktasında Photographia'yı (gözümüzde canlandırdıklarımız), Hybris (beklentilerimiz) ve Eos (gerginlik, öfke) görüyoruz; tam karşıda ise Venüs tüm asaleti ile durmakta; beraberinde  Terpsichore (gösterdiğimiz duruş), Apollo (hatalarımızdan ders alamadığımız nokta), Hera (doğru olanı yapmak, eşitlik) ve Vulcanus (muazzam güç, kuvvet) görünmekte. Yorumlamak istersek; hayalini kurduğumuz beklentilerimizin öfkeyi, kutuplaşmayı bir kenara bırakarak, hatalarımızı kabule geçerek, üstünlük ve ego savaşına girmeden barışçıl bir duruş sergilememiz sayesinde vücut bulmasını sağlayabiliriz. Adil olmamız gereken bir süreç. Cupido ve Asc ilişkisi bütünü görmemizin bu dönemde önemli olduğunu anlatıyor; kararlarımızı bireysel değil, destekleşimle almamız gerek. Poseidon'un Pluto, Uranüs ve Calypso ile bağlantıları, aynen yukarıdaki gibi sansasyonel gizli ilişkileri afişe edebileceği yönünde. Birçok kişi için bu görünümler aşk da vaadediyor; hızlı gelişebilecek olaylar hızlı beraberliklere yol açabilir. Ancak kendimizi kandırmayalım ve hesapları duygusal dürtülerle değil biraz akılcı yapalım; zira işin içinde Uranüs'ün parmağı olunca, hızlı başlayan konular hızlı da sona erebilir. Haritanın ortasındaki Juno, Düğümler ve Kronos ilişkisi, önemli bir sürece girdiğimizi söylemekte. Otorite figürlerinin, yöneticilerin bu görünümlerden etki alacağına işaret ediyor. Eurydike ile kontrolcü davranışların, Sisyphus ile ilerleme kaydedemeyeceğini görüyoruz.

Ülkemiz açısından değerlendirirsek Dolunay'6. evde ve yöneticisi 3. ev kapımzda zaten Isis ve Vulcanus da işin içinde. Yani komşularımızla bazı sorunlar yaşayabiliriz ve 6. evin temsil ettiği askeri Silahlı Kuvvet'ler ile ilgili gelişmeler yaşanabilir. Zaten Dolunay yön. natal Jüpiter'inde üzerinde. Bu arada İkizler'deki toplaşma 12. evimizde oluşacağından önümüzdeki seçimlerle ilgili olarak bazı kontrol dışı gelişmelerin, perde ardındaki hesapların habercisi gibi. Tekrar ve yanlış sayılarla karşılaşabiliriz. Natal Mc'miz üzerindeki Circe, bir şekilde yöneticilerin yardım alacağı yönünde. Düğümlerimize oldukça yakın olan Dolunay derecesi, ülkemiz için bu sürecin oldukça önemli olduğunu vurgulamakta; uzun süre konuşacağımız bir dönem olacaktır. Belki bir koalisyon ihtimali olarak Circe'yi yorumlamayı düşünebiliriz. Zira Circe devam ettirmek adına yardım alır. Zaten bu Dolunay'da destekleşim, yardımlaşma önem arzedecek. Natal Asc'miz üzerinde de transit Düğümleri görüyoruz. Karşıdan Neptün, ortadan Mc ve Transpluto dokunuşları, bazı çözülmelere, eksilmelere anlam yüklüyor. Ancak Şans noktası ve Apollon bana iktidar partisinin oy kaybetse de (Rt. Satürn ile) bir şekilde mutlaka görevde olacağını söylemekte.


Astrolozi






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder