14 Mayıs 2015 Perşembe

Boğa Yeniay'ı - Astrolozi


18 Mayıs Pazartesi sabahı, 07:12'de 26 derece Boğa burcunda doğacak Yeniay enerjisi ile güne başlayacağız; önümüzdeki 15 günlük süreçte etkili olacak enerjiler barındırmakta. 26 derece Boğa biraz zorlu bir derece; malum Algol yıldızı tam bu derecede. Algol astrolojide tehlikeli bir yıldız olarak bilinir; aşırı ihtiraslı bir yapıya işaret eder. Bu aşırılık insanın bazen yanlışlar yapmasına neden olabilir; hatta kendini yok edecek kadar. Medusa'nın kesik başı olarak anılan sabit yıldız, boyun bölgesinde hassaslıklara neden olabilir; bazı tiroid problemleri, boğaz, bademcik ameliyatları söz konusu olabilir. Travmatik ölümlerle ilişkilendirilir ki son günlerde meydana gelen depremler zaten bu anlamı pekiştirmekte. Bunun yanında Algol toprağa gömdüğümüz başımızı gün yüzüne çıkarma dürtüsüne de işaret etmekte; bir nevi ölüm ve doğum gibi. Bazı yüzleşmeler zorlu da olsa sonunda başarı getirebilir. Yöneticisi Venüs'ün Yengeç burcundaki konumu, Pluto ile yakınlaşan karşıtlığını, Neptün ile uzaklaşan üçgenini de göz önüne alırsak, parasal konulardaki duygusal güvenlik dürtümüzün sınanabileceğini, parayla olan ilişkimizi, para yüzünden hayatlarımızda vazgeçtiklerimizi, bu konulardaki inatçılığımızı, kariyer ya da otorite olabilmek adına kurallara uymaktaki ısrarımızı ve tabii ki düzen değiştirebilecek yüzleşmeleri görüyoruz.


Yükselen derecesi (20 der. İkizler) Bellatrix ve Capella sabit yıldızları durağında, her ikisi de Merkür ve Mars karakterinde. Maddiyat amacıyla kurulacak ilişkilere, kazalara, boş boğazlığa varacak şekilde konuşkanlığa, dedikodulara ve bunun yanında gölge yanlarımızla yüzleşme, hızlı kararlı adımlarla gelebilecek başarılara da işaret etmekte; zincirlerimizi kırmak ve özgürleşme dürtüsü oluşabilir. 20 derece İkizler, Marsiyen etkide; yönetici Merkür durağan pozisyonda ve Mars ile de kavuşumda zaten. Zihinsel kapasitemizi arttırıcı, zihin enerjisini kuvvetlendirici bir pozisyon. Zeka yönü ağırlıklı, pratiklik, çabukluk gerektiren işlerin üstesinden gelmek adına uygun. Egoyu koruma adına mücadele etmeye itici yönü kuvvetli. Ancak Merkür'ün ertesi gün geri harekete başlayacağını düşünürsek; bu savaşlarımızda hatalara yenik düşebiliriz. Bizleri rahatsız edecek olan açıkça söyleyemediğimiz konulara karşı bir isyana işaret edebilir. Aşırı telaş kazalara neden olabilir. Yeniay yöneticisi Venüs'ün ve Asc yöneticisi Merkür'ün konumu nedeniyle oldukça sert hatlı bir 15 gün var önümüzde. Acele ile verilecek kararlar, gölge yanlarımızla yüzleşme bazı ilişkilerimizde sonlanmalara neden olabilir; bıçak sırtı durumlarda cesaretimiz de her zamankinden fazla olacağından düşüncesizce kendimizi ortaya koyabiliriz. Mars ve Merkür beraberliğinin, yakın konumdaki Yeniay, Satürn ile karşıt pozisyondalar. Bu görünüm işlerin bizim beklediğimiz şekilde yürümesinde sorun çıkarabilir. Bahaneler terslikler, düşüş veya yükselişler artabilir. Çok çalışmak ya da neticeye ulaşmak adına bir bedel ödemememiz gerekebilir. Anlaşmazlıklar, karışıklıklar, çözümü güç ikilemler, insanlarla ilişkilerde sertlikler, gerginlikler, önyargılı davranışlar bizleri zorlayabilir Bu konum hastalıklara da neden olabilir; dolayısı ile enerjinin iyi yönlendirilmesi ve kullanılması önemlidir. Burada önemli olan zannettiklerimizin kaygan zemin oluşturması gerçeğidir. Zannetmekten çok anlamaya çalışmalı ve karşımızdakine söz vermeliyiz. Kafalarımız çok fazla fikirle meşgul olacağından yüzeysel ve incelemeden verilecek kararlarda koşullar değişkenli gösterebilir. Yeniay'ın 12. evdeki konumu ise olayların kontrolümüz dışında gelişebileceğini de söylemekte. O yüzden tüm detayları ve hesapları incelikle yapmalı, konsantrasyonumuzu bozmamalıyız. Bakmak ve görmek arasındaki farkı anlayabilmek oldukça önemli; ihtirasla görmek istediğimiz şeylere yönlendirebilir bizleri. Bu ayrımı iyi yapmalı ve objektif olmalıyız.

Kafa karışıklıkları ya da birden fazla seçenek ve tabii vazgeçemediğimiz inatla sürdürdüğümüz konular üzerinde net olmayı denemeliyiz. Sinsice ve derinden bizleri etkileyen bilinçaltı kayıtlarımız bize oyun oynayabilir. Gözlem gerektiren her işimizde gerçekçi ve duygulara yer vermeden hareket etmek, içsel huzursuzluğumuzu konulara karıştırmamamızı sağlayacaktır.  Özgüvenimiz sarsılabilir, cesaretsizlik ve endişelerle sınanabiliriz. Ama işte şimdi gölge yanlarımızla yüzleşme vakti geldi.


Uranyen olarak incelediğimizde ise Venüs/Zeus orta noktası, MC ile Yeniay teması ve karşıt yönde Venüs'ün Ay Düğümleri ile konumu, tam ortadan Apollon, Vulcanus ve Chiron, Asc, Şans Noktası temasları birçoğumuzun önüne yeni fırsatların çıkabileceği yönünde; bunlar materyalist fırsatlar olabilir. Belki bir kariyer fırsatı ama hayal ettiğiniz bir maaşla olmamakla beraber size mutluluk verebilir. Mutluluk mu para mı diye ikilemler yaşayabilirsiniz. Buradaki sorun mecbur olduklarımız mı, yapmak istediklerimiz mi arasında karar vermek. İşte burada bilinçaltımızla yüzleşme ve yaratıcılığımızı kullanma konuları tekrar ortaya çıkmakta. Önümüze gelen fırsatlara bu gözle bakmak, korkularımızı şifalandırmak, belki yeni seçeceğimiz yolda çok daha fazla huzur bulmak mümkün. Bu seçimler ise hiç de öyle kolay olmayacak gibi. Ama bir çoğumuz kabuğunu kıracak gibi görünüyor. kalıplaşmış düşünceleri, önyargıları değiştirmemiz mümkün olacaktır. Dolayısı ile mali konular, mali güvencelerimiz, yatırımlarımız bu süreçte gündeme gelecektir; bu konuları ele alırken aşırı hırs ve ihtiras ise büyük sorunlara neden olabileceği gibi kafa karışıklıklarına neden olabilir. Olayları bütün olarak değerlendirmeli iç sesimizi dinlemeliyiz.

Ülkemiz için ise Yeniay 11. ev sınırlarında olacağından bu dönemde borsa, devlet gelirleri, meclis, milletvekilleri ve yöneticilerin umutları ile yakından ilgili. Beklentiler büyük ancak aşırı hırs içeren yaklaşımlar yanlış hareketlere neden olabileceği gibi, yabancı devletler, din, kanunlar, yargı sistemi ile ilgili hatalara neden olabileceği ve gizli yürütülen konuların da sorun çıkarabileceğini, umut edilen başarının sağlanamamasına işaret etmekte. Halk üzerinde baskı oluşturabilecek gelişmeler tatsızlık yaratabilir, bazı sansasyonel haberler duyabilir; ki bu konular muhalefet ile de ilgili olabilir. Deprem ihtimali haritada görülebiliyor; çok büyük olmasa da tedirginlik yaratacaktır. Özellikle ekonomik istikrarsızlık, devlet bütçesinden yapılan aşırı harcamalar (Jüpiter kontağı) halk üzerinde negatif etkili olabileceği gibi yöneticiler tarafından yüzleşmeleri gereken bir sorun gibi görünmekte. Hatalardan ders almayı, geriye dönüp yapıcı kararlar alabilmeyi öğrenmemiz gerek. İspat gerektiren bazı konular tekrar açılabilir. Bazı sanatçı hastalıkları, ölümleri bizi üzmeye de devam edebilir. Bazı sağlık ile ilgili konular da örneğin salgınlar, medyayı meşgul edebilir. Ünlü bir gazeteci veya yazarın vefatı gündeme gelebilir.


Astrolozi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder