22 Mayıs 2015 Cuma

22 Mayıs 2015 - Astrolozi


Haftanın son iş gününe Ay'ın tüm gün sürecek Yengeç transiti ile giriyoruz. Astrolojik olarak annelik iç güdüsü ile ilişkili olan Yengeç burcu etkisi ile daha şefkat ve duygu dolu bir gün beklemekte bizi. Bugün ailevi ve evimiz ile ilgili konular daha öne çıkabilir. Yakınımızdakileri en az kendimi kadar korumak isteyebiliriz. Sezgilerimiz de bugün yoğun çalışacağından çevremizdekilerle rahat empati kurabileceğiz. Duygularımız bizi kontrol altına alabilir ve diğer transitler nedeniyle de yanlışlara neden olabilir. Mümkün olduğu kadar ayaklarımız yere basmalı duyguların bizi ele geçirmesine aman vermemeliyiz.

03:36'da Ay ve Uranüs arasındaki kare açı güçlü duygusal anaforlar yaşatabilir bu saatte ayakta olanlar için. Aniden yükselen özgürlük ve değişim yaratma arzusu, hızlı kararlar sonucunda büyük olaylara sebebiyet verebilir. Kazalara karşı da dikkatli olmakta fayda var. Bir anda çekip gitme arzusu, belki aniden yükselecek agresyon, sonunu göremediğimiz ani davranışlara neden olabilir. Mümkün olduğu kadar sakinliğimizi korumakta fayda var.

04:56'da  dünden beri etkili olan ve hafta sonu da etkisini sürdürebilecek olan Venüs ve Pluto arasındaki karşıt açı nedeniyle oldukça yoğun ve derin duygusal bir güne hazır olun. Her ne kadar nazik kızımız Venüs Yengeç burcunda iyi yönlerini ortaya koymaya kararlı da olsa, karşıdan gelen Pluto enerjisi bunu zorlaştırabilir ve Venüs'ün gölge yani negatif özelliklerine şahit olabiliriz. Uygun olup olmadığına bakmadan sadece artan ihtiraslı hisler nedeniyle çeşitli aşk ilişkileri başalayabilir ya da zaten sorun olanlar ufacık bir detay yüzünden patlamalara ve sonlara neden olabilir. Hislerdeki yorğunluk, istek ve yakınlaşmayı arttırabilir; bu duygunun ucunda tatmin olma hırsı vardır. Ancak kesin bir memmnuniyet yakalamanın zor olduğu bu süreçte aşk hilelerine, kıskançlıklara, kendi çıkarlarımızı kollamaya itici ortamlar da olacaktır. Doğal olarak bir aşkın bitmesi de olağandır. Duygusal yoğun çekimlere ne olur bu hafta sonu pek rağbet etmeyin; yanıltıcı olacaktır. Bunun yanında para, alış veriş, yem içme dürtüleri de yükselebilir; özellikle diyabet hastalarının dikkatli olmaları gerekmekte.

07:42'de Ay ve Chiron arasındaki üçgen açı eksik yanlarımızın, hatalarımızın farkedilmesine yarayabilir. Kendi kendimize bazı çözümlere ulaşabiliriz. Çevremizdekilere de fikirlerimizle, enerjimizle çare olmak adına yardımlaşma söz konusu olabilir. Ay bu açının ardından tüm günü boşlukta geçirecek; artık herkesin bildiği gibi yeni başlangıçlar, aklımıza esenin yapılması, ilk adımalar adına pek uygun değil. Önceden üzerinde düşünülmüş konularda ise rahatlıkla harekete geçilebilir ancak gün genelindeki açıların niteliğine dikkat edilmeli.

Yarın gerçekleşecek Güneş ve Satürn arasındaki karşıtlığın etkileri de bugünden net hissedilebilir. Bu etki yoğun olarak yalnızlık ve yetersizlik duygusuna neden olur; çevremizdekilerle aramızda büyük bir uçurum olduğunu düşünebiliriz. Eğer güçlü bir yapımız yoksa ve bu düşüncelerin etkili olmasına izin verirsek, kendimizi büyük bir karamsarlık içinde bulmak kolaylaşabilir; dikkat. Enerji düzeyimizdeki düşüklük bazı rahatsızlıklara da davetiye çıkarabilir.


Astrolozi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder