3 Mayıs 2015 Pazar

Akrep Dolunay'ı - Astrolozi


4 Mayıs sabahı 06:41'de, 13 derece Akrep burcunda güçlü bir Dolunay gerçekleşecek. Akrep burcu, mali konular, krizler, dönüşümler, irade ve kriz içeren durumlar ile direkt bağlantılı. Dolunay haritasında Yükselen'de 25 derece Boğa burcunu görüyoruz; Dolunay yöneticisi ve Algol Sabit Yıldızı ile kavuşum halinde. Bu etkileşimler haritayı daha da kuvvetlendiriyor ve sert hatlı bir hale getiriyor. Ayrıca Yükselen'in Sappho ile olan ilişkisinden de varolabilmek adına çevremiz ile birlikte hareket etmek gerektiğine olan inancımız ve kendimizi çevremize göre ayarlama dürtümüz dikkat çekici. Algol ise oldukça problematik bir yıldız; ihtiras ve dişil enerjinin yüksekliğine işaret etmekte. Bazı astrologlar tarafından ölümlerle, travmatik sonlarla ilişkilendirilmiş, boğulma hissi ile eşleştirilmiş. Aşırı ihtiras dolu duyguların hayatlarımızda olumsuzluklara neden olabileceğini anlatmakta. Dolunay'ın yöneticisi Mars'ın da bu dereceye yakınlığı, bu dengelerde tutarsızlık olabileceğini bize söylüyor. Bunu besleyecek diğer bir açı ise Dolunay'ın Jüpiter ile olan tam dereceden karesi. Her ne kadar Jüpiter gökyüzünün en yüce iyicili de olsa, kare açı bazı gölge yanlarını ortaya çıkaracaktır. Bu durumda olayların büyümesi, yayılması, ego ve kibir dürtüsünün aşırıya kaçması söz konusu. Jüpiter durağında ise Acubens yıldızını görüyoruz; yalancılık ve kendimizi karndırmakla ilişkili. Hatta daha çok yüzünde gülen bir maske taşıyan mutsuz palyoçaları tasvir etmekte; sanki aşırı kibir yüzünden rahatlıkla kendimizi kandırabileceğimizi fısıldamakta.

13 derece Akrep burcunda Merkür oldukça önemli hale gelmekte; terim yöneticisi. Ayrıca bu derecede Menken yıldızı mevcut; sivridillik, entellektüel özelliklere sahip. Haritada Merkür'ün 1. evde olması ve İkizler burcundaki gücü ise inanılmaz; o da Hyades yıldızı ile birleşmiş bu arada.. Skandallar, rezaletler, itibar kaybetme, ilişkileri kötüye kullanma ile ilişkili. Satürn ile karşıtlığı, Neptün ile karesi zorlayıcı ama bu arada Kuzey Düğüm ile üçgen açı içinde. Akrep burcunun krizlerle ilişkili olduğunu düşünürsek; bu süreçte kararlar almakta zorlanacağımızı, çelişkiler, endişeler yaşayabileceğimizi belki aldanmalarla yüzleşeceğimizi anlıyoruz. Güneş'in bulunduğu Boğa burcunun kendini güvende hissetme, konforu ve alışkanlıklarını kaybetmeme dürtüsü maalesef, dönüşüm etkisi ile tehlike geçirebilir. Ancak kadersel olarak bir çok sürecin de artık zamanı geldi ve yumurta kapıda. Bilinçaltından değişime direnen yanımız, önümüzdeki 15 günlük süreçte, belki de olması gereken yönde bizi zorluklarla, gerçeklerle yüzleştirecek. Bu yüzleşme öyle yumuşak hatlı değil, kendimizi tehlikede hissetmemiz olası. Belki bugüne kadar kendimizi aldattık ama artık süre doldu. Bir yanımız da zaten Jüpiter etkisiyle artık herşeyin görünür olmasını istemekte ve bu duygu gün geçtikçe yoğunlaşmakta.

Haritadaki Pluto ve Neptün enerjileri, doğru adımların sadece kedni içimizdeki güce bağlı olduğunu ve bunu başardığımızda ise büyük bir güç elde edeceğimizi vaadediyor. Hayatımızın patronu olabilmek, hayallerimizi gerçekleştirebilmek, boğulma devresini göze almaya bağlı gibi. Bu süreçte yüzeysel olan her ilişkimiz, çevremizde olmasından güç aldığımız ama aslında enerjimizin uymadığı bir çok beraberlik ciddi bir sınavdan geçebilir. Gitmesi gerekene izin vermek tabii özgür irademize bağlı. Ancak gökyüzü, bizi bunlarla yüzleştirecek ve bir fırsat sunacak. Kullanmak, kullanmamak bize kalmış. Yüzümüzde maske ile sürdürdüğümüz ilişkilerde problemler artacaktır; unutmayalım ki bunlar aslında birer fırsat olacaktır. Sömürüldüğümüz konular, gözümüze gökyüzü tarafından sokulur hale gelebilir. Dolunay yöneticisi Mars'ın Sedna ile yakınlığı, aslında korktuğumuz ne varsa bu dönemde bize gösterebilir; aşk, sevgi, anlayış, para.. kime ne harcıyoruz boş keseden.. Gerçek nedeni nedir bu duygu durumunun, Akrep Dolunayı zamanlarında derin analizler rahatlıkla yapılabilir; söylenmeyenler aslında daha fazla anlam taşıyor olacak gibi. Sezgilerimizin yüksek olması kelimelerin ardındaki gerçek manaları görebilmemize neden olacaktır.

Yetersizliklerimiz, kaybetmekten korkan iç huzursuzluğumuz, bir yandan kontrolü elde tutma dürtümüz, uğradığımız haksızlıklara karşı kuvvetlenmemiz ve harekete geçmemiz için çaba ve güçlü bir irade gerektirmekte. Hayatlarımızın direksiyonunu ele geçirebilmek adına karmik zamanlar yaşamaktayız. Bizler kendimizi dinlemek yerine, dış dünyaya daha fazla açığız. Bu yüzden kendimize, gerçek istklerimizle yüzleşmekte zorlanıyoruz. Düzeni devam ettirmek adına diğerlerinin isteklerine göre yaşamak, onların talep ettiklerini verebilmek daha kolay geliyor. Ancak gerçekten biz kimiz, işte bunu ifade edebilmek aslında en büyük zenginlik (Jüpiter / Pluto 150'lik açısı); bu en önemli karöik ödevimiz. Boğa'daki Mars ve Sedna'nın durumu, yaşayacağımız ikilemlere rağmen, sezgilerimize güvenerek inisiyatif alma zorunluluğuna işaret ediyor; en azından kurban rolünden kurtulabilmek adına.
Uranyen olarak baktığımızda ise bir çok aşk ilişkisinde bıçak gibi ayrılıklar olabilir işaretlerini Dolunay'ın karşısına düşen Venüs, Cupido, Hopi etkileri ile görüyoruz. İçimizde tuttuğumuz bazı gerçekler (Neptün, Pandora, Circe - Uranüs, Calypso, Cupido-A - Düğümler ve daha bir çok etkileşim) görünür olabilecek bu dönem; söylenmeyenler söylenebilir ve fırtına koparabilir. Bu konularla karşı karşıya gelebilecek gücümüz ise tekamül yolundaki farkındalık düzeylerimizle yakın ilişkili (Poseidon, Klotho, Juno). Bir yanımız artık adalet istemekte.

Dolunay'ın haritadaki konumuna bağlı olarak, ikili ilişkiler mercek altında. Karşımızdakilerle yüz yüze gelmek, belki kendimizle yüzleşmemize neden olacaktır. Bu konum bazı haritalarda çevre değişikliğine, taşınmalara da neden olabilir. Ayrıca Akrep ve Boğa aksı parasal konuları da temsil ettiğinden, maddi olarak zorlukların oluşması muhtemel olabilir. Kararsızlıklar ya da karar vermekte çekimser kalmak ise bize sadece aldanma, korku, endişe ve tabii yanlış yollar sunacaktır.

Ülkemiz haritasında 5. ev sınırları içinde olacak olan Dolunay, Şans Noktası ile kavuşumda ve Şans Noktası / Uranüs/ Pluto arasındaki Büyük Üçgeni harekete geçirir nitelikte; bu bir su üçgeni. Gençlerle, sanatçılarla ya da sporcularla ilgili önemli bir başarı elde edebileceğimizi düşünüyorum önümüzdeki 15 günlük süreçte; toplum olarak sevineceğimiz bir durum yaşayabiliriz. Dolunay'ın Neptün'ümüze karesi ile 3. evde ve Dolunay haritasında önemli bir vurgusu olan Merkür'ün 12. ev sınırlarında Zeus ile kavuşumu, önemli bir skandal haberle sarsılabileceğimizi de göstermekte. Bu haber, otorite figürleri yani yöneticilerimiz arasında ciddi ayrılıklara neden olabilir; bazı maskeler bu süreçte düşebilir. Bizler de basın yoluyla bu durumlardan haber alabiliriz. İçindeyi öfkeyi yönetyemeyen idarecilerin hata yapmak ile karşı karşıya kalabileceklerini söyleyebiliriz. Bu güç kaybına neden olabilir. Bu süreçte görünür olacak bu sorunlar, ekonomik olarak yapılacak yanlış hamlelerin faturaları 18 Mayıs'taki Boğa Yeni Ay'ı ile birlikte zorlayıcı bir hal alacaktır. Önümüzdeki 15 günlük süreçte zam haberleri, yanlış hamleler, spekülatif piyasalarda da olumsuzluklara neden olabilir; istikrarlı hareketler maalesef sağlanamayacak gibi.. Çözümler açısından ise maalesef yoğun konsantrasyon ve irade şart (Pluto - Pallas / Uranüs) Ülkemizin Progres Ay'ı ve natal Güneş'inin de bu süreçte kapanan bir kare açı içinde olduğunu düşünürsek; zorluklarla, streslerle dolu önemli bir sürecin göbeğinde olduğunumuzu söyleyebiliriz.


Astrolozi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder