1 Mayıs 2015 Cuma

1 Mayıs 2015 - Astrolozi


Merkür, 04:59'da, 8 Temmuz'a kadar kalmak üzere İkizler burcuna geçiş yapacak. 19 Mayıs ile 11 Haziran tarihleri arasında, hepimizin yakından bildiği meşhur Merkür retrosu gerçekleşecek. İkizler burcu, Merkür'ün kendini en rahat ettiği konum. Karakteristik özelliklerinin yoğunlaşması ve en zirve halde ortaya çıkması anlamına gelmekte. İletişimler artar, yeni kişilerle tanışma fırsatları doğabilir. Konuşmalar, görüşmeler, fikir tartışmaları yapılabilir. Akraba, komşu, kardeş gibi yakın çevremiz ile ilişkilerimşizde hareketlenme olur. Zihinsel alanda hissedilen elektriksel dürtü, bizleri insanlarla iletişim kurmaya zorlar. Kısa mesafeler de olsa, seyahatler yapılır ve çevremizdeki olayların temposu hızlanır. Sakinliği seven biri isek bu tempo bizi zorlayabilir. Yazmak bu transitte keyif verici olur; hikaye, öykü, roman, makale türü çalışmalar yapılabilir. Düşünceler, kafadan kaleme, kalemden kağıda her zamankinden kolay akar. Bilgi alış verişleri yoğunlaşacağından, her yeni fikre daha açık oluruz. Eğitim, ticaret, ulaşım konularında da hızlanmalar dikkat şekici olacaktır. Pozitif olarak kıvrak, çok zeki, çok yönlü, komuşmalarda ve iletişimde başarılı, iyi bir eğitmen, kolay ve çabuk kavrayan, çabuk öğrenen, meraklı, kendini sözlerle iyi ifade edebilen özelliklerin yanı sıra, negatif olarak; yalancı, güvenilmez, eli uzun, aşırı değişken, kararsız, sinirli, entellektüel ukala, çok ama boş konuşan tarzda davranışlar da haritalarımıza bağlı olarak sergilenebilir.

12:49'da Ay ve Kuzey Düğüm kavuşumu nedeniyle, Ay'ın da Terazi burcunda ilerlemesinden dolayı, özellikle ikili ilişkiler konusunda ileriye dönük kararlar, belki yeni tanışmalar hayatlarımızda kadersel özellikler taşıyabilir. Daha iyimser ve politik bir bakış açısı konuları ele almamızda bizlere yardımcı olacaktır. Duygusal olarak da yeni olana kendimizi rahatlıkla açabileceğimiz bir öğle var önümüzde.

19:58'te Ay ve Jüpiter arasındaki ılımlı görünüm, bazı  problemleri küçümseyerek, hayata eğlenceli yanından bakmamıza yardım edebilir. Yardımlaşma ve ikna gerektiren konularda bu saatlerde oldukça rahat ilerleyebiliriz.

Malum Ay gün boyu Terazi'de ilerleyecek ve Terazi öncü bir burç; yani öncü grupta halen aktif olan Uranüs ve Pluto karesine Ay'ın bu pozisyonu, aktive edici bir etki yapmakta. Bugünün de 1 Mayıs olması sebebiyle, bazı yüksek enerjili durumların oluşması bu transitler etkisiyle maalesef mümkün. Üzerimizde hissedeceğimiz baskının da tarifi, söz konusu Utanüs ve Pluto sayesinde yerli yerine oturmakta. Bu vesile ile haksızlıkların, eşitsizliklerin, adaletsizliklerin ve ezilmenin olmadığı, emeğin sömürülmediği, aydınlık, eşit ve güzel bir Dünya'yı görebileceğimiz günlerin geleceği ümidiyle tüm emekçi kardeşlerimizin Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlarım.



Astrolozi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder