8 Mayıs 2015 Cuma

8 Mayıs 2015 - Astrolozi


Bugün onun doğumgünüymüş.. Kendini çocuklar gibi sevinçli olması gerekiyormuş gibi hissetmiş. Kafasında takılan, ama bir türlü ruh durumuna uymayan bu kalıpsal düşünceler uykusunu kaçırmış tabii.. Hayatını gözden geçirmiş, ne yapması lazım, hangi konuya öncelik vermesi lazım; kafasında deli sorular, hem de ciddi ciddi, yatağın içinde dört dönmüş (Ay Oğlak'ta). Gülmüş kendine yine kontrol yine kontrol.. boş ver demiş kendine koy ver gitsin; bugün senin doğumgünün.

Ailesiyle, eviyle vakit geçirmek, aile yaşamının sıcaklığı, yakınlığı paha biçilemez; nazlı kızımız Venüs 01:51'de Yengeç burcuna geçiyor, 6 Haziran'a kadar da kalacak. Evde davetler vermek, misafir ağırlamak, daha anaç tavırlar sergilemek ve bunlardan büyük zevk almak mümkün. Tüm ailevi problemler bu süreçte başarı ile sonuçlanabilir; sadece aile değil tabii ev, gayrimenkul, ebeveyn ilişkiler vs. Evimiz mabedimiz olacaktır; şık, renkli, estetik ve zarif görünüm ev için önemli olur. Evimize yeni düzen vermek, dekorasyon işleri, bize gayet kolay para harcatabilir. Gereksiz alış verişler müsrifliğe de neden olabilir. Olumlu olarak aile ve özellikle anne sevgisi, koruyuculuk, besleyicilik, anaçlık, evle, geçmişle, atalarla ilgili konularla alaklalı ve bunlardan keyif alma, tüm ilişkilerde yapıcı, duygusal destek arama mümkün.. Olumsuz olarak ise duygularda abartı, yemede içmede abartı, hassaslıkta, sevgide ve şüphede boğucu abartı, kolay kırılgan, bol endişeli ve kolay kopamayan davranışlar içinde olabiliriz. Venüs rahat ettiği bir konumda olacak bir süreliğine. Hele ki Pazar gününün Anneler Günü olması oldukça yakıştı bu transite. İşte hemen plan yapmak gelmiş bizimkinin aklına. Uzun zamandır planladığı kahvaltıda ailecek bir araya gelebilir ve özlem giderebilirlermiş.. Ayy çok heyecanlı ve keyifli hemen listelemeye başlamış tabii bizim Ay Oğlak, işlerini..

Yoğun ve çalışkan bir sabahın ardından öğle saatlerinde kendini güçsüz hissetmiş. Bu kadar işin arasında arkadaşlarımı ihmal ediyorum diye düşünmüş. Sanki bir türlü planları arasında, bir yeri çekse öbür taraf açık kalıyor gibi hissetmiş. Hayat beni engelliyor; bir yerlerde bir hata yapıyorum diye fısıldamış (Ay ve Kuzey Düğüm kare açısı). "Bu gerilim anları beni gelecek ile ilgili planlar yapmaya, bazı detayları büyütmeme neden olmakta." Anlamsız bir huzursuzluk içinde güne devam etmiş. Düşünse de, huzursuzluk hissetse de zaman geçiyor. Boşuna doğumgünümü rezil etmeyeceğim diye söz vermiş kendine. Kendi kendini ikna etmiş; inanmış iç sesine (14:15 Ay ve Neptün sextili). Meğer karamsarlığı biraz iteklemeyi bekliyormuş. Kendi kendini mutlu etmeyi başarmış. "Sorumluluklarımın farknda olarak da mutlu olmayı başarabilirim; bir koltuğa bir kaç karpuz koyabilirim. Arkadaşlarımala, dostlarımla bir arada olabilirim; hatta bir süredir düşündüğüm yardım işleri ile bile ilgilenebilirim, sokak hayvanlarını doyurabilir, kimsesiz çocuklar için hediyeler alabilirim."

Evett, bu benim hayatım diye geçirmiş içinden. "Doğumgünümde karar veriyorum ve yeni yaşımda birileri için bir şeyler yapmak adına niyet ediyorum. Evrenin almak ve vermek üzerine kurulu düzenine ben de ortak olacağım." İçinde yükselen sevgi dalgası ile ailesi için harika bir sofra kurmuş; mutfak işleri tüm gününü almış. Olsun artık Venüs Yengeç'te ya, sanki terapi gibi geliyormuş ona bu işler.. Akşam saatlerinde ise ailesinin ona aldığı hediyeler mutlu etmiş onu. Hele o çilekli pasta aklını başından almış. Hediyeler yemek pasta derken kapı çalımış. İnanmıyorum diye bağırmış, arkadaşlarını kapıda görünce.. Meğerse eşi onun için ufak bir parti organize etmiş ve dostlarıyla harika bir klube eğlenmeye gitmişler. Boğa'nın yöneticisi Venüs işte Yengeç burcuna geçerse, dostluklar, arkadaşlıklar, kocaman bir aile oluşturur; birlikte vakit geçirmek gibisi yok.. işte en büyük hediye diye fısıldamış bizimki kendi kendine.. Ve eklemiş; "Doğumgünüm kutlu olsunn.."


Astrolozi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder