15 Temmuz 2015 Çarşamba

15 Temmuz 2015 - Astrolozi


Ay, tüm gün Yengeç burcunda ve iyiden iyiye artık balzamik fazda yani karanlığa çekilmiş ve Yeniay'a hazırlanır durumda. İçten içe yükselen duygular, hepimizi farklı yönde iniş çıkışlara doğru sürüklüyor olabilir. Ev, aile, gayrimenkul, vatan gibi konularda oldukça yoğun zamanlar geçiriyoruz. Korumacı ve anaç yanımız ise oldukça aktif hatta anılara, geçmişe, içimizde biriktirdiklerimize daha da konsantreyiz. Bu alanlardaki işlerimizi toparlayabilmek sonlandırabilmek adına uygun bir görünüm.

02:47'de Ay ve Neptün arasındaki üçgen açı ise sezgiselliğimizin arttığı, çevremizdekilerle kurabileceğimiz empatinin yoğunlaştığı hatta merhamet duygularımızın tavan yaptığı saatlere işaret. Hayallere dalmak, gerçek dünyadan uzaklaşmak ve içe çekilmek adına oldukça uygun olduğu gibi sanatla uğraşanların oldukça aktif olarak yaratıcılıklarını çalıştırabileceği bir zaman da diyebiliriz. Dua, niyet, meditasyon veya namaz gibi ritüeller için de çok olumlu.

Ay önce 08:10'da Merkür ile ardından 10:49'da Mars ile kavuşum gerçekleştirecek; zeka enerjisini güçlendirici, zihinsel kapasiteyi arttırıcı bir transit. Aktivitelere canlılık ve şeffaflık katar. Konuşmalarda zekanın gücünü fark ettireceği gibi, zeka yönü ağırlıklı, pratiklik çabukluk gerektiren işlerin üstesinden gelmek için de uygundur Tartışmalar, iyi savunumlar, rekabet gücü ve yarışma isteği yükselebilir. Ağız kalabalığı, dalavere hatta el çabukluğu, marifet gibi işlere de olanak tanır. 17:12'de Pluto ile Mars karşıtlığını da hesaba katarsak egoyu koruma adına güçlü mücadele etmeye itici yönü oldukça kuvvetli olacak gibi. Baskılara baş kaldırma, itirazlar kolayca kavgaya dönüşebilir. Yok yere bile kendimizi savunmaya geçebiliriz. Hareketler çabuklaşacağından telaşla kazalar oluşabilir. Şiddete, zorbalığa, kaba kuvvete iten eylemler görülebilir. Kıvılcımlar, ateşler, patlamalar çıkarabilir. Bu günlerde ya ayartılan ya da ayartan kişi kolayca olabiliriz. Direnişle karşılaşmak mümkün. 10 Kasım 2014'te yaşanan Mars ve Pluto kavuşumu sırasında temelini atmaya başladığımız bir uğraşımız varsa, onun tavana ya da dibe vurması muhtemeldir. Kısacası güçlü ve kontrolü zor bir etki altında olacağız. Otorite figürleri ile ilişkilerde sert tavırlar oluşabilir. Yapacağımız en iyi şey ayaklarımızı yere iyi basmaya çalışmak ve enerjimizi zor, fizik gücü isteyen işlerde ve başkalarına yardım şeklinde değerlendirmek olacaktır. Bunu yaparken ise kazalara karşı da dikkat etmeli, ve iletişim cihazlarında ulaşım araçlarında oluşabilecek önemli arızalara karşı önlem almalıyız.

Tabii bu arada 11:10'da Ay'ın Pluto ile karşıtlığı ve 23:10'da Uranüs ile karesi de duygusal olarak da zorlayıcı etkiler. Yani dış etkenlerin sertleşmesinin yanında içsel durumumuz da oldukça keskin hatlı. Aşırı duygusallık hatta dengesizlik ilişkilerimizde de çekişmelere neden olacağından, düşünceli veya bilinçli olabilmek oldukça zor gelebilir. Suçluluk, kıskançlık, aşırı sahiplenme diğer yandan bunların hepsinden kurtulup özgürleşme isteği güçlü gerginliklere neden olabilir. Önemli konularda karar vermeden önce bu etkilerin geçmesini beklemek ve kendimize süre tanımak en doğrusu olabilir.


Astrolozi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder