12 Temmuz 2015 Pazar

Yengeç Yeniayı - Astrolozi



16 Temmuz 2015 Perşembe sabahı 04:25'te 23 derece Yengeç burcunda Yeniay doğacak. Anın haritasında 5 derece Yengeç burcu yükselmekte ve Yeniay 1. evde oldukça güçlü bir pozisyonda; içerdiği konulara 1. evin yanı sıra 2. ev konuları da dahil olmakta. Yeniaylarda Güneş ve Ay kavuşumları başlangıçlara, atılımlara, ilklere işaret etmekte; Yengeç burcunun temsil ettiği iniş-çıkışlu duygusallık biraz kendimize odaklı olmamızdan, sahip olduklarımıza, anılarımıza, geçmişimize fazla korumacı davranmamızdan bizi zorlayabilir. Bu arada Temmuz 2015 içinde önce 2 Temmuz'da yaşadığımız Oğlak Dolunay'ı ve 30 Temmuz'da yaşayacağımız Kova Dolunay'ı arasındaki bu Yeniay biraz yoğun enerjiler barındırmakta. Hele ki Oğlak Dolunay'ı ile aynı Asc derecesine sahip olmasından dolayı bir nevi Dolunay postu giymiş bir Yeniay da denilebilir.

Yeniay'ın hemen önündeki Mars ve Merkür kavuşumu tam Sirius sabit yıldızı ile partil kavuşumda; hani şu dokunduğumuzu yüceltebilen, önemli ezoterik anlamı olan ve Kuran'ı Kerim'de adı geçen tek yıldız. Tutkuya, duygusallığa, hatta haritadaki tüm enerjilerin aktif bir şekilde akıcılığına neden olabilecek bir görünüm. İletişimimizde, kararlarımızda ve kendimizi ortaya koyuş tarzımızda optimizme, iyimserliğe ve tabii detaylara takılmamaya yardımcı olacaktır. İçinde bulunduğu ve yime tam partil dereceden Pluto karşıtlığı ile büyük etkili, ses getirebilecek dönüşümlere neden olabilir. Negatif olarak özellikle Mars ile beraber yangınlara, patlamalara işaret etmekte.

Yeniay derecesinde Pollux yıldızını görüyoruz; tahminlerde başarısızlıklar verebileceği gibi, özellikle borsa gibi spekülatif alanlarda kayıplara işaret etmekte. Hatalı bilgileri, insan ruhunun karanlık, güvensiz yanlarını, zorlu öğrenme süreçlerini ve düşebileceğimiz açmazlaraı anlatmakta. Haritanın IC derecesinde  ise Zosma var ve Sirius etkisindeki Mars ve Merkür bu noktaya güzel olumlu açılar yapıyor; kısıtlamalar yüzünden, eleştiren zihin ve korkusuzluk ile harekete geçme ve karar alma sayesinde kendi kendimizin kurtarıcısı olabileceğimizi ifade ediyor. Pluto ile olan olumlu açısı ise üzerimizdeki baskının aslında bir nevi yardımcı olabileceği yönünde. Dsc'de bulunan Kaus Borealis'e ise Neptün üçgen ile dokunmakta ve malum Mars ve Merkür karşıtlık yapmakta; önemli fikirlerimizi, bazı şeyleri tekrar kurgulamak yolunda ideallerimizi harekete geçirmek adına uygun bir görünüm. Bunlar haritanın ana iskeleti.. şimdi gelelim detaylara..

Yengeç burcunun temsil ettiği korumacı yanımız, hele ki biriktirdiklerimize karşı (bu soyut ya da somut konular olabilir) aslında üzerimizde büyük bir yük oluşurmakta. Özellikle karşılatığımız kişiler ya da durumlar bu baskının daha da artmasına neden olabilir önümüzdeki 10 günlük süreçte. İçimizde yükselen, patlamaya hazır duygularla yüzleşmemiz de öncü grupların çokluğu ile her gün daha hızlanıyor. Bu enerjiyi çevremize de aksettirdiğimizden bu etkileri daha fazla çekiyoruz. Uranüs'ün karesi ile bu zorunlulukların bizi yenilik ve değişim yaratmaya doğru itelediği de aşikar. Umutlar evi olan 11. evdeki bu görünüm, yeniliğe karşı olan açlığımızı ifade etmekte; ümit ediyoruz. 28 derece Akrep'te geri giden Satürn'ün Yeniay derecesine yaptığı üçgen açı ve buradaki Bungula sabit yıldızı ile inat, azim, kararlılığın, devrimci bilincin, tabii disiplin ve düzen bağımlılığımızın bu konuda bize son derece yardımcı olabileceğini fısıldamakta. Zaten Akrep'in hem modern hem de klasik yöneticileri olan Pluto ve Mars birbirlerine kafa tutmaktalar, Siriuz ışığı altında.  Bu uzun vadeli işlerde başarı verebilir; ancak başkalarının fikri ile değil tamamen kendimizi ve kararlarımızı ortaya koyma zorunluluğu söz konusu. Yardım alma, destek bekleme zamanı değil bu süreç. Her ne kararımız varsa, sonunu hesap ederek, sonuçlarına razı olarak yola çıkmakta mesele. Neptün'ün de Mc'deki duruşu ve Mars / Merkür'e açıları, herkesin gözü önünde bazı idealleri gerçekleştirmek ve kendimizi ispat edebilmek amacıyla hayalimizdeki gerekli girişim gücünü bize verecektir. Jüpiter ve Venüs beraberliğine hala üçgen açı yapan Uranüs, gelebilecek elle tutulur fırsatlara işaret etse de, Satürn'den engelleyici bir kare alıyor; fırsatlar göründüğü kadar zengin değil ama sorun olacak olanla yetinebilmek değil mi zaten? Uranüs'ün eşliğinde gelen şans ne kadar kalıcı olur bu da tartışılır ama bunu kalıcı hale getirmek yine bizim inisiyatifimiz. Güç, irade ve kararlılık işte tam bu noktada önem kazanmakta. Bizi sınırlara yani bıçağın kemiğe dayanacağı noktaya getirecek kadar zorlayacak gelişmeler sonucu seçeceğimiz yol oldukça önemli anlaşılan.



Uranyen prensipte haritada ilk göze çarpan Yeniay deceresindeki Eros ve karşısına düşen Neptün / Orpheus / Atropos beraberliği; bir nevi tutkuyla başarısızlığa, ilerleyememeye sanki artık son der gibi bir görüntü.. Bazı sorunlu ilişkiler konusunda artık çoğumuz gidişata artık dur diyerek, çzöümsüz görünen problemleri kökünden halletmeye yönelebiliriz; bir nevi kökten temizlik gibi. Zorlayıcı da görünse Poseidon / Düğümler orta noktası etkisi ile oldukça şifalandırıcı. Uzun süredir ses çıkaramadığımız konuları artık kelimelere dökmek, kederli bir ağıt yakar gibi de olsa dışarıya aktarmak isteyeceğiz. Burada aslında önümüzde durabilecek tek engel içimizde hissettiğimiz ön yargılar olacaktır; bir nevi duygusal bağımlılıklar (Bacchus - Persephone). Bunun yanında çok radikal bir söylem gibi olsa da sanat camiasından üzücü bir haber almamız muhtemel görünmekte. Önümüzdeki 10 günlük süreçte bazı gizliliklerin  ortaya dökülmesi ve bunların toplum içinde ani agresyona, huzursuzluklara neden olması da söylenebilir (Uranüs - Apollon / Vulkanıs). Yengeç burcunun ezoterik alanda aslında başlangıç enerjisi taşıdığını da düşünürsek, bu Yeniay ile birlikte önemli ve oldukça sert hatlı bir sürecin başladığını anlayabiliriz. Bazı hastalıklarla ilgili önemli araştırmalardan ses getirici yenilikler duyulabilir. Bazı beraberliklerin sonlanması, oluşabilecek birlikteliklerin sınavdan geçmeleri, herkesin kendi tarafından adalet arayışı, sorunlardan kaçıp kurtulma dürtüsü haritada net görülmekte. Çoğumuz kendimizi kurban rolünden küçük hamlelerle kurtarıcı rolüne sokabiliriz. Tek ihtiyacımız ise kararlı olmak.

Ülkemiz için ise komşularımız, yabancı devletler ve rekabet içinde olduğumuz komşularımızla ilgili olarak zorlanmaların hatta daha sert enerjilerin devrede olması muhtemel. Özellikle kadınlarla ilgili konuların önem kazanacağını söyleyebiliriz; şiddet olaylarına karşı meclisin harekete geçmesini sağlayabilecek etkiler de görünmekte. Koalisyon ile ilgili olarak sonuçsuz ziyaretler devam eder hatta konu iyice dağılabilir, diyebiliriz. Çözüm arayışı ile yapılacak görüşmelerin bu Yeniay süresince çözümsüz kalacağını düşünüyorum. Özellikle terör saldırıları, sınırlarımızla ilgili olarak sık sık haberler duyabilir, üzülebiliriz. Herhangi bir savaş girişimin ülkemizi kriz içine sokması ve başka kayıplara neden olması muhtemel; bu kararın oldukça iyi elenip sık dokunması gerek. Yeniay ülkemizin Satürn'üne kare yapmakta ve Satürn haritamızın 7., 8. ve 9. evlerini yönetmekte. Halkın güvenliği tehdit altında diyebiliriz. Bazı medya kuruluşları, yazarlar, belki sanatçılar ve dini konular bu süreçte hallaç pamuğu gibi gündem oluşturabilir. Halkı temsil eden 1. ev ise bu süreçte oldukça sert etkiler altında ve üzerimizdeki baskının yoğun hissedilmesi söz konusu. Yeniay derecesi natal Transpluto üzerinde olması, natal Transpluto'ya ise Yeniay Asc'nin kare yapması bazı transformasyon etkisi oluşturabilecek yasalar ile ilgili önergelerin, önümüzdeki 10 günlük süreçte gündem oluşturması da etkiler arasında sayılabilir. Türkiye ile ilgili olarak zannediyorum en sevindirici gelişme, kadına karşı şiddetle ilgili olarak artık bir şey yapılabileceği sanırım.


Astrolozi




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder