25 Temmuz 2015 Cumartesi

Kova Dolunayı (31 Temmuz 2015) - Astrolozi


31 Temmuz 2015 Cuma günü, 13:42'de 7'55 derece Kova burcunda bir Dolunay gerçekleşecek; 31 Ağustos 2012'den sonra yaşadığımız ilk Mavi Ay, yani bir ayın içinde gerşekleşecek 2. Dolunay.

Dolunay haritasında 7 derece ile Akrep burcu yükselmekte; Khambalia yıldızı ile kavuşumda. Derin araştırmaları, polis soruşturmalarını, casusluk, detektiflik gibi özelliklerin yanı sıra okültük ya da ezoterik bilgileri ifade etöekte. Yöneticisi Mars olduğundan, Mars'ın açıları oldukça hissedilir olacaktır; malum ay sonuna doğru epey canımızı yaktı ve yakacağa da benzer. Mars, 24 derece Akrep'te ve Pollux (borsada kayıplar, spekülatif hatalı bilgiler, vurdumduymazlık, acımasızlık ile ilgili) ve Procyon (koltuk merakı, şiddete varabilecek kuvvetli aktiviteye, başarıya ulaşmak adına hırslı olmaya, ancak sonuçta yaşanabilecek trajediye işaret etmekte) sabit yıldızları ile kavuşumda. Eğer 24 derece Akrep burcunda gezegeniniz varsa, bu dolunay ile beraber 12 parmak bağırsağı ile ilgili şikayeterinizde artış görülebilir. Mars'ın bu zorlu sabit yıldızların etkisinde olması ve en önemlisi Uranüs ile karesinin aktif olması oldukça riskli; gemi, deniz, uçak, tren kazalarına neden olabilir. 9. evdeki konumu, bazı dini felsefi anlaşmazlıkları, eğitim, medya, hukuk, yargı ve yurt dışı konulu durumları ve bıçak sırtı gelişleri anlatmakta. Kısacası ban bir anda dershaneler ve yurt dışında yaşayan kişilerle ilgili olarak soruşturmaları ve araştırmaları hatırlattı. Önümüzdeki 10 günlük süreçte yetkililer bu olayları daha da didikleyecek gibi bence. Genel anlamda ise, bu alandaki işlerimizin detayları bizleri biraz zorlayacaktır. Bazı hastalık haberleri, eğitim, hukuk, sosyal medya alanlarında zorlanmalar, ani gelişebilecek durumlardan söz edilebilir.

4. burçta oldukça kuvvetli olan Dolunay 7 derece Kova burcunda ve yöneticisi Satürn de 1. evde oldukça güçlü bir yerleşimde; Bungula (inat, zalimlik, acımasızlık) sabit yıldızı bu derecede bu Dolunay'da da aktif. Kova burcu hava grubunda ve sabit nitelikte. En önemlisi ise Dolunay haritada hava grubundaki singleton yani tek gezegen; bu konumda olunca hava grubunun gölge yanlarını mıknatıs gibi üzerine çeker. Eğer Merkür haritada kuvvetli ise bu durum dengelenebilir.. Gelelim Merkür'e, malum yanık, oksidental, terim yöneticiliğine sahip ve 10. ev yerleşimi oldukça iddialı. Bu durumu biraz kurtarıyor gibi ancak yine de düşünme fonsiyonlarında zorlanmalara, ilişkilerde, iletişimde problemlere, objektivite sıkıntısına neden olacaktır. Sosyal ağlar, medya, iletişim, bilim, uzak, teknoloji konuları ile ilgili olarak sıkıntı verebilir. Özellikle ilişkiler konusunda tek yetkili gezegen olan Venüs ile beraber toplam 5 gezegenin geri harekette olması, bizleri epey bu alanda zorlayacaktır. Güneş'in pozisyonu ise oldukça güçlü, bulunduğu derecede Kuzey Asellius (askeri tercihler, gemi ve deniz kazaları, ölümler ile ilişkilendirilmekte) sabit yıldızı ile beraber. Neptün ile yaptığı 150 derecelik açı da sanki bunu pekiştirir gibi; dikkatli olmakta fayda var.

Ateş grubunun ve sabit niteliklerin öne çıkması hırs ve intikam dürtülerini yükseltebilir ve gelişmeleri keskinleştirebilir. Yaşanan değişimler ise hızlı olacağı gibi sonuçlarının da uzun soluklu olacağını gayet rahat söyleyebiliriz. Duygusal güvenlik ihtiyacı nedeniyle geçmişe sarılmak, var olan düzeni sürdürme çabaları veya geçmişi suçlamak bu haritaya göre en büyük tuzak. Geri giden Venüs ile Satürn karesi çevremizdekileri krit,ize etmeye belki de suçlamaya oldukça meyledebileceğimizi fısıldamakta. İçsel güvenliğimizi, var olanı koruma dürtümüz aslında değişim korkusu ile paralellik göstermekte. Halbuki önümüzdeki 10 günlük süreçte vizyon sahibi olmak, yardımlaşma, destekleşim içinde bilik bilincine inanmak, barışçıl ve merhamet dolu davranışlar oldukça prim yapabilir. Kova burcu toplumsal anlamlar içermekte; bu görüşle alınacak kararlar, bütünü düşünerek çok daha verimli olabilir. Asabiyet, agresyon, düşüncesice ani dürtüler karşılığında verilecek tepkiler ise maalesef pek şanssızlar. Umutlarımız, ideallerimiz yepyeni formlara, değişen şartlarla beraber kavuşabilir; önemli kadersel değişimler geçirmekteyiz. Yenilikçi, özgürlük içeren, her türlü reform adına önemli mücadeleler verilmeli.. Dolunay haritasından benim anladığım ana fikir, işte bu..


Kısaca Uranyen bakış açısı ile detaylara indiğimizde ise Dolunay konumunun oldukça kalabalık görüntüsü, Asc, Şans Noktasının ilişki içindeki duruşları ve Diana (kurban konumu), Eros (tutku), Eurydike (bağımlılıklar), Lilith (seçimler) oldukça manidar.. Tutku ile bağlı olduğumuz detaylarla ilgili seçimlerimiz, kararlarımız bizleri av ya da avcı konumuna sokabilir; incecik bir detay ise kurban ya da kurtarıcı olmamıza fayda sağlar. Bu yoğunluğun tam karşısındaki Cupido, aile, birlik, ortaklıklar ve gruplarla yanı toplumla ilgili. Beraberindeki Apollonia, Venüs/Zeus orta noktası ve Valentine ile kışkırtıcı ilişki durumları içinde bile olsak, duygusal ve barışçıl alış veriş yani empati yeteneğinin ilişkilerimizde özlenen huzuru sağlayabileceğini fısıldıyor. Tek tek sayamayacağım kadar çok orta noktayı tetikleyen bu görünümler; bu sürede bunları sınayacak bol tartışmaı, çekişmeli, kadersel zamanlar yaşadığımızı anlatmakta. Bir çok ilişki yeni bir form kazanacak ki bu her alanda söz konusu. Bu haritada Icarus'un durumundan ötürü, üzücü bir ucak kazası haberi de alabileceğimiz öngörülebilir; başka bir deyişle ani ayrılıklar, kopuşlar, yol ayrımları bir çoğumuzu sarsacaktır. Hırs, kötü niyet ve bencillik içinde yapılacak her hamle ise uzun süreli zorlayıcı gelişmeler getirecektir.


Ülkemiz açısından ise 8. evimizde gerçekleşen bu Dolunay oldukça zorlayıcı bir döneme işaret etmekte; ekonomik açıdan ve rekabet içinde olduğumuz ülkelerle sorun içeren ayrıca bazı üzücü kayıplar anlatan bir görünüm. Direkt olarak natal Güneş'imizle ile bir kare açısı var. Phaethon ile anlatılan pervasız, yaklaşımlar bizleri zor durumda bırakabilir; özellikle bilinmeyen, dillendirilmeyen, gizli yapılan bazı gelişmeler, derin devlet konularının tekrar aktif çalıştığını göstermekte. Görünenin ardında ilerleyen başka bir senaryo gibi. Ancak bunlar kriz olarak nitelendirilebilecek gelişmeler zorluklara, üzerimizde oluşacak baskıların da habercisi. Ulusal güvenliği tehdit edici bir çok gelişmeye malum savaş atmosferine, maalesef alınacak üzücü cenaze haberlerine hazırlıklı olmalıyız. Birlik ve beraberliğin öneminin oldukça öne çıkacağı bir zaman dilimine ayak basıyoruz. Üzücü kaza, hatta deprem haberleri, kahredici saldırılarla dolu günler var önümüzde. Ekonomik olarak da girişimler yerine olan durumları sabitlemek, risk almamak en doğrusu olacaktır.


Astrolozi



2 yorum:

  1. Akrep burcu 24 derecede gezegeniniz varsa... derken, kuzey ay düğümünün olması durumunda söylediğiniz varsayım geçerli mi acaba?

    YanıtlaSil
  2. evet, ay düğümlerine gelen açılar kadersel olur.. oldukça önemlidir..

    YanıtlaSil